Cities in Motion/Steden in Beweging
Steden zijn voortdurend in beweging en evolueren, met een verschuiving naar duurzaamheid in de doelstellingen van vooral ook lokale overheden.
Steden hebben ambitieuze doelen gesteld om binnen 5-15 jaar de CO2-uitstoot te verminderen en verkeersveiligheid te verbeteren. Dit vereist transformatie in modaliteiten waarin we ons verplaatsen. Dit openingsnummer van “Steden in Beweging” bespreekt hoe baanbrekende concepten, zoals superblokken en de 15-minutenstad, de weg effenen voor groene, slimmere en inclusievere steden van de toekomst. Politiek leiderschap en samenwerking zijn belangrijk voor de transitie. Door kennis te delen en best practices, streven we naar een emissievrije toekomst.
In het openingsnummer van het nieuwe POLIS magazine Cities in Motion wordt dit verder uitgediept, met lezenswaardige artikelen en interviews.
Dit eerste nummer is hier te vinden.
POLIS is het leidende netwerk van Europese steden en regio’s die samenwerken om innovatieve technologieën en beleid voor lokaal vervoer te ontwikkelen
Meer nieuws
Nieuwe milieueisen voor een parkeervergunning
Amsterdam wil de luchtkwaliteit verbeteren. Personenauto’s zorgen voor de meeste vervuiling door uitstoot van CO2 en stikstof. Daarom willen ze de regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken.
Lees meerModelbepalingen voor deelvervoer
Het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert Modelbepalingen voor het reguleren van deelvervoer binnen lokale wetgeving.
Lees meerDuurzaam betononderhoud in parkeergarages
Nederland staat bekend om zijn innovatieve technieken op het gebied van beheer en onderhoud. Een van de minder bekende, maar uiterst belangrijke technologieën in deze sector is kathodische bescherming.
Lees meerDuurzame mobiliteitstransitie vraagt om LEV
Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) bieden kansen voor de verduurzaming van mobiliteit. Voor het benutten van de potentie start het LEVERAGE-project van diverse kennisinstellingen en publieke en private partners.
Lees meerHoeveel elektrische auto's kan de wereld aan?
Als iedereen elektrisch gaat rijden hebben we geen fossiele uitstoot meer, maar voor de productie van de batterijen en elektromotoren van die auto’s zijn veel grondstoffen nodig.
Lees meerZware auto's moeten meer parkeergeld betalen in Parijs, opkomst referendum laag
Mensen die met een zware auto in Parijs willen parkeren, krijgen te maken met fors hogere parkeertarieven. Bij een referendum hierover heeft iets meer dan de helft van de kiezers (54,5 procent) voor een plan van de gemeente gestemd.
Lees meerOp de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.