Bestuurswisseling Vexpan 2021

Gepubliceerd op: 08 december 2021

Het Vexpan bestuur stelt graag vier nieuwe bestuursleden voor: Eric Bavelaar (Parkeren Delft), Taeke Tromp (LED Lease), Erik Bosschaart (Bureau de Groot Volker) en Gijs van Lookeren Campagne (Ease2pay). Met deze diverse achtergrond heeft de branchevereniging als Platform Parkeren Nederland een sterke vertegenwoordiging van de achterban.

 

Ronald van der Weerd (gemeente Tiel) is unaniem herkozen door de ALV. En aftredende bestuursleden zijn Martje Hoofs (gemeente Amsterdam), Otto Meijer (SKIDATA) en Albert de Vries (gemeente Leiden). De benoeming van vier nieuwe bestuursleden geeft ruimte om de steeds zwaardere projecten en groeiende portefeuille te verdelen over het bestuur.

 

De overige bestuursleden zijn André Wielaard (EasyPark), Daniel di Tella (BKS Groep), Ties de Groot (TedeGe Advies), Peter Dingemans (Parkam).

 

Voorstellen nieuwe bestuursleden
Eric Bavelaar is sinds 2019 actief als directeur van ParkerenDelft in de gemeente Delft. “Mijn werkzame leven heb ik altijd gewerkt in de mobiliteitsbranche. Bij ParkerenDelft heb ik nu kennis gemaakt met parkeren, zowel straat- als garageparkeren, en ik ervaar dit als boeiend en uitdagend. Binnen Vexpan wordt kennis, ervaring en expertise gebundeld om te kunnen delen met de aangesloten leden. Ik zie het als een uitdaging om daar een bijdrage aan te leveren. Ik neem daarbij de kennis mee uit met name de praktijk situaties Delft. Daarnaast ook een frisse kijk op het thema parkeren omdat ik relatief kort actief ben ik het werkveld.”

 

Taeke Tromp (niet op foto): “Als directeur van FOSBIT – LED Lease vertegenwoordig ik primair de kant van toeleverancier aan de parkeersector. FOSBIT is een lichtproducent die de Parkeerwereld al meer dan 10 jaar bedient met ‘high end’ licht projecten in renovatie en nieuwbouw. De parkeersector is voor ons een zeer belangrijke sector en wij volgen alle ontwikkelingen op nauwe voet. Als lid van Vexpan ondersteunen wij de organisatie reeds geruime tijd en ik zie Vexpan als een belangrijke verbindende schakel tussen parkeerorganisaties, overheden, toeleveranciers, adviseurs en kennis instituten. Ik wil mijn steentje bijdragen aan het platform Vexpan en ten tweede kan ik mijn kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid (circulariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen) en innovaties inzetten.”

 

Erik Bosschaart is de laatste 5 jaar betrokken bij Bureau de Groot Volker met name met parkeeronderzoek met de scanauto. “Toetreden tot het bestuur van Vexpan geeft de kans om kennis op te doen. Kennis van toekomstige vraagstukken en uitdagingen die op gemeenten, steden afkomen op het gebied van parkeren, verkeer, milieuzones en toekomstige wetgeving. Natuurlijk breng ik weer kennis mee over onderzoeken en innovaties vanuit het werkveld van Bureau de Groot Volker en mijn automotive verleden. Bureau de Groot Volker is al vanaf de oprichting lid van Vexpan en wil graag zijn bestuurlijk steentje bijdragen en daar tijd voor vrij maken.”

 

Gijs van Lookeren Campagne heeft als ondernemer sinds de start van Greenwheels in 1995 vele raakvlakken met parkeren en mobiliteit. “Met de uitrol hebben wij jarenlang samengewerkt met gemeenten om autodeelparkeerplekken in Nederland te realiseren. Na de verkoop van Greenwheels zijn we gestart als betaaldienstverlener voor o.a. parkeren met de app Ease2pay. Met de aankoop van de parkeeractiviteiten van Monotch zijn we sinds augustus 2021 ook dienstverlener met Prettigparkeren voor parkingdata en leveren we met Book & Park een PMS onafhankelijk reserveringsplatform voor eigenaren van parkeergarages.
Bij mijn ondernemerschap heb ik veelal een financiële rol. Gezien mijn achtergrond en ervaring met (autodeel)mobiliteit in combinatie met parkeren zou ik graag naast mijn financiële ervaring Vexpan en haar leden willen helpen om een volgende stap te zetten naar een nog centralere rol in de mobiliteit en samenleving.”

