Vernieuwde parkeergarage Cityplaza

Gepubliceerd op: 10 september 2021

Wereldhave en gemeente Nieuwegein hebben de vernieuwde parkeergarage Cityplaza in Nieuwegein feestelijk geopend. De verouderde parkeergarage, onder het overdekte winkelcentrum, is volledig vernieuwd tot een uitnodigende, moderne en veilige parkeergarage. De parkeergarage is tijdens de werkzaamheden altijd open en toegankelijk voor parkeerders geweest.

 

Wereldhave (als eigenaar van de parkeergarage) en de gemeente Nieuwegein (als exploitant) hebben intensief samengewerkt aan de vernieuwing. En dat blijven zij doen. Onderdeel van de vernieuwing zijn onder meer het toevoegen van zoneherkenning op kleur, verbeteren van de rijroute in de parkeergarage, het aanbrengen van bewegwijzering zowel binnen als buiten de parkeergarage en het realiseren van speciale parkeerplaatsen voor minder validen, senioren en gezinnen.

 

Duurzame led verlichting | LaaS
Zowel de gemeente Nieuwegein als Wereldhave hebben de ambitie om het stadscentrum van Nieuwegein levendiger, groener en duurzamer te maken. Daarbij is gekozen voor het aanbrengen van led verlichting waardoor er een hoger lichtniveau tegen lagere energieverbruik is gerealiseerd met een langere levensduur. Ook diverse andere installaties zijn energievriendelijk gemaakt. Eerder is er in Cityplaza meer groen gekomen, zijn er zonnepanelen geplaatst en een nieuw speeltoestel waar kinderen veel gebruik van maken. Met de vernieuwde parkeergarage wordt Cityplaza nog aantrekkelijker om te winkelen, te bezoeken en te verblijven.

 

Meer informatie

> Meer informatie over de verlichting is te lezen in Vexpansie 3-2021, pagina 28-29

Tags

parkeergarage LaaS

Meer nieuws

Parking Centrum Oosterdok grootste aantal binnenstedelijke laadplekken van Nederland

Het aantal laadplekken in de parkeergarage bij Oosterdok in Amsterdam is verdubbeld met 76 nieuwe oplaadpunten. Deze uitbreiding biedt elektrische rijders de zekerheid van een laadpaal in het hart van Amsterdam.

Lees meer

Nieuwe regels van kracht voor prijstransparantie laden elektrische auto’s

Vanaf 13 april gelden nieuwe regels over het laden van elektrische auto’s bij laadpalen. De Europese verordening AFIR zorgt in Europa voor meer laadstations, makkelijker laden en duidelijke communicatie over de kosten.

Lees meer

Den Haag krijgt 3.200 extra laadpunten voor elektrische auto’s

De gemeente Den Haag heeft het beheer en onderhoud van haar 5.400 openbare laadpunten ondergebracht bij Vattenfall InCharge. Zij breidt het netwerk met 1.600 laadpalen uit in de komende 4 jaar.

Lees meer

Raad Haarlem na referendum: parkeernota ingetrokken

De gemeenteraad van Haarlem heeft op 28 maart 2024 de uitslag van het parkeerreferendum besproken. De raad heeft besloten om de Nota Uitwerking parkeerregulering in te trekken.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Parkeerwachters van de Efteling sorteren auto’s op kleur

Een leeg parkeervak was dinsdag 12 maart niet het enige waar bezoekers van de Efteling naar moesten zoeken als ze met de auto aankwamen. Ze dienden dit keer tijdens het parkeren ook rekening te houden met de kleur van hun wagen. Dankzij een lollige actie van parkeerwachters kon een bijzondere luchtfoto worden gemaakt.

Lees meer
1 2 3 41