Snelladen niet populair bij ev-rijders

Gepubliceerd op: 28 november 2022

De helft van de EV-rijders maakt amper gebruik van snelladen. Om inzicht te krijgen in laadgedrag deed Vereniging Elektrische Rijders (VER) onderzoek naar ‘Laden langs de snelwegen’.

 

De groep regelmatige gebruikers van snellaadstations bedraagt 38,8 procent van het totaal. 5,3 procent maakt vaak gebruik van snelladen en 1,1 procent altijd of bijna altijd. Thuis laden, zeker als je zonnepanelen hebt, of op het werk is makkelijker.

 

Slecht aangegeven
Als belangrijkste reden voor snelladen wordt het maken van lange reizen genoemd. Wanneer gebruik wordt gemaakt van snelladen is dat bijna altijd (82,4 procent) langs de snelweg. Meer dan 40 procent van de elektrische rijders vindt trouwens dat de snellaadstations slecht staan aangegeven op de verkeersborden langs Nederlandse snelwegen. Ook de vindbaarheid van de laadstations op de verzorgingsplaatsen laat te wensen over; ongeveer een derde van de elektrische rijders beoordeelt deze met matig tot slecht.

 

Meer informatie
> Download onderzoek VER

Tags

e-laden elektrisch rijden snelladen

Meer nieuws

Duurzame laadoplossingen die inspelen op een snel veranderende behoefte

De transitie naar duurzame energie gaat wellicht te snel voor het stroomnet. Het net moet verzwaard worden om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen. Daarom is het gebruik van groene energie cruciaal.

Lees meer

Iedereen zijn eigen elektrische auto, moeten we dat willen?

De winning van lithium is enorm vervuilend en schadelijk voor de natuur. Ook is het met de huidige geo-politieke spanningen maar zeer de vraag of de beschikbaarheid voldoende gewaarborgd is. Is het tijd om een stapje terug te doen?

Lees meer

Europees akkoord vernieuwde AFIR-regels elektrisch rijden

Snelladen met een elektrische auto in Europa wordt nog makkelijker. Er is een handtekening onder het akkoord voor de vernieuwde AFIR-regels gezet. Waar gaat het precies om?

Lees meer

Beeld over brandveiligheid in parkeergarages belangrijk aandachtsveld

Brandveiligheid in parkeergarages is een belangrijk aandachtsveld voor Vexpan. Zeker gezien de toename van EV's en uitbreiding van laadinfrastructuur. Tijdens de netwerkborrel toonde NAL aan dat er weinig branden bekend zijn met EV’s.

Lees meer

Naar een circulaire laadindustrie voor elektrische voertuigen

De industrie voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) heeft wereldwijd te maken met materiaalschaarste. Daarom werkt NKL samen met Cenex Nederland aan een circulair ecosysteem voor de laadindustrie van EV.

Lees meer

KNVB en Revolt sluiten partnership om voetbalverenigingen te verduurzamen

KNVB en Revolt, een Nederlandse start-up gespecialiseerd in laadpalen, zijn een samenwerking aangegaan om Nederlandse voetbalverenigingen te verduurzamen.

Lees meer
1 2 3 14

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief