ESPA Gold award voor Interparking Willemspoort in Den Bosch

Gepubliceerd op: 30 mei 2024

Rotterdam, 30 mei 2024 – Afgelopen dinsdag ontving Erwin Lund, senior projectmanager ontwikkeling bij Interparking Nederland, de ESPA Gold Award voor parkeergarage Willemspoort uit handen van onze vicevoorzitter Peter Dingemans. Deze award is dé onderscheiding voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid en wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan.

 

Parkeergarage Willemspoort, met 350 parkeerplaatsen en volledig in eigendom van Interparking, bevindt zich in de toekomstige woonwijk Willemspoort Zuid, tegenover het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de zuidwestelijke kant van Den Bosch. Sinds de opening in juli 2023 vormt deze parkeervoorziening een waardevolle aanvulling op de reeds bestaande garage van het ziekenhuis, die Interparking al jaren met succes exploiteert en in 2017 eveneens bekroond werd met een ESPA Gold Award. Erwin Lund verklaarde: “Wij zijn ontzettend blij met deze onderscheiding; onze 8e ESPA Gold Award naast de 46 reguliere ESPA awards die we al in ons bezit hebben. Ik ben vooral trots op ons team dat gezamenlijk deze indrukwekkende prestatie heeft bereikt en wil iedereen hartelijk bedanken voor hun inzet.”

 

Bijzondere vorm van parkeervoorziening vraagt om creativiteit
De unieke driehoekige vorm van parkeergarage Willemspoort daagde Interparking uit om creatief na te denken over het ontwerp en de inrichting, waarbij ruimtelijkheid en routing voorop stond. Erwin Lund, senior projectmanager ontwikkeling lichtte toe: “Een zorgeloze parkeerbeleving staat bij Interparking centraal. We hebben de bouwer geadviseerd om wokkels te gebruiken voor het stijgende en dalende verkeer waarmee we brede rijbanen en éénrichtingsverkeer hebben kunnen realiseren. Daarnaast biedt het definitief ontwerp kolomvrije parkeervakken met schuin parkeren en duidelijk gemarkeerde voetgangersstroken voor een overzichtelijke en veilige routing voor voetgangers”.

 

Gebruiksgemak voor bezoekers
Bezoekers voldoen hun betalingen via pin of creditcard, wat resulteert in een snellere afhandeling. Daarnaast beschikt de parkeervoorziening over 16 parkeerplekken met laadfaciliteiten en is reeds voorbereid op een toekomstige uitbreiding naar 60 laadplekken.

 

Over de ESPA
De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding voor parkeergarages die namens de EPA (European Parking Association) wordt verstrekt. De ESPA wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan. De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen aan de orde komen. Naast de Standard Award is er nu ook de Gold Award voor garages met een excellente score.

 

Je eigen garage toetsen voor de ESPA? Klik hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Tags

ESPA Gold Award Interparking Willemspoort Onderscheiding Parkeergarage

Meer nieuws

Stand convenant laadinfrastructuur in parkeergarages | Interview Vexpan met De Telegraaf

'Flink tekort aan laadpalen in parkeergarages: overvol stroomnet en brandveiligheid gooien roet in het eten.' De Telegraaf over stand van zaken Convenant Laadinfrastructuur in Parkeergarages (CLIP) van Vexpan en Ministerie I&W.

Lees meer

Overheden versnellen gezamenlijk deelmobiliteit

Gemeenten, samenwerkingsregio’s en het Rijk slaan de handen ineen om het aanbod en gebruik van deelauto’s en –tweewielers flink te laten groeien. Dat staat in het Programmaplan van het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd als onderdeel van de Voortgangsbrief deelmobiliteit.

Lees meer

ESPA Gold award voor Interparking Willemspoort in Den Bosch

Afgelopen dinsdag ontving Erwin Lund, senior projectmanager ontwikkeling bij Interparking Nederland, de ESPA Gold Award voor parkeergarage Willemspoort uit handen van onze vicevoorzitter Peter Dingemans.

Lees meer

NEN 2443: nieuwe inzichten in de toepassing

Als ontwerper van een nieuwe parkeervoorziening houd je rekening met eisen waaraan de voorziening moet voldoen. De Nederlandse norm Parkeren en stallen van personenauto’s op terreinen en in parkeergarages, NEN 2443, beschrijft deze eisen.

Lees meer

Programma en sprekers bekend Vexpan Nationaal Parkeercongres 2024

Het projectteam van actieve leden heeft het programma van het jaarlijks Vexpan Nationaal Parkeercongres al rond. Dit is tijdens de ALV van 17 mei door het bestuur gepresenteerd. Het congres staat onder leiding van dagvoorzitter Marijn de Vries.

Lees meer

Laadpalen Gelderland en Utrecht kunnen uitgezet bij krapte op stroomnet

In meerdere gemeenten in Gelderland en Utrecht kunnen laadpalen binnenkort worden uitgezet als het stroomnetwerk overbelast is. De 191 laadpalen komen onder het beheer van Park&Charge en gaan “netbewust laden”. Dat betekent dat er minder of geen stroom naar de palen toegaat als er minder stroom beschikbaar is.

Lees meer
1 2 3 44

Nog geen lid?

Word ook lid. Vele Vexpan voordelen:

  • Gratis naar Vexpan Nationaal Parkeercongres
  • Korting op diverse evenementen zoals de lunchbijeenkomsten
  • Kennis delen, netwerk opbouwen, meedenken aan het jaarprogramma en ervaring opdoen
Meer voordelen als lid