Nieuwe ontwikkelingen EPA

Gepubliceerd op: 03 oktober 2023

De European Parking Association (EPA) heeft een nieuwe verenigingsstructuur. De ondertekening van de oprichtingsakte vond plaats tijdens de ALV afgelopen maand. In deze ledenvergadering is Peter Dingemans als bestuurslid verkozen voor een nieuwe termijn. Bovendien is hij vanuit het EPA bestuur gevraagd om voorzitter te worden van de nieuwe werkgroep op het gebied van EV-laden en brandveiligheid.

 

Met de herverkiezing van Peter blijft Vexpan als full member vertegenwoordigd in het EPA bestuur. We zijn blij dat hij de kar van de nieuwe Europese werkgroep gaat trekken. Dit sluit aan bij zijn ervaringen met ons Nederlands CLIP initiatief (Convenant Laadinfrastructuur in Parkeergarages met het ministerie Infrastructuur en Waterstaat), waarin de aspecten e-laden en brandveiligheid wat de Nederlandse situatie betreft aandacht hebben.

Toelichting Nationaal Parkeercongres
Peter Dingemans zal 12 oktober tijdens een verdiepingssessie op het Vexpan Nationaal Parkeercongres een toelichting geven op de werkgroep CLIP en de nieuwe Europese werkgroep. Hij gaat in op ontwikkelingen op het gebied van data, brandveiligheid, verzekerbaarheid en netcongestie in parkeergarages.

 

Aansluitend presenteert Iwan Fernhout van Interparking voorbeelden vanuit de markt. Hij geeft aan hoe laadinfrastructuur door hun organisatie wordt aangepakt vanuit de vraagzijde vanuit het Nederlands perspectief. Hans ten Barge van de gemeente Arnhem is ook CLIP werkgroeplid. Hij geeft een toelichting vanuit de publieke parkeergarageperspectief. Maken gemeenten in hun parkeergarages wel de juiste keuzes met betrekking tot oplaadvoorzieningen elektrische voertuigen? In verdiepingssessie 9 over e-laden worden keuzemogelijkheden voor gemeenten toegelicht.

 

Verhuizing EPA naar Brussel
De verhuizing van het EPA-secretariaat van Keulen naar Brussel is gepland voor het voorjaar van 2024. Met deze mijlpalen ontwikkelt EPA zich verder tot een effectieve belangenbehartigings- en onderzoeksorganisatie, gericht op kwesties die van strategisch belang zijn voor de Europese parkeersector. Met de verhuizing zit de organisatie fysiek dichter bij de relevante EU-instellingen en -organen.

 

De nieuwe EPA zal zich op het volgende concentreren:

  • Relaties opbouwen en samenwerken met belanghebbenden en hun vertegenwoordigers organisaties op het gebied van stedelijke mobiliteit in Europa en mondiaal.
  • Het monitoren van en deelnemen aan initiatieven op EU-niveau met betrekking tot parkeerbeheer duurzame stedelijke mobiliteit.
  • Het vertegenwoordigen van de nationale professionele parkeerbrancheverenigingen op Europees niveau in alle aangelegenheden op het gebied van parkeren en duurzame mobiliteit.
  • Het verzamelen en delen onder leden en belanghebbenden van gegevens, technologie en regelgeving van belang voor de Europese parkeersector.

 

 

Meer informatie
> Beelden: Alexander Louvet
> Lees meer op www.europeanparking.eu
> Lees meer over Samenwerking
> Lees meer over CLIP onder Thema E-laden
> Lees meer over Vexpan Nationaal Parkeercongres

 

Tags

EPA EV-laden brandveiligheid verenigingsnieuws EU

Meer nieuws

Laadpalen Gelderland en Utrecht kunnen uitgezet bij krapte op stroomnet

In meerdere gemeenten in Gelderland en Utrecht kunnen laadpalen binnenkort worden uitgezet als het stroomnetwerk overbelast is. De 191 laadpalen komen onder het beheer van Park&Charge en gaan “netbewust laden”. Dat betekent dat er minder of geen stroom naar de palen toegaat als er minder stroom beschikbaar is.

Lees meer

Parking Centrum Oosterdok grootste aantal binnenstedelijke laadplekken van Nederland

Het aantal laadplekken in de parkeergarage bij Oosterdok in Amsterdam is verdubbeld met 76 nieuwe oplaadpunten. Deze uitbreiding biedt elektrische rijders de zekerheid van een laadpaal in het hart van Amsterdam.

Lees meer

Nieuwe regels van kracht voor prijstransparantie laden elektrische auto’s

Vanaf 13 april gelden nieuwe regels over het laden van elektrische auto’s bij laadpalen. De Europese verordening AFIR zorgt in Europa voor meer laadstations, makkelijker laden en duidelijke communicatie over de kosten.

Lees meer

EV Infrastructure & Parking: Will supply ever meet demand?

There are always some fascinating discussions circulating around the electric vehicle (EV) sector. Two inextricably linked bones of contention that will be discussed during next month’s Intertraffic Amsterdam 2024 summit programme are supply and demand.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Elektrisch rijden in 2050: een geactualiseerde prognose van ElaadNL

In de nieuwste Elaad Outlook hebben de onderzoekers de prognoses voor elektrische personenauto’s en de benodigde laadinfrastructuur geactualiseerd.

Lees meer
1 2 3 18

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief