CCV-keurmerken brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties vernieuwd
De herziene CCV-certificatieschema’s voor leveren van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties zijn beschikbaar. Ze gaan in op 1 december 2023. De 220 brandmeld- en ontruimingsalarmbedrijven mogen de nieuwe schema’s al direct gebruiken.
Wat zijn de veranderingen in de herziene CCV-certificatieschema’s voor leveren van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties?
Keurmerk ook op rapport van oplevering.
Het keurmerk staat niet alleen op het certificaat, het komt ook op het rapport van oplevering. Als het niet mogelijk is een certificaat af te geven, kan het rapport van oplevering toch worden gebruikt voor een lichtere inspectie.
Deellevering en kleine aanpassing.
Leveranciers van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties leveren niet alleen hele installaties. Ze kunnen ook een kleine aanpassing uitvoeren (als aanpassing van het programma van eisen niet nodig is). Of een bestaande installatie uitbreiden of veranderen, waarvoor het programma van eisen moet worden aangepast. Hiermee sluit het keurmerk beter aan op de markt.
Verder zijn er allerlei wijzigingen die uitvoering van het certificatieschema moeten vergemakkelijken of de kwaliteit moeten verbeteren van de geleverde installaties. De wijzigingen staan toegelicht in paragraaf 1.6 van de nieuwe certificatieschema’s.
CCV-keurmerken
Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) beheert keurmerken voor brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties. Als je een brandmeldinstallatie of een ontruimingsalarminstallatie met CCV-keurmerk aanschaft, weet je dat de installatie volgens de geldende norm is aangelegd. Je kunt vertrouwen op de kwaliteit van de installatie. Als je toch een klacht hebt, kan je bij de leverancier en daarna eventueel bij de certificatie-instelling terecht.
Bij een brandmeldinstallatie of een ontruimingsalarminstallatie met CCV-keurmerk kan een lichtere inspectie worden uitgevoerd. De inspecteur weet door het CCV-keurmerk dat bepaalde zaken al in orde zijn en hoeft daarom minder te controleren.
Meer informatie
> Bron en foto: CCV
Meer nieuws
Advies Onderzoeksraad na instorten hellingbanen parkeergarage Nieuwgein
Alle partijen die betrokken zijn bij het ontwerp, de bouw en het gebruik van een gebouw moeten gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van dat gebouw. Dat stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in het onderzoeksrapport over de ingestorte hellingbanen van de parkeergarage bij het ziekenhuis in Nieuwegein.
Lees meerParkeergarage in Dokkum uit voorzorg dicht om slechte staat
De gemeente heeft Parkeergarage ’t Panwurk Dokkum uit voorzorg per direct gesloten. Uit een inspectieronde zijn er onder andere aan de betonnen bovendekken gebreken geconstateerd.
Lees meerOnderzoek naar ‘best practices’ voor berging elektrische voertuigen uit parkeergarages
Het NIPV heeft, in opdracht van IenW, onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het veilig verwijderen van elektrische voertuigen (EV’s) uit parkeergarages bij incidenten.
Lees meerPrecies 1 jaar later: opruimen puin parkeergarage Nieuwegein mag beginnen
Precies een jaar na het instorten van de hellingbanen in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, is er een goedgekeurd sloopplan. Dit meldt RTV Utrecht.
Lees meerApparatuur in parkeergarages Breda vernieuwd
In opdracht van Gemeente Breda moderniseerde Scheidt & Bachmann Benelux 5 parkeergarages in de stad met focus op innovatie en gebruiksgemak.
Lees meerOnderzoek naar rol batterijmanagementsysteem ter preventie thermal runaway
Het NIPV heeft onderzoek gedaan naar de rol die een batterijmanagementsysteem (BMS) kan spelen bij het voorkomen van een thermal runaway.
Lees meerOp de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.