In aantocht: NEN 8026 waardegestuurd vastgoedbeheer

Gepubliceerd op: 03 november 2021

De NEN-normcommissie ‘Beleidsmatig kader beheer gebouwde omgeving’ komt met een nieuwe NEN-norm: NEN 8026. Deze norm biedt organisaties houvast hun vastgoed meer strategisch en waardegestuurd in stand te houden en te beheren. Het legt op tactisch niveau de verbinding tussen de strategische doelen van de organisatie en de operationele uitvoering van het vastgoedmanagement; het levenscyclusbeheer.

 

Deze kaders maken het makkelijker om de keuzes in het beleid te vertalen naar de praktijk. Hoe pas je anders duurzaamheid of circulariteit toe in je organisatie?

 

Deze norm gaat organisaties een methode bieden om risicogestuurd assets te beheren in de gebouwde omgeving. Hierbij kunnen de organisaties ook vanuit de ambitie en volgens de kernwaarden handelen. Daardoor vindt op tactisch niveau doorlopend terugkoppeling plaats met het strategisch en operationeel niveau. Dankzij deze terugkoppeling zijn de organisaties uniform, objectief en aantoonbaar ‘in control’ bij het beheer van alle assets. Voor zowel infrastructuur als vastgoed.

 

De normcommissie volgt ook de ontwikkelingen op Europees niveau in CEN/TC 319 WG 11 Condition assessment methodologies.  De verwachting is dat de norm in 2022 beschikbaar komt.

 

> Bron: NNI

Tags

vastgoedbeheer NEN

Meer nieuws

Provincies, gemeenten en sector aan beoogde coalitie: geef voldoende prioriteit aan mobiliteit

Het aankomende kabinet staat voor grote opgaven, zoals de woningbouwopgave, verduurzaming en leefbaarheid. Mobiliteit vormt een essentiële pijler voor al deze maatschappelijke opgaven en is de levensader van onze samenleving. De Mobiliteitsalliantie, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) benadrukken het belang van mobiliteit hoog op de politieke agenda.

Lees meer

Parking Centrum Oosterdok grootste aantal binnenstedelijke laadplekken van Nederland

Het aantal laadplekken in de parkeergarage bij Oosterdok in Amsterdam is verdubbeld met 76 nieuwe oplaadpunten. Deze uitbreiding biedt elektrische rijders de zekerheid van een laadpaal in het hart van Amsterdam.

Lees meer

Nieuwe regels van kracht voor prijstransparantie laden elektrische auto’s

Vanaf 13 april gelden nieuwe regels over het laden van elektrische auto’s bij laadpalen. De Europese verordening AFIR zorgt in Europa voor meer laadstations, makkelijker laden en duidelijke communicatie over de kosten.

Lees meer

Den Haag krijgt 3.200 extra laadpunten voor elektrische auto’s

De gemeente Den Haag heeft het beheer en onderhoud van haar 5.400 openbare laadpunten ondergebracht bij Vattenfall InCharge. Zij breidt het netwerk met 1.600 laadpalen uit in de komende 4 jaar.

Lees meer

Raad Haarlem na referendum: parkeernota ingetrokken

De gemeenteraad van Haarlem heeft op 28 maart 2024 de uitslag van het parkeerreferendum besproken. De raad heeft besloten om de Nota Uitwerking parkeerregulering in te trekken.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer
1 2 3 42