Emergency Plug voor elektrische auto’s wint Automotive Innovation Award

Gepubliceerd op: 06 februari 2024

Total Safety Solutions heeft met zijn Emergency Plug voor elektrische voertuigen de Automotive Innovation Award 2024 gewonnen in de categorie Veiligheid. ‘We laten zien dat wij als klein land wereldwijd impact maken met onze innovaties. Daarom verdienen deze innovaties alle aandacht’, aldus juryvoorzitter Jan Peter Balkenende, die de prijzen uitreikte. Er werden prijzen uitgereikt in meerdere categorieën.

 

Hoofprijs
TomTom won de ‘hoofdprijs’ met Orbis Maps. Dit product bevat TomTom’s eigen kaartlagen, voor autonoom rijden, die realtime gecombineerd worden met data uit auto’s en data van andere aanbieders. Zo ontstaat het grootste ‘kaart ecosysteem’ ter wereld. Met deze Nederlandse innovatie kan de hele wereld, door de hele wereld, in kaart gebracht worden.

 

Duurzaamheid
LeydenJar won in de categorie Duurzaamheid voor haar werk aan de ontwikkeling van een anode – de minpool van een batterij – gemaakt van puur silicium, waarmee een 70 procent hogere energiedichtheid kan worden gehaald. In vergelijking met een traditionele batterij met dezelfde grootte betekent dat: hoge capaciteit, razendsnelle laadmogelijkheden, verlaagde milieu-impact, verlaagde CO2-uitstoot en lagere productiekosten.

 

Veiligheid
Total Safety Solutions won de categorie veiligheid en heeft een universele ‘stop’ ontwikkeld voor elektrische voertuigen: de Emergency Plug. Hiermee worden elektrische en hybride voertuigen in geval van nood of bij onderhoudswerkzaamheden direct onklaar gemaakt. Dat voorkomt onvoorspelbaar gedrag en creëert een veilige werkomgeving. Het anders zo uitgebreide – per voertuig verschillende – protocol wordt zo voor ‘first responders’ teruggebracht naar enkele seconden.

 

Student Award
De ‘Next Generation Battery Pack’ van het InMotion-team van TU Eindhoven won de Student Award. Dit batterijpack kan in minder dan 4 minuten opladen en is op dit moment het snelst opladende batterijpakket in een raceauto ter wereld. Dat maakt ‘Electric Refueling’ mogelijk, waarbij een oplaadbeurt van een elektrische auto net zo snel is als een tankbeurt met fossiele brandstof. Om de warmte – die bij het snelle opladen van de batterij vrijkomt – uit het pakket te onttrekken is ‘Cell-level cooling’ toegepast, het individueel koelen van elke cel.

 

Meer informatie
> Foto van links naar rechts: vertegenwoordigers van TomTom, LeydenJar, Juryvoorzitter Balkenende, LeydenJar, InMotion, Total Safety Solutions.
> Lees over alle innovaties op www.automotiveinnovationaward.nl

Tags

innovaties automotive

Meer nieuws

ElaadNL: Versnelling groei elektrische auto’s na 2030 verwacht

ElaadNL presenteert met de Elaad Outlook Personenauto’s 2024. Met de nieuwste prognoses voor de groei van elektrische auto’s en de verwachte benodigde laadinfrastructuur en stroomvraag in Nederland.

Lees meer

Hoeveel elektrische auto's kan de wereld aan?

Als iedereen elektrisch gaat rijden hebben we geen fossiele uitstoot meer, maar voor de productie van de batterijen en elektromotoren van die auto’s zijn veel grondstoffen nodig.

Lees meer

Nieuwe regelgeving en subsidie oplaadpunten in parkeergarages in 2024

Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) per 1 januari 2024 gelden er ook nieuwe regels voor het plaatsen van oplaadpunten in parkeergarages.

Lees meer

Emergency Plug voor elektrische auto’s wint Automotive Innovation Award

Total Safety Solutions heeft met zijn Emergency Plug voor elektrische voertuigen de Automotive Innovation Award 2024 gewonnen in de categorie Veiligheid.

Lees meer

Uitdagingen laadinfrastructuur parkeergarages: aanbevelingen en adviezen

Per 1 november 2023 is 2,6 procent van alle plekken in parkeergarages voorzien met laadinfrastructuur. Dat communiceert de Vexpan werkgroep CLIP in haar jaarrapportage 2023. Er zijn echter vijf uitdagingen.

Lees meer

Elektrisch rijden: heeft accupakket verwisselen de toekomst?

In China is de Nio ET7 gepresenteerd. Binnen afzienbare tijd moet de elektrische sedan ook leverbaar worden met een verwisselbaar accupakket. Slim, maar heeft die technologie eigenlijk toekomst?

Lees meer
1 2 3 16

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief