Parkeergarage Marnix onder Singelgracht open

Gepubliceerd op: 20 februari 2024

Vanaf dinsdag 27 februari kunnen bezoekers hun auto in de ondergrondse Singelgrachtgarage – Marnix parkeren. De bouw heeft in totaal bijna 3,5 jaar geduurd. De gemeente laat weten dat het parkeren voorlopig alleen mogelijk is op verdieping -2. 

 

De opening van de garage onder de Singelgracht en op de grens van Centrum en West stond voor begin dit jaar op de planning, maar er was nog geen definitieve datum.

 

De gemeente ontvangt uit de Frederik Hendrikbuurt, Nassaukade en de Jordaan steeds meer signalen van verkeersoverlast door auto’s die zoeken naar een parkeerplaats. Daarom wordt de -2 verdieping van de Marnixgarage alvast geopend voor vergunninghouders en bezoekers. In totaal kunnen hier 400 auto’s parkeren. In de hele garage kunnen 800 auto’s terecht.

 

Bezoekers met een parkeervergunning uit delen van de Frederik Hendrikbuurt en de Jordaan kunnen hun voertuig zonder meerkosten in Marnix neerzetten. Andere bezoekers betalen 0,65 euro per 6 minuten, met een maximum van 65,00 euro per dag. De garage kent 80 elektrische laadplekken, 8 parkeerplaatsen voor gehandicapten, is rolstoeltoegankelijk en is 24/7 geopend.

 

Meer informatie
> Bron en lees verder: AT5
> Gemeente Amsterdam, lid van Vexpan en Commissie Gemeenten

Tags

Gemeente Amsterdam Parkeergarage Singelgrachtgarage parkeren

Meer nieuws

Den Haag krijgt 3.200 extra laadpunten voor elektrische auto’s

De gemeente Den Haag heeft het beheer en onderhoud van haar 5.400 openbare laadpunten ondergebracht bij Vattenfall InCharge. Zij breidt het netwerk met 1.600 laadpalen uit in de komende 4 jaar.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Terugloop cash aan kassa gestagneerd, behalve bij parkeren, bioscoop en apotheek

Het totaal aantal winkeliers en dienstverleners waar je niet met cash kunt betalen is ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar. Maar in sommige sectoren zien we verschuivingen. Bij 25% van de parkeergelegenheden kun je niet meer contant betalen, een jaar geleden was dat nog 16%.

Lees meer

Brandveiligheid elektrische fietsen, steps en scooters in parkeergarages

In dit artikel wordt stilgestaan bij de risico’s van deze kleine elektrische vervoersmiddelen, hoe vaak deze in brand vliegen en wat je kan doen om deze vervoermiddelen veilig op te laden.

Lees meer

Ondergrondse expositie in parkeergarage

De expositie ‘Onder de oppervlakte’ van Marieke Struijk is vanaf zaterdag 2 maart gratis te bezoeken in parkeergarage Schouwburgplein 2 in Rotterdam.

Lees meer

Sensortechnologie helpt senioren

Wayfinding-systemen kunnen aanzienlijk bijdragen aan een betere en veiligere parkeergarage voor senioren.

Lees meer
1 2 3 18

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief