Parking Centrum Oosterdok grootste aantal binnenstedelijke laadplekken van Nederland

Gepubliceerd op: 17 april 2024

In een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD), parkeerbeheerder InPublic en Eneco eMobility is het aantal laadplekken in de parkeergarage bij Oosterdok in Amsterdam recentelijk verdubbeld met 76 nieuwe oplaadpunten. Deze uitbreiding biedt elektrische rijders de zekerheid van een laadpaal in het hart van Amsterdam.

 

Grootste binnenstedelijke oplaadgelegenheid van het land
Parking Centrum Oosterdok, gelegen naast Amsterdam Centraal, heeft haar aanbod begin april dit jaar meer dan verdubbeld naar 136 oplaadpunten. Daarmee blijft de parking de grootste in zijn soort in Nederland.

 

Visie op dienstverlening en duurzaamheid
Deze uitbreiding past binnen de visie van gebiedsontwikkelaar BPD. Jeroen Galle, directeur projecten van BPD Gebiedsontwikkeling, vertelt: “Wij willen voorloper zijn in dienstverlening voor onze parkeerders en duurzame gebiedsontwikkeling. Met deze samenwerking maken we dat mogelijk.”

 

Bijdrage aan groen Amsterdam
Partner Eneco eMobility heeft de oplaadpunten gerealiseerd. Met deze stap dragen InPublic, Eneco en BPD bij aan de ambitie van Amsterdam om in 2030 vervoersmiddelen op fossiele brandstoffen uit de stad te weren.

 

Commercieel directeur van Eneco eMobility Herman Keijsers onderstreept daarin het belang van een groot aanbod. “Een uitgebreide stedelijke laadinfrastructuur is een noodzakelijke voorwaarde voor een groenere binnenstad. Elektrisch laden moet je zo makkelijk mogelijk maken. Daar staan wij voor.”

 

Ook Martin Curfs, manager Duurzaamheid en Innovatie bij InPublic, benadrukt het belang van de uitbreiding: “Momenteel is ongeveer 6% van alle personenauto’s in Nederland elektrisch. De verwachting is dat dit percentage richting 2030 bijna verdrievoudigt. Wij groeien mee en bieden parkeerders met deze extra plekken zekerheid voor een oplaadplek.”

 

Duurzaamheid voorop
De plaatsing van de laadpunten maakt Parking Centrum Oosterdok een van de duurzaamste parkeergarages van Nederland. De laadpunten leveren uitsluitend groene stroom afkomstig van Europese zonne- en windenergie.

 

Meer informatie
> Gemeente Amsterdam
> InPublic 
> Beeld aangeleverd bij persbericht: Parking Centrum Oosterdok

Tags

elektrisch laden laden Parking Centrum Oosterdok Amsterdam

Meer nieuws

Laadpalen Gelderland en Utrecht kunnen uitgezet bij krapte op stroomnet

In meerdere gemeenten in Gelderland en Utrecht kunnen laadpalen binnenkort worden uitgezet als het stroomnetwerk overbelast is. De 191 laadpalen komen onder het beheer van Park&Charge en gaan “netbewust laden”. Dat betekent dat er minder of geen stroom naar de palen toegaat als er minder stroom beschikbaar is.

Lees meer

Parking Centrum Oosterdok grootste aantal binnenstedelijke laadplekken van Nederland

Het aantal laadplekken in de parkeergarage bij Oosterdok in Amsterdam is verdubbeld met 76 nieuwe oplaadpunten. Deze uitbreiding biedt elektrische rijders de zekerheid van een laadpaal in het hart van Amsterdam.

Lees meer

Nieuwe regels van kracht voor prijstransparantie laden elektrische auto’s

Vanaf 13 april gelden nieuwe regels over het laden van elektrische auto’s bij laadpalen. De Europese verordening AFIR zorgt in Europa voor meer laadstations, makkelijker laden en duidelijke communicatie over de kosten.

Lees meer

EV Infrastructure & Parking: Will supply ever meet demand?

There are always some fascinating discussions circulating around the electric vehicle (EV) sector. Two inextricably linked bones of contention that will be discussed during next month’s Intertraffic Amsterdam 2024 summit programme are supply and demand.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Elektrisch rijden in 2050: een geactualiseerde prognose van ElaadNL

In de nieuwste Elaad Outlook hebben de onderzoekers de prognoses voor elektrische personenauto’s en de benodigde laadinfrastructuur geactualiseerd.

Lees meer
1 2 3 18

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief