ESPA

De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding voor parkeergarages die namens de EPA (European Parking Association) wordt verstrekt. De ESPA wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan.

 

De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen aan de orde komen.

ESPA Award | Kwaliteitslabel

De parkeergarage krijgt punten per onderdeel waarop de garage beoordeeld wordt. Als de garage voldoende punten scoort, komt deze in aanmerking voor de ESPA award, een kwaliteitslabel dus.
Met de award laat de eigenaar/exploitant de gebruikers van de parkeervoorziening zien dat ze geparkeerd staan in een garage die een onderscheiding heeft verdiend op het gebied van veiligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

Standard en Gold Award

Naast de Standard Award is er nu ook de Gold Award voor garages met een excellente score.

Mocht je de eigen garage getoetst willen hebben voor de ESPA dan kun je het aanvraagformulier op deze pagina invullen en aan ons retourneren. Wij zorgen ervoor zorgen dat je garage binnen drie maanden getoetst wordt.

Om zelf vast te stellen of je garage in aanmerking kan komen voor de award tref je op deze pagina ook een checklist aan.

ESPA locaties

Op onderstaande kaart kun je eenvoudig zien welke garages in Nederland een ESPA toegekend hebben gekregen. Je kunt ook een routebeschrijving naar de betreffende garage opvragen.

ESPA toelichting

Download nu

Aanmeldformulier ESPA

Download nu

Overzicht parkeergarages

Download nu

Checklist ESPA Award 2022

Om zelf vast te stellen of je garage in aanmerking kan komen voor de award kun je een checklist aanvragen bij het secretariaat van Vexpan.

Aanvraag Checklist ESPA Award 2022