Qualogy nieuw lid Vexpan

Gepubliceerd op: 24 oktober 2022

Vexpan heet Qualogy welkom als nieuw lid van Platform voor Parkeren Nederland. Al 25 jaar ondersteunt Qualogy haar relaties bij het ontwikkelen en beheren van software. “Waar we dit in het verleden vooral op basis van Oracle expertise, in detacheringsvorm en aan on-premise oplossingen deden, zien we tegenwoordig een verschuiving naar Cloud, JAVA en low-code technologie (Mendix en Outsystems) en neemt Qualogy zelf de project verantwoordelijkheid.”

 

“Met ruim 160 vaste collega’s en 100 interim collega’s bedienen wij de Nederlandse markt. Vanuit Suriname, via onze dochteronderneming Qualogy Caribbean, worden nog eens 80 collega’s ingezet bij opdrachtgevers uit zowel het Caribisch gebied als Nederland.”

 

ParQ

Qualogy heeft ParQ ontwikkeld, een SAAS-platform voor het verlenen van parkeerproducten (vergunningen, ontheffingen, etc.). Inmiddels maken vijf Nederlandse gemeenten naar volle tevredenheid gebruik van het ParQ-platform. Vanuit het gebruikersvriendelijke zelfserviceportaal beheren vergunninghouders (bewoners, bedrijven, bezoekers, gehandicapten, mantelzorgers en andere groepen) zelfstandig de eigen vergunningen. Ook het verlengingsproces voor de parkeervergunningen verloopt volledig geautomatiseerd. De invoer van het parkeerbeleid is eenvoudig en flexibel waardoor de gemeente zelf nieuwe beleidsregels binnen enkele uren kan activeren. De taak voor de gemeentemedewerkers verandert van het verstrekken van vergunningen en/of ontheffingen naar controle op de rechtmatigheid.

 

ParQ is ontwikkeld met moderne maar beproefde tools. Secure by design en gebruikmakend van de Azure Cloud. “De dienstverlening aan onze klanten en het beheer wordt verzorgd door een vast team in Rijswijk dat op basis van DevOps tegelijkertijd werkt aan de doorontwikkeling van het ParQ-platform. Hierdoor blijft de geboden functionaliteit aansluiten bij veranderende eisen en wensen vanuit de markt.

 

Samenwerking

“Wij peilen de behoeften bij onze klanten, maar zoeken daarnaast de samenwerking met verschillende stakeholders binnen de parkeerbranche. Het Vexpan lidmaatschap is voor Qualogy een mooie stap naar nieuwe samenwerkingen.”

 

Meer informatie op www.qualogy.com

Op www.qualogy.com/gps is meer informatie te vinden over het parkeerproduct.

 

 

Op de foto van links naar rechts:

Kees Vianen – de productowner van ParQ

Eric Kranenburg – commercieel manager

Tags

verenigingsnieuws nieuw lid Qualogy

Meer nieuws

Nieuwe regels van kracht voor prijstransparantie laden elektrische auto’s

Vanaf 13 april gelden nieuwe regels over het laden van elektrische auto’s bij laadpalen. De Europese verordening AFIR zorgt in Europa voor meer laadstations, makkelijker laden en duidelijke communicatie over de kosten.

Lees meer

Den Haag krijgt 3.200 extra laadpunten voor elektrische auto’s

De gemeente Den Haag heeft het beheer en onderhoud van haar 5.400 openbare laadpunten ondergebracht bij Vattenfall InCharge. Zij breidt het netwerk met 1.600 laadpalen uit in de komende 4 jaar.

Lees meer

Raad Haarlem na referendum: parkeernota ingetrokken

De gemeenteraad van Haarlem heeft op 28 maart 2024 de uitslag van het parkeerreferendum besproken. De raad heeft besloten om de Nota Uitwerking parkeerregulering in te trekken.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Parkeerwachters van de Efteling sorteren auto’s op kleur

Een leeg parkeervak was dinsdag 12 maart niet het enige waar bezoekers van de Efteling naar moesten zoeken als ze met de auto aankwamen. Ze dienden dit keer tijdens het parkeren ook rekening te houden met de kleur van hun wagen. Dankzij een lollige actie van parkeerwachters kon een bijzondere luchtfoto worden gemaakt.

Lees meer

Terugloop cash aan kassa gestagneerd, behalve bij parkeren, bioscoop en apotheek

Het totaal aantal winkeliers en dienstverleners waar je niet met cash kunt betalen is ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar. Maar in sommige sectoren zien we verschuivingen. Bij 25% van de parkeergelegenheden kun je niet meer contant betalen, een jaar geleden was dat nog 16%.

Lees meer
1 2 3 41

Nog geen lid?

Word ook lid. Vele Vexpan voordelen:

  • Gratis naar Vexpan Nationaal Parkeercongres
  • Korting op diverse evenementen zoals de lunchbijeenkomsten
  • Kennis delen, netwerk opbouwen, meedenken aan het jaarprogramma en ervaring opdoen
Meer voordelen als lid