 

Lees verder onder foto

 

Afscheidswoorden
Albert de Vries neemt afscheid als penningmeester. “Voor de laatste keer de begroting opstellen en akkoord gekregen van de leden. Vier jaar van groei in de financiën die uiteindelijk geleid heeft tot de keuze om hier mijn vak van te willen maken. Ik kijk terug op mooie en leerzame jaren. Iedereen binnen mijn parkeernetwerk dank ik voor de samenwerking.”

 

Na een relatief korte periode neemt ook Otto Meijer afscheid om zich volledig te kunnen focussen op de uitoefening van zijn rol binnen SKIDATA. “Ik kijk terug op een interessante en bovenal leuke periode omringd door zeer gedreven en capabele medebestuurders, welke zich echter helaas – als gevolg van de beperkende coronamaatregelen – voornamelijk via online sessie heeft afgespeeld. Ik wil iedereen danken en uiteraard blijf ik de verrichtingen van de Vexpan nauw volgen. We komen elkaar ongetwijfeld weer snel tegen bij een van de volgende activiteiten. Hetzij fysiek dan wel online.”

 

Martje Hoofs rond haar vicevoorzitterschap af. “Het lijkt gisteren dat mijn kandidatuur voor bestuurslid Vexpan tijdens het EPAcongres in Rotterdam in 2017 werd gehonoreerd. Ik wil vooral mijn medebestuursleden danken voor hun enorme inzet, gedrevenheid en daadkracht waardoor er veel resultaten zijn neergezet. Ik denk met veel plezier terug aan de energie en vooral ook de humor die bij onze overleggen aanwezig was. Ik draag het stokje met veel vertrouwen over aan de opvolgers en wens hun alvast heel veel plezier met hun nieuwe rol.”

 

Na afloop van de Algemene Ledenvergadering heeft voorzitter André Wielaard iedereen welkom geheten en is met grote dank voor hun tijd en energie afscheid genomen van afgetreden bestuursleden.

 

> Ontmoet ons bestuur

> Bekijk onze ledenlijst

Tags

Verenigingsnieuws

Meer nieuws

Samenwerking Vexpan met HAN Automotive

Vexpan gaat samenwerken met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De branchevereniging staat voor kennis opbouwen en delen. Daarin is HAN Automotive een waardevolle toevoeging.

Lees meer

Behoefte aan betaalbare parkeergarage om de hoek

Hoe denkt Nederland over parkeren op straat en in garages? EasyPark deed onderzoek. Automobilisten willen best parkeren in garages, maar vinden kosten te hoog.

Lees meer

Abel Sensors nieuw lid Vexpan

Vexpan heet Abel Sensors welkom als nieuw lid van Platform voor Parkeren Nederland. Dit technologisch ontwikkelbedrijf in Delft maakt realtime dataoplossingen door toepassing van slimme sensoren.

Lees meer

Voorbereiden op Wet kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen

Bouwend Nederland licht de belangrijkste informatie over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen kort en krachtig toe op hun site, inclusief een animatievideo. Wkb gaat vooralsnog in op 1 januari 2024.

Lees meer

Volautomatische parkeergarage Vijzelgracht Amsterdam geopend

De garage, die bovenop het metrostation ligt, telt 270 parkeerplekken en zit op een heel andere manier in elkaar dan de meeste parkeergarages.

Lees meer

Vier op de tien Nederlanders willen af van autobezit

Ruim vier op de tien Nederlanders zijn van mening dat we af moeten van het idee dat iedereen een eigen auto moet hebben. Met name de milieu-impact van autorijden wordt hiervoor als argument aangehaald.

Lees meer
1 2 3 31

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief