Snelladen niet populair bij ev-rijders

Gepubliceerd op: 28 november 2022

De helft van de EV-rijders maakt amper gebruik van snelladen. Om inzicht te krijgen in laadgedrag deed Vereniging Elektrische Rijders (VER) onderzoek naar ‘Laden langs de snelwegen’.

 

De groep regelmatige gebruikers van snellaadstations bedraagt 38,8 procent van het totaal. 5,3 procent maakt vaak gebruik van snelladen en 1,1 procent altijd of bijna altijd. Thuis laden, zeker als je zonnepanelen hebt, of op het werk is makkelijker.

 

Slecht aangegeven
Als belangrijkste reden voor snelladen wordt het maken van lange reizen genoemd. Wanneer gebruik wordt gemaakt van snelladen is dat bijna altijd (82,4 procent) langs de snelweg. Meer dan 40 procent van de elektrische rijders vindt trouwens dat de snellaadstations slecht staan aangegeven op de verkeersborden langs Nederlandse snelwegen. Ook de vindbaarheid van de laadstations op de verzorgingsplaatsen laat te wensen over; ongeveer een derde van de elektrische rijders beoordeelt deze met matig tot slecht.

 

Meer informatie
> Download onderzoek VER

Tags

e-laden elektrisch rijden snelladen

Meer nieuws

Nieuwe regels van kracht voor prijstransparantie laden elektrische auto’s

Vanaf 13 april gelden nieuwe regels over het laden van elektrische auto’s bij laadpalen. De Europese verordening AFIR zorgt in Europa voor meer laadstations, makkelijker laden en duidelijke communicatie over de kosten.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Elektrisch rijden in 2050: een geactualiseerde prognose van ElaadNL

In de nieuwste Elaad Outlook hebben de onderzoekers de prognoses voor elektrische personenauto’s en de benodigde laadinfrastructuur geactualiseerd.

Lees meer

Brandveiligheid elektrische fietsen, steps en scooters in parkeergarages

In dit artikel wordt stilgestaan bij de risico’s van deze kleine elektrische vervoersmiddelen, hoe vaak deze in brand vliegen en wat je kan doen om deze vervoermiddelen veilig op te laden.

Lees meer

35.000 laadpunten voor 3 provincies

De provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht krijgen er de komende 4 jaar maximaal 35.000 publieke laadpunten bij. Het projectbureau MRA-Elektrisch heeft hiertoe voor 74 gemeenten een aanbesteding georganiseerd die gewonnen is door Shell ubitricity, Vattenfall InCharge en TotalEnergies.

Lees meer

ElaadNL: Versnelling groei elektrische auto’s na 2030 verwacht

ElaadNL presenteert met de Elaad Outlook Personenauto’s 2024. Met de nieuwste prognoses voor de groei van elektrische auto’s en de verwachte benodigde laadinfrastructuur en stroomvraag in Nederland.

Lees meer
1 2 3 17

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief