Cities in Motion/Steden in Beweging

Gepubliceerd op: 31 januari 2023

Steden zijn voortdurend in beweging en evolueren, met een verschuiving naar duurzaamheid in de doelstellingen van vooral ook lokale overheden.

 

Steden hebben ambitieuze doelen gesteld om binnen 5-15 jaar de CO2-uitstoot te verminderen en verkeersveiligheid te verbeteren. Dit vereist transformatie in modaliteiten waarin we ons verplaatsen. Dit openingsnummer van “Steden in Beweging” bespreekt hoe baanbrekende concepten, zoals superblokken en de 15-minutenstad, de weg effenen voor groene, slimmere en inclusievere steden van de toekomst. Politiek leiderschap en samenwerking zijn belangrijk voor de transitie. Door kennis te delen en best practices, streven we naar een emissievrije toekomst.

In het openingsnummer van het nieuwe POLIS magazine Cities in Motion wordt dit verder uitgediept, met lezenswaardige artikelen en interviews.

Dit eerste nummer is hier te vinden.

 

Cities in Motion

 

POLIS is het leidende netwerk van Europese steden en regio’s die samenwerken om innovatieve technologieën en beleid voor lokaal vervoer te ontwikkelen

 

 

 

Tags

magazine POLIS Network CO2-uitstoot verkeersveiligheid

Meer nieuws

Hoeveel elektrische auto's kan de wereld aan?

Als iedereen elektrisch gaat rijden hebben we geen fossiele uitstoot meer, maar voor de productie van de batterijen en elektromotoren van die auto’s zijn veel grondstoffen nodig.

Lees meer

Zware auto's moeten meer parkeergeld betalen in Parijs, opkomst referendum laag

Mensen die met een zware auto in Parijs willen parkeren, krijgen te maken met fors hogere parkeertarieven. Bij een referendum hierover heeft iets meer dan de helft van de kiezers (54,5 procent) voor een plan van de gemeente gestemd.

Lees meer

Deelmobiliteit: zware motiveringsplicht bij ruimtelijke inpassing van projecten

In dit artikel zal uiteen worden gezet welke eisen de jurisprudentie stelt aan de inzet van deelmobiliteit.

Lees meer

Hart van de Waalsprong: eerste energieneutrale winkelcentrum met parkeerhuis

In Nijmegen is het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland opgeleverd, inclusief een parkeerhuis met 300 parkeerplekken. Een project van Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong.

Lees meer

Stand van zaken: flexibele parkeermachtiging deelauto's

Eén auto, elektrische scooter of fiets die gebruikt wordt door veel reizigers: deelmobiliteit belooft minder vervoersmiddelen in de stad. Wat is de stand van zaken van het deelprojecten Flexibel parkeren voor deelauto’s?

Lees meer

Groningen ziet vraag naar autodelen groeien en helpt bewoners

Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente, ziet een groeiende vraag naar autodelen. Samen met DEEL gaat zij zoveel mogelijk buurten gratis begeleiden.

Lees meer
1 2 3 13

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief