Cities in Motion/Steden in Beweging

Gepubliceerd op: 31 januari 2023

Steden zijn voortdurend in beweging en evolueren, met een verschuiving naar duurzaamheid in de doelstellingen van vooral ook lokale overheden.

 

Steden hebben ambitieuze doelen gesteld om binnen 5-15 jaar de CO2-uitstoot te verminderen en verkeersveiligheid te verbeteren. Dit vereist transformatie in modaliteiten waarin we ons verplaatsen. Dit openingsnummer van “Steden in Beweging” bespreekt hoe baanbrekende concepten, zoals superblokken en de 15-minutenstad, de weg effenen voor groene, slimmere en inclusievere steden van de toekomst. Politiek leiderschap en samenwerking zijn belangrijk voor de transitie. Door kennis te delen en best practices, streven we naar een emissievrije toekomst.

In het openingsnummer van het nieuwe POLIS magazine Cities in Motion wordt dit verder uitgediept, met lezenswaardige artikelen en interviews.

Dit eerste nummer is hier te vinden.

 

Cities in Motion

 

POLIS is het leidende netwerk van Europese steden en regio’s die samenwerken om innovatieve technologieën en beleid voor lokaal vervoer te ontwikkelen

 

 

 

Tags

magazine POLIS Network CO2-uitstoot verkeersveiligheid

Meer nieuws

Hoe duurzaam is een parkeergarage? Parkeren essentieel voor gebiedsontwikkeling

Er ligt een enorme woningbouwopgave in het verschiet voor nu en in de toekomst. Deze wordt vooral binnenstedelijk opgelost.

Lees meer

Helft EV-rijders stapt over als fiscale voordelen wegvallen

Als de MRB voor elektrische auto's hoger wordt dan voor vergelijkbare brandstofauto's, blijft bijna de helft van de EV-rijders niet elektrisch rijden. Dat blijkt uit het Nationaal EV en Berijdersonderzoek 2022.

Lees meer

Into the Great Wide Open maakt gebruik van deelauto’s voor emissieloos festival

Ruim 60.000 fossielvrije kilometers zijn gemaakt en 6.030 kilogram CO2-uitstoot bespaard door gebruik te maken van elektrische deelauto's tijdens het festival Into The Great Wide Open.

Lees meer

Samenwerking Mobility Lab startups met eerste opdrachtgever

De zesde editie van Mobility Lab is succesvol afgesloten. Diverse startups testen met een eerste opdrachtgever hun innovaties op het gebied van mobiliteit.  

Lees meer

Autodelen is nu ook gemeengoed buiten de Randstad

Autodelen beperkt zich niet tot de Randstad of sterk stedelijke gebieden. Dat blijkt uit onderzoek van CROW onder 63 gemeenten. Van de 52 gemeenten die deelautobeleid hebben ontwikkeld, liggen er 25 buiten de Randstad.

Lees meer

Dura Vermeer en BAM Infra vergroten hergebruik bouwmaterialen

Dura Vermeer en BAM Infra roepen grond-, weg- en waterbouwbedrijven op om DuSpot in gebruik te nemen. De softwareoplossing matcht vraag en aanbod van herbruikbare bouwmaterialen.

Lees meer
1 2 3 11

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief