Parkeergarage Marnix onder Singelgracht open

Gepubliceerd op: 20 februari 2024

Vanaf dinsdag 27 februari kunnen bezoekers hun auto in de ondergrondse Singelgrachtgarage – Marnix parkeren. De bouw heeft in totaal bijna 3,5 jaar geduurd. De gemeente laat weten dat het parkeren voorlopig alleen mogelijk is op verdieping -2. 

 

De opening van de garage onder de Singelgracht en op de grens van Centrum en West stond voor begin dit jaar op de planning, maar er was nog geen definitieve datum.

 

De gemeente ontvangt uit de Frederik Hendrikbuurt, Nassaukade en de Jordaan steeds meer signalen van verkeersoverlast door auto’s die zoeken naar een parkeerplaats. Daarom wordt de -2 verdieping van de Marnixgarage alvast geopend voor vergunninghouders en bezoekers. In totaal kunnen hier 400 auto’s parkeren. In de hele garage kunnen 800 auto’s terecht.

 

Bezoekers met een parkeervergunning uit delen van de Frederik Hendrikbuurt en de Jordaan kunnen hun voertuig zonder meerkosten in Marnix neerzetten. Andere bezoekers betalen 0,65 euro per 6 minuten, met een maximum van 65,00 euro per dag. De garage kent 80 elektrische laadplekken, 8 parkeerplaatsen voor gehandicapten, is rolstoeltoegankelijk en is 24/7 geopend.

 

Meer informatie
> Bron en lees verder: AT5
> Gemeente Amsterdam, lid van Vexpan en Commissie Gemeenten

Tags

Gemeente Amsterdam Parkeergarage Singelgrachtgarage parkeren

Meer nieuws

Start berging 112 auto’s uit Q-Park parkeergarage naast St. Antonius Ziekenhuis

Vandaag start de bergingsoperatie van de volgende 112 auto’s in de Q-Park parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Lees meer

Q-Park opent 18e parkeergarage in Rotterdam

Met de officiële opening van Q-Park Rijnhaven wordt een belangrijk onderdeel aan de bereikbaarheid van 'de pols van Katendrecht' toegevoegd, en daarmee aan de soepele mobiliteit in Rotterdam.

Lees meer

Onderschat risico’s parkeergarages

Toelichting van het Vexpan Expertteam na interview met Cobouw over de onderschatte risico's van parkeergarages.

Lees meer

ESPA Gold award voor Interparking Willemspoort in Den Bosch

Afgelopen dinsdag ontving Erwin Lund, senior projectmanager ontwikkeling bij Interparking Nederland, de ESPA Gold Award voor parkeergarage Willemspoort uit handen van onze vicevoorzitter Peter Dingemans.

Lees meer

Expertteam: Zware personenauto’s in parkeergarages

Wat is het advies van het Vexpan Expertteam of zware personenauto's wel toegelaten mogen worden in parkeergarages?  

Lees meer

Kingspan Light + Air (KLA) nieuw lid Vexpan

Vexpan heet Kingspan Light + Air (KLA) welkom als nieuw lid van Platform voor Parkeren Nederland. KLA is een beursgenoteerd bedrijf en wereldwijd actief op verschillende gebieden zoals watermanagementsystemen, isolatiepanelen, glasdakconstructies, klimaatinstallaties en rookbeheersingssystemen.

Lees meer
1 2 3 20

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief