Cities in Motion/Steden in Beweging

Gepubliceerd op: 31 januari 2023

Steden zijn voortdurend in beweging en evolueren, met een verschuiving naar duurzaamheid in de doelstellingen van vooral ook lokale overheden.

 

Steden hebben ambitieuze doelen gesteld om binnen 5-15 jaar de CO2-uitstoot te verminderen en verkeersveiligheid te verbeteren. Dit vereist transformatie in modaliteiten waarin we ons verplaatsen. Dit openingsnummer van “Steden in Beweging” bespreekt hoe baanbrekende concepten, zoals superblokken en de 15-minutenstad, de weg effenen voor groene, slimmere en inclusievere steden van de toekomst. Politiek leiderschap en samenwerking zijn belangrijk voor de transitie. Door kennis te delen en best practices, streven we naar een emissievrije toekomst.

In het openingsnummer van het nieuwe POLIS magazine Cities in Motion wordt dit verder uitgediept, met lezenswaardige artikelen en interviews.

Dit eerste nummer is hier te vinden.

 

Cities in Motion

 

POLIS is het leidende netwerk van Europese steden en regio’s die samenwerken om innovatieve technologieën en beleid voor lokaal vervoer te ontwikkelen

 

 

 

Tags

magazine POLIS Network CO2-uitstoot verkeersveiligheid

Meer nieuws

Utrecht eerste stad wereldwijd die elektrische deelauto’s gebruikt als grootschalige buurtbatterijen

Inwoners van Vexpan lid Utrecht krijgen als eerste in Nederland de kans om grootschalig te ervaren wat een ‘rijdende buurtbatterij’ kan betekenen.

Lees meer

Naar een circulaire laadindustrie voor elektrische voertuigen

De industrie voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) heeft wereldwijd te maken met materiaalschaarste. Daarom werkt NKL samen met Cenex Nederland aan een circulair ecosysteem voor de laadindustrie van EV.

Lees meer

KNVB en Revolt sluiten partnership om voetbalverenigingen te verduurzamen

KNVB en Revolt, een Nederlandse start-up gespecialiseerd in laadpalen, zijn een samenwerking aangegaan om Nederlandse voetbalverenigingen te verduurzamen.

Lees meer

Nieuwe manier slim laden gebruikt meer zonne- en windenergie en spaart CO2

Door een nieuwe manier van slim laden kunnen elektrische auto’s in Nederland meer wind- en zonnestroom benutten, is er minder stroom uit gas- en kolencentrales nodig, daalt de CO2-uitstoot.

Lees meer

Slimme kentekenherkenning voor milieubewuste gedifferentieerde parkeertarieven

Door kentekenherkenning te koppelen aan de databases van het RDW, wordt bij de slagboom bepaald dat uitstootvrije voertuigen minder betalen voor parkeren. Of minder plek is voor vervuilende voertuigen.

Lees meer

Minister Jetten trekt honderden miljoenen euro’s uit voor laadinfrastructuur

Minister Jetten voor Klimaat en Energie trekt honderden miljoenen euro’s uit voor de realisatie van nieuwe laadinfrastructuur voor elektrische vervoer. Dat blijkt uit het ‘Ontwerp Meerjarenprogramma Klimaatfonds 2024’.

Lees meer
1 2 3 12

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief