KNVB en Revolt sluiten partnership om voetbalverenigingen te verduurzamen

Gepubliceerd op: 07 juni 2023

KNVB en Revolt, een Nederlandse start-up gespecialiseerd in laadpalen, zijn een samenwerking aangegaan om Nederlandse voetbalverenigingen te verduurzamen. Met het oog op de toename van elektrische auto’s slaan de KNVB en Revolt de handen ineen om voetbalverenigingen te voorzien van laadinfrastructuur. De samenwerking maakt deel uit van de Groene Club, een initiatief van de KNVB dat voetbalverenigingen ondersteunt bij het verduurzamen van hun sportaccommodaties. Het doel is om tegen 2025 honderden voetbalverenigingen te voorzien van laadpalen, om zo elektrisch rijden te stimuleren.

 

 

[Persbericht van Revolt]

 

Voetbalverenigingen toekomstbestendig maken
Met de snelle groei van het aantal elektrische auto’s, ook onder voetballend Nederland, is er een groeiende vraag naar laadpalen. Door het faciliteren van laadpalen kunnen voetbalverenigingen een actieve rol spelen in de transitie naar duurzame mobiliteit en het verminderen van CO2-uitstoot.

De laadpalen van Revolt ondersteunen verenigingen niet alleen bij het verduurzamen, maar bieden ook een extra verdienmodel. Door oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen beschikbaar te stellen, ontvangen verenigingen een vergoeding voor het gebruik van de laadpalen. Deze extra inkomsten kunnen zij investeren in de verdere ontwikkeling van de vereniging, bijvoorbeeld in jeugdopleidingen, verduurzaming of andere initiatieven die de sportparticipatie bevorderen.

 

Dave Dekker, directeur commercie KNVB: “Als KNVB streven we naar het toekomstbestendig maken van onze verenigingen. Dat doen wij met partners die kennis en kunde in huis hebben om verenigingen te helpen met innovatieve oplossingen. In Revolt hebben wij een innovatieve partner gevonden voor laadoplossingen, om zo geleidelijk de voetbalsector te elektrificeren en toekomstbestendig te maken.”

 

Rutger Bosch, co-founder van Revolt: “Samen met de KNVB gaan we de komende jaren clubs ondersteunen met hun laadinfrastructuur, zonder dat ze zelf hoeven te investeren. De behoefte om te kunnen laden is bij veel clubs groter dan het daadwerkelijke aanbod aan laadplekken. Daarom zetten wij ons in om de benodigde palen versneld te plaatsen. Daarnaast is dit een belangrijke stap om de algehele transitie van fossiele brandstoffen naar schone mobiliteit te versnellen.”

 

Over Revolt
Revolt is opgericht in 2021 door Rutger Bosch en Jeroen van de Ven. Met haar abonnementsmodel biedt Revolt bedrijven de mogelijkheid om laadpalen te gebruiken, zonder zelf te investeren en eigenaar te worden. De unieke integratie van 55″ displays op de laadpalen maakt Revolt de eerste partij in Nederland die laadpalen met advertentieschermen levert. Adverteerders betalen voor de laadpalen, waardoor Revolt ze gratis kan aanbieden aan ondernemers. Met deze innovatie laadpaalpropositie wil Revolt de overgang naar duurzame mobiliteit versnellen.

 

Over De Groene Club
Revolt is per 1 juni 2023 partner van de Groene Club, een initiatief van de KNVB dat sinds 2018 amateurvoetbalverenigingen helpt om hun sportaccommodaties te verduurzamen. De samenwerking met de KNVB duurt een aantal jaar. Voetbalclubs kunnen zich opgeven via https://www.revoltincharge.com/knvb

 

 

Meer informatie

> Persbericht van Revolt

 

V.l.n.r: Revolt Co-founder Rutger Bosch, Dave Dekker KNVB, Revolt Co-founder Jeroen van de Ven

 

 

Tags

e-laden laadpalen duurzaamheid KNVB start-up

Meer nieuws

Utrecht eerste stad wereldwijd die elektrische deelauto’s gebruikt als grootschalige buurtbatterijen

Inwoners van Vexpan lid Utrecht krijgen als eerste in Nederland de kans om grootschalig te ervaren wat een ‘rijdende buurtbatterij’ kan betekenen.

Lees meer

Duurzame laadoplossingen die inspelen op een snel veranderende behoefte

De transitie naar duurzame energie gaat wellicht te snel voor het stroomnet. Het net moet verzwaard worden om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen. Daarom is het gebruik van groene energie cruciaal.

Lees meer

Iedereen zijn eigen elektrische auto, moeten we dat willen?

De winning van lithium is enorm vervuilend en schadelijk voor de natuur. Ook is het met de huidige geo-politieke spanningen maar zeer de vraag of de beschikbaarheid voldoende gewaarborgd is. Is het tijd om een stapje terug te doen?

Lees meer

Europees akkoord vernieuwde AFIR-regels elektrisch rijden

Snelladen met een elektrische auto in Europa wordt nog makkelijker. Er is een handtekening onder het akkoord voor de vernieuwde AFIR-regels gezet. Waar gaat het precies om?

Lees meer

Beeld over brandveiligheid in parkeergarages belangrijk aandachtsveld

Brandveiligheid in parkeergarages is een belangrijk aandachtsveld voor Vexpan. Zeker gezien de toename van EV's en uitbreiding van laadinfrastructuur. Tijdens de netwerkborrel toonde NAL aan dat er weinig branden bekend zijn met EV’s.

Lees meer

Naar een circulaire laadindustrie voor elektrische voertuigen

De industrie voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) heeft wereldwijd te maken met materiaalschaarste. Daarom werkt NKL samen met Cenex Nederland aan een circulair ecosysteem voor de laadindustrie van EV.

Lees meer
1 2 3 14

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief