EPA Congress & Exhibition 2019

Het belangrijkste tweejaarlijkse evenement van de Parkeersector: 19e EPA Congress & Exhibition, 18-20 september 2019 Malaga – Spanje

 

Het 19e EPA-congres in Malaga wordt een compleet en multidisciplinair evenement. Tijdens het congres zullen exploitanten in de parkeerindustrie, nationale en lokale overheden en vertegenwoordigers van Europese commissies en projecten aanwezig zijn. Ook experts op het gebied van mobiliteit, stedelijke logistiek, elektrische mobiliteit, de datawereld, ITS, Apps en nog veel meer zijn aanwezig tijdens de 19e EPA Congress & Exhibition!

Nieuwe, duurzame mobiliteit

50 Sprekers uit 14 landen (daaronder topexperts uit de sector) brengen de vraagstukken in onze sector voor het voetlicht, gekoppeld aan het thema ‘nieuwe, duurzame stedelijke mobiliteit’. 30 Uur aan presentaties in drie dagen met onderwerpen uit alle interessegebieden, die zo gepland zijn dat u alle sessies kunt volgen die u interesseren.

Het wetenschappelijke programma is opgesteld door het Scientific & Technical Committee, geleid door Laurence Bannerman en samengesteld uit 18 experts uit 10 landen.

EPA Award

In de plenaire sessie zullen de vijf genomineerden voor de EPA AWARD 2019, gekozen uit de 15 finalisten uit 10 landen, in een uur en een kwartier hun adembenemende projecten, illustratief voor de hedendaagse stand van de techniek, presenteren.

U kunt erbij zijn!

Op www.epacongress.eu is alle informatie over het evenement beschikbaar: het complete programma, de beurs, het sociale programma (op woensdagavond feest aan zee in Balneario en op donderdagavond galadiner in het Museum of Cars en Fashion), hotelboekingen en meer.

Kom informatie opdoen op dit evenement van uitzonderlijk hoge kwaliteit, ideeën uitwisselen en netwerken met de Europese parkeerindustrie.

De organisatie ziet ernaar uit u te ontmoeten in Malaga.


EPA Congress & Exhibition 2017

Lees hier alles over het EPA Congress & Exhibition 2017, georganiseerd in Nederland.

EPA Congress & Exhibition 2017 vond plaats van 20 tot en met 22 september in Rotterdam. Het thema was “Parking in the City Lounge”. Het EPA-congres bevatte een inhoudelijk programma georganiseerd door de technische en wetenschappelijke commissie van de EPA, een internationale vakbeurs en een welkomstavond en congresdiner in het Maritiem Museum en de historische Laurenskerk – beiden op loopafstand binnen de City Lounge van Rotterdam.
Het evenement was een unieke gelegenheid voor parkeerprofessionals om internationale kennis en ervaring op te pikken. Topsprekers uit politiek, wetenschap en industrie presenteerden in De Doelen in Rotterdam innovaties, toepassingen en trends in parkeren.

Vexpan-voorzitter Monique Pluijm mocht samen met Laurence A. Bannerman van de European Parking Association het congres openen op 20 september. Deze middag konden de deelnemers daarna luisteren naar presentaties van o.a. José Manuel Viegas (voormalig secretaris generaal bij het International Transport Forum van OECD),Erik Jonnaert (secretaris generaal bij ACEA, de Europese Associatie van Automobielfabrikanten) en Pex Langenberg, (wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur van Rotterdam).

Focus van het congres: Innovaties, toepassingen en trends

Het EPA Congres bood ruim 400 deelnemers inzicht in wat slim parkeren vandaag de dag al oplevert en hoe het in de toekomst nog meer vruchten kan afwerpen. Deelnemers kregen in Rotterdam meer dan dertig vakgerichte presentaties, paneldiscussies en innovatieve productpresentaties van experts uit industrie, wetenschap en overheid.
De hoofdthema’s van de presentaties waren “digitalisering”, “stedelijke mobiliteit” en “veranderend mobiliteitsgedrag”. Stefan Sadleder, Directeur, APCOA Oostenrijk, bevestigt het evenement als hoogtepunt voor de branche:
“Het 18e EPA Congres 2017 was een zeer geslaagd evenement. De kwaliteit van het inhoudelijk programma heeft de afgelopen jaren duidelijk overtroffen, Voor ons was het congres belangrijk om richting te geven aan de toekomstige oplossingen en de te kiezen standaarden voor Europese oplossingen en daartoe kennis en ervaring uit te wisselen met onze partners in de markt.“
Gerrit Heijkoop, bekend als “mr. Red Sneakers“, begeleidde het programma als moderator en zorgde voor een interactief verloop.

Vakbeurs met uitgebreid product portfolio van prominente bedrijven uit de sector

Op de parallelle EPA Vakbeurs kregen meer dan 1400 bezoekers nog meer praktische informatie over intelligente oplossingen voor stedelijke mobiliteit en parkeermanagement in de stands van 62 vooraanstaande exposanten uit diverse Europese landen. Vele exposanten kijken terug op een succesvol evenement, zoals Johan Birgersson, CEO EasyPark AB: „Dit EPA evenement was een uitstekende gelegenheid om het portfolio van EasyPark te presenteren. De gesprekken die we deze drie dagen hebben gevoerd en de uitbreiding van ons netwerk waren buitengewoon waardevol.“

Nevenprogramma: Netwerken bij topgelegenheden

De avondbijeenkomsten vervulden hun rol voor de deelnemers om hun netwerk te onderhouden en uit te breiden in een aangename atmosfeer. “Voor ons was het18e EPA Congres met vakbeurs 2017 een zeer succesvol evenement weh ebben zowel op de beursvloer als op de evondevents ons huidige en toekomstige partners beter leren kennen. En we werken intensief aan gezamenlijke doelen,“ zegt Matthias Mandelkow, CEO, Sunhill technologie. De “Welcomsreceptie” op de woensdagavond bood de goede gelegenheid in een maritieme omgeving, passend bij de havenstad Rotterdam, in het Maritiem museum aan de oude haven in de binnenstad. Op donderdagavond werden de gasten onthaald in de historische Laurenskerk voor het “Congres Diner”. En werden de gesprekken van de afgelopen dagen voortgezet en geëvalueerd.

Uitreiking EPA Awards

Een terugkerend hoogtepunt van het congres was de uitreiking van de EPA Awards voor bijzondere projecten in de categorieën nieuwbouw, renovaties, straatparkeren, innovaties en marketing. Uit 28 inzendingen over heel Europa werden per categorie drie projecten genomineerd, die door een jury werden bezocht.

In categorie 1 ‘New parking structures’ won Park Primo Maggio
In categorie 2 ‘Renovated parking structure’ won Am Museumsquartier (van eploitant en ontwikkelaar van parkeergarages Contipark, onderdeel van de Interparking Group)
In categorie 3 ‘On-street parking projects’ won Remote Image Review for Digital on-street enforcement
In categorie 4 ‘Innovative schemes in parking’ won Q-Park Cashless and Contactless Payments
In categorie 5 ‘Marketing & communication on parking’ won Prevent Smash&Grab campaign in collaboration with the Amsterdam Police Department

Vexpan op de internationale vakbeurs

Als ‘national host’ van EPA Congress & Exhibition 2017 had Vexpan een prominente plek op de beurs. Met overheerlijke versgebakken stroopwafels en koffie (aangeboden door Vexpan-lid Easypark) werden bezoekers welkom geheten op het Vexpan Meeting Point.