Snelladen niet populair bij ev-rijders

Gepubliceerd op: 28 november 2022

De helft van de EV-rijders maakt amper gebruik van snelladen. Om inzicht te krijgen in laadgedrag deed Vereniging Elektrische Rijders (VER) onderzoek naar ‘Laden langs de snelwegen’.

 

De groep regelmatige gebruikers van snellaadstations bedraagt 38,8 procent van het totaal. 5,3 procent maakt vaak gebruik van snelladen en 1,1 procent altijd of bijna altijd. Thuis laden, zeker als je zonnepanelen hebt, of op het werk is makkelijker.

 

Slecht aangegeven
Als belangrijkste reden voor snelladen wordt het maken van lange reizen genoemd. Wanneer gebruik wordt gemaakt van snelladen is dat bijna altijd (82,4 procent) langs de snelweg. Meer dan 40 procent van de elektrische rijders vindt trouwens dat de snellaadstations slecht staan aangegeven op de verkeersborden langs Nederlandse snelwegen. Ook de vindbaarheid van de laadstations op de verzorgingsplaatsen laat te wensen over; ongeveer een derde van de elektrische rijders beoordeelt deze met matig tot slecht.

 

Meer informatie
> Download onderzoek VER

Tags

e-laden elektrisch rijden snelladen

Meer nieuws

Controleren van EV branden in parkeergarages met Fire Isolator

NXT Mobility is de Nederlandse distributeur voor de ultrasnellaad oplossingen van ADS-TEC Energy. De met een booster accu uitgevoerde ultrasnelladers maken met slechts een

Lees meer

Nieuwe manier slim laden gebruikt meer zonne- en windenergie en spaart CO2

Door een nieuwe manier van slim laden kunnen elektrische auto’s in Nederland meer wind- en zonnestroom benutten, is er minder stroom uit gas- en kolencentrales nodig, daalt de CO2-uitstoot.

Lees meer

Minister Jetten trekt honderden miljoenen euro’s uit voor laadinfrastructuur

Minister Jetten voor Klimaat en Energie trekt honderden miljoenen euro’s uit voor de realisatie van nieuwe laadinfrastructuur voor elektrische vervoer. Dat blijkt uit het ‘Ontwerp Meerjarenprogramma Klimaatfonds 2024’.

Lees meer

Pilot Vandebron en NIO: 6 laadstations voor 'swappen' autobatterij

Met het gebruik van batterijwisselstations biedt NIO klanten een sneller alternatief voor laden aan. Met behulp van software van energieplatform Vandebron kan tegelijkertijd het energienetwerk worden gebalanceerd.

Lees meer

Verrassende locatie Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023

Het Vexpan Nationaal Parkeercongres vindt plaats in het 50I50 Hotel en Congrescentrum Belmont in Ede. Deze verrassende locatie van het Leger des Heils is aangedragen door eventpartner Orange Charging.

Lees meer

Reactie op IBO-rapport: elektrisch rijden moet voor grote groepen betaalbaar zijn

De transitie naar emissieloze auto’s moet voor grote groepen betaalbaar zijn. Advies FET aan kabinet: zet ook stimulerende maatregelen in.

Lees meer
1 2 3 13

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief