Opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg van start

Gepubliceerd op: 16 oktober 2023

Op maandag 2 oktober is het opleidingsprogramma Slim en Groen Onderweg van start gegaan op het provinciehuis in Groningen. De komende zes maanden laten vijftien deelnemers zich omscholen tot adviseur in de slimme mobiliteit. Met als doel om aan het eind van het traject een baan in deze sector te vinden.

 

De vijftien deelnemers van het programma, die vanaf nu samen het team Slimme en Groene Mobiliteit vormen, verzamelden zich op 2 oktober in de Statenzaal van de provincie Groningen voor een eerste kennismaking en een introductie in de verkeerskunde. Na een kort welkomstwoord volgde de officiële openingshandeling: middels een echt verkeerslicht ging dit keer niet één, maar gingen álle lichten op groen. Daarmee is Slim en Groen Onderweg nu echt van start.

 

Kennis en ervaring opdoen
Van oktober tot en met december 2023 volgen de deelnemers allerlei vakken, zoals verkeerskunde, digitalisering en persoonlijke ontwikkeling. Ze worden door verschillende mobiliteitsexperts klaargestoomd voor een baan in het vakgebied. Vervolgens brengen de deelnemers de opgedane kennis in de praktijk tijdens een werkervaringsperiode. Van januari tot en met maart 2024 gaan ze aan de slag als adviseur Smart Mobility bij een advies- of ingenieursbureau, een gemeente of provincie.

 

Slim en Groen Onderweg
Slim en Groen Onderweg is een gratis opleidingstraject waarmee werkzoekenden en mensen uit andere vakgebieden zich in zes maanden kunnen laten omscholen tot adviseur in de slimme mobiliteit. Hierdoor krijgen zij nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd levert het overheden en bedrijven nieuwe werknemers op met actuele kennis. De provincies Groningen, Drenthe en Fryslân bieden het programma gezamenlijk aan. Zij werken nauw samen met het UWV en WerkinZicht.

 

Deelnemers op het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023
Op initiatief van Vexpan lid gemeente Groningen heeft Vexpan het team aan deelnemers van dit opleidingsprogramma de gelegenheid gegeven bij het congres aanwezig te zijn. De dag na het congres gaven de Vexpan leden Goudappel en gemeente Groningen een gastles op het provinciehuis. Eric Bavelaar, voorzitter van Vexpan: ‘Wij hopen dat onze leden met hun gastlessen een goede bijdrage leveren aan dit opleidingsprogramma. Met deze samenwerkingen draagt Vexpan | Platform voor Parkeren Nederland, bij aan het delen van kennis, maar ook in het vinden van capaciteit voor onze leden.’

 

Meer informatie
> Info over het opleidingsprogramma is te vinden op de website van de provincie Groningen
> Terugblik en foto’s Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023 
> Gemeente Groningen. lid Vexpan
> Goudappel, premium partner Vexpan

 

 

Tags

opleidingsprogramma slimme mobiliteit samenwerking kennis delen

Meer nieuws

Nieuwe milieueisen voor een parkeervergunning

Amsterdam wil de luchtkwaliteit verbeteren. Personenauto’s zorgen voor de meeste vervuiling door uitstoot van CO2 en stikstof. Daarom willen ze de regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken.

Lees meer

Modelbepalingen voor deelvervoer

Het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert Modelbepalingen voor het reguleren van deelvervoer binnen lokale wetgeving.

Lees meer

Duurzaam betononderhoud in parkeergarages

Nederland staat bekend om zijn innovatieve technieken op het gebied van beheer en onderhoud. Een van de minder bekende, maar uiterst belangrijke technologieën in deze sector is kathodische bescherming.

Lees meer

Duurzame mobiliteitstransitie vraagt om LEV

Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) bieden kansen voor de verduurzaming van mobiliteit. Voor het benutten van de potentie start het LEVERAGE-project van diverse kennisinstellingen en publieke en private partners.

Lees meer

Hoeveel elektrische auto's kan de wereld aan?

Als iedereen elektrisch gaat rijden hebben we geen fossiele uitstoot meer, maar voor de productie van de batterijen en elektromotoren van die auto’s zijn veel grondstoffen nodig.

Lees meer

Zware auto's moeten meer parkeergeld betalen in Parijs, opkomst referendum laag

Mensen die met een zware auto in Parijs willen parkeren, krijgen te maken met fors hogere parkeertarieven. Bij een referendum hierover heeft iets meer dan de helft van de kiezers (54,5 procent) voor een plan van de gemeente gestemd.

Lees meer
1 2 3 14

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief