Opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg van start

Gepubliceerd op: 16 oktober 2023

Op maandag 2 oktober is het opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg van start gegaan op het provinciehuis in Groningen. De komende zes maanden laten vijftien deelnemers zich omscholen tot adviseur in de slimme mobiliteit. Met als doel om aan het eind van het traject een baan in deze sector te vinden.

 

De vijftien deelnemers van het programma, die vanaf nu samen het team Slimme en Groene Mobiliteit vormen, verzamelden zich op 2 oktober in de Statenzaal van de provincie Groningen voor een eerste kennismaking en een introductie in de verkeerskunde. Na een kort welkomstwoord volgde de officiële openingshandeling: middels een echt verkeerslicht ging dit keer niet één, maar gingen álle lichten op groen. Daarmee is Slim en Groen Onderweg nu echt van start.

 

Kennis en ervaring opdoen
Van oktober tot en met december 2023 volgen de deelnemers allerlei vakken, zoals verkeerskunde, digitalisering en persoonlijke ontwikkeling. Ze worden door verschillende mobiliteitsexperts klaargestoomd voor een baan in het vakgebied. Vervolgens brengen de deelnemers de opgedane kennis in de praktijk tijdens een werkervaringsperiode. Van januari tot en met maart 2024 gaan ze aan de slag als adviseur Smart Mobility bij een advies- of ingenieursbureau, een gemeente of provincie.

 

Slim en Groen Onderweg
Slim en Groen Onderweg is een gratis opleidingstraject waarmee werkzoekenden en mensen uit andere vakgebieden zich in zes maanden kunnen laten omscholen tot adviseur in de slimme mobiliteit. Hierdoor krijgen zij nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd levert het overheden en bedrijven nieuwe werknemers op met actuele kennis. De provincies Groningen, Drenthe en Fryslân bieden het programma gezamenlijk aan. Zij werken nauw samen met het UWV en WerkinZicht.

 

Deelnemers op het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023
Op initiatief van Vexpan lid gemeente Groningen heeft Vexpan het team aan deelnemers van dit opleidingsprogramma de gelegenheid gegeven bij het congres aanwezig te zijn. De dag na het congres gaven de Vexpan leden Goudappel en gemeente Groningen een gastles op het provinciehuis. Eric Bavelaar, voorzitter van Vexpan: ‘Wij hopen dat onze leden met hun gastlessen een goede bijdrage leveren aan dit opleidingsprogramma. Met deze samenwerkingen draagt Vexpan | Platform voor Parkeren Nederland, bij aan het delen van kennis, maar ook in het vinden van capaciteit voor onze leden.’

 

Meer informatie
> Info over het opleidingsprogramma is te vinden op de website van de provincie Groningen
> Terugblik en foto’s Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023 
> Gemeente Groningen. lid Vexpan
> Goudappel, premium partner Vexpan

 

 

Tags

opleidingsprogramma slimme mobiliteit samenwerking kennis delen

Meer nieuws

Stand van zaken: flexibele parkeermachtiging deelauto's

Eén auto, elektrische scooter of fiets die gebruikt wordt door veel reizigers: deelmobiliteit belooft minder vervoersmiddelen in de stad. Wat is de stand van zaken van het deelprojecten Flexibel parkeren voor deelauto’s?

Lees meer

Groningen ziet vraag naar autodelen groeien en helpt bewoners

Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente, ziet een groeiende vraag naar autodelen. Samen met DEEL gaat zij zoveel mogelijk buurten gratis begeleiden.

Lees meer

Opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg van start

Het opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg is van start. Vijftien deelnemers laten zich omscholen tot adviseur in de slimme mobiliteit. Met als doel om aan het eind van het traject een baan in deze sector te vinden.

Lees meer

Aanbieders van autodelen bundelen krachten in nieuwe coalitie

Aanbieders van autodelen lanceren de Coalitie van Deelauto-aanbieders (CvD). Het doel van deze samenwerking is het bevorderen van het gesprek tussen de sector, ambtenaren, politici en experts over beleid dat nodig is om de potentie van autodelen waar te maken.

Lees meer

Utrecht eerste stad wereldwijd die elektrische deelauto’s gebruikt als grootschalige buurtbatterijen

Inwoners van Vexpan lid Utrecht krijgen als eerste in Nederland de kans om grootschalig te ervaren wat een ‘rijdende buurtbatterij’ kan betekenen.

Lees meer

Naar een circulaire laadindustrie voor elektrische voertuigen

De industrie voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) heeft wereldwijd te maken met materiaalschaarste. Daarom werkt NKL samen met Cenex Nederland aan een circulair ecosysteem voor de laadindustrie van EV.

Lees meer
1 2 3 13

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief