Rotterdam breidt uit naar 1650 deelfietsen

Gepubliceerd op: 21 november 2024

Rotterdam krijgt de grootste vloot elektrische deelfietsen van Nederland. Lime, ’s werelds grootste exploitant van deelmobiliteit, krijgt een nieuwe vergunning en plaatst vanaf februari 2025 1650 elektrische deelfietsen in de stad. Dat is meer dan een verdrievoudiging van het aanbod. Hierdoor zal Lime beter in staat zijn om aan de piekvraag te voldoen, waardoor het eenvoudiger wordt om een fiets te vinden.

 

1,8 miljoen kilometer
Sinds de start in 2020 is er in Rotterdam al 1,8 miljoen kilometer op Lime e-bikes afgelegd. De uitbreiding van Lime’s fietsvloot maakt het voor zowel inwoners als toeristen mogelijk om makkelijker door de stad te reizen. Bovendien helpt het de stad Rotterdam om de uitstoot te verminderen en verkeersopstoppingen te verlichten.

 

Fietsparkeren
Sofie Staelraeve, Public Affairs voor Lime in de Benelux: ‘We zijn enorm enthousiast om onze samenwerking met Rotterdam uit te breiden. De komende 5 jaar zullen we er op focussen om onze gebruikers erop te attenderen om netjes met de fietsen om te gaan. We willen een betrouwbare mobiliteitspartner zijn die veilig fietsen en correct parkeren bevordert, bijvoorbeeld bij de mobiliteitshubs in Rotterdam en tijdens grote evenementen.’

 

 

Meer informatie
> Gemeente Rotterdam, lid van Vexpan

Tags

deelfietsen deelmobiliteit fietsparkeren gemeente

Meer nieuws

Elektrische deelauto's gaan in Utrecht stroom terugleveren om netcongestie tegen te gaan

Vijfhonderd elektrische deelauto's van MyWheels worden vanaf maart 2025 in Utrecht ingezet als rijdende 'superbatterijen'. Op die manier willen projectpartners een overvol stroomnet tegengaan.

Lees meer

Rotterdam breidt uit naar 1650 deelfietsen

Rotterdam krijgt de grootste vloot elektrische deelfietsen van Nederland. Lime, 's werelds grootste exploitant van deelmobiliteit, krijgt een nieuwe vergunning en plaatst vanaf februari 2025 1650 elektrische deelfietsen in de stad.

Lees meer

Handreiking: Hoe kun je staal het beste duurzaam conserveren (bij parkeergarages)?

In parkeergarages worden staalconstructies toegepast en soms damwanden. Hoe kies je voor de meest duurzame optie, die ook nog eens het beste past? Hier helpt de handreiking Duurzaamheid Staalconservering van Rijkswaterstaat (RWS) bij.

Lees meer

Nieuwe milieueisen voor een parkeervergunning

Amsterdam wil de luchtkwaliteit verbeteren. Personenauto’s zorgen voor de meeste vervuiling door uitstoot van CO2 en stikstof. Daarom willen ze de regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken.

Lees meer

Modelbepalingen voor deelvervoer

Het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert Modelbepalingen voor het reguleren van deelvervoer binnen lokale wetgeving.

Lees meer

Duurzaam betononderhoud in parkeergarages

Nederland staat bekend om zijn innovatieve technieken op het gebied van beheer en onderhoud. Een van de minder bekende, maar uiterst belangrijke technologieën in deze sector is kathodische bescherming.

Lees meer
1 2 3 15

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief