Snelladen niet populair bij ev-rijders

Gepubliceerd op: 28 november 2022

De helft van de EV-rijders maakt amper gebruik van snelladen. Om inzicht te krijgen in laadgedrag deed Vereniging Elektrische Rijders (VER) onderzoek naar ‘Laden langs de snelwegen’.

 

De groep regelmatige gebruikers van snellaadstations bedraagt 38,8 procent van het totaal. 5,3 procent maakt vaak gebruik van snelladen en 1,1 procent altijd of bijna altijd. Thuis laden, zeker als je zonnepanelen hebt, of op het werk is makkelijker.

 

Slecht aangegeven
Als belangrijkste reden voor snelladen wordt het maken van lange reizen genoemd. Wanneer gebruik wordt gemaakt van snelladen is dat bijna altijd (82,4 procent) langs de snelweg. Meer dan 40 procent van de elektrische rijders vindt trouwens dat de snellaadstations slecht staan aangegeven op de verkeersborden langs Nederlandse snelwegen. Ook de vindbaarheid van de laadstations op de verzorgingsplaatsen laat te wensen over; ongeveer een derde van de elektrische rijders beoordeelt deze met matig tot slecht.

 

Meer informatie
> Download onderzoek VER

Tags

e-laden elektrisch rijden snelladen

Meer nieuws

Onderzoek naar laadprofielen: inzicht in belasting stroomnet door effect slim laden EV's

Data-onderzoekers van ElaadNL hebben laadprofielen opgesteld die inzicht geven op welke wijze het stroomnet belast wordt door het laden van elektrische auto’s in 2030.

Lees meer

Open Innovatie Programma: TenneT op zoek naar the Holy Grail 

De razendsnelle opkomst van o.a. elektrische auto’s hebben ertoe geleid dat het elektriciteitsnetwerk op springen staat. Het gebrek aan capaciteit is inmiddels zo groot dat TenneT de handen ineenslaat.

Lees meer

Microcar

Er is sinds begin 2022 een elektrische microcar op de markt die een serieus alternatief is voor de auto.

Lees meer

Gebruikersgroep laadinfradata NDW van start

NDW start in 2023 met het realiseren van een ontsluiting van laadinfradata. Deze data geeft inzichten die nodig zijn voor beleidskeuzes rondom de energietransitie, elektrisch rijden en het gebruik van geplaatste laadpalen.

Lees meer

Slimme laadpleinen breken door in Nederland

Laadpleinen waar groepen elektrische auto’s slim opgeladen worden, zijn definitief doorgebroken in Nederland. Dat is de conclusie van de Proeftuin Slimme Laadpleinen

Lees meer

Elektrisch rijden in 2050: een nieuwe prognose van ElaadNL

Eind 2021 heeft E-laad een Outlook uitgebracht waarin wordt ingegaan op het perspectief voor het elektrisch rijden voor een verdere toekomst en heeft daarbij gekeken naar de ontwikkeling tot het jaar 2050.

Lees meer
1 2 3 10

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief