Vexpan in RTL Nieuws

Gepubliceerd op: 24 januari 2024

RTL Nieuws bericht: ‘Auto’s in Europa zijn steeds breder, maar daar zijn de (smalle) straten en parkeerplaatsen niet op berekend.’ Namens Vexpan, Platform Parkeren Nederland werkt bestuurslid Peter Dingemans mee aan het nieuwsitem.

 

Het nieuwsitem is naar aanleiding van een bericht in The Guardian. De Britse krant schrijft over een onderzoek naar het Europese wagenpark dat werd uitgevoerd door Transport & Environment, een koepelorganisatie voor Europese ngo’s die zich inzetten voor duurzame mobiliteit. De liefde van automobilisten voor SUV’s heeft ervoor gezorgd dat auto’s in Europa sinds 2001 elke twee jaar gemiddeld een centimeter breder zijn geworden. De onderzoekers pleiten voor een Europees maximum, omdat de auto’s buitenproportioneel veel ruimte zouden innemen.

 

Reactie Vexpan
Peter Dingemans van Vexpan: ‘Wij denken dat we wel naar een verbreding van parkeerplaatsen toe moeten. De lengte is niet het probleem, maar wel de breedte. We denken dat het goed is hiervoor meer aandacht te hebben, zeker bij nieuwbouwprojecten. En daar wordt ook rekening mee gehouden, voor zover dat mogelijk is.’

 

> Het nieuwsitem is te zien op 18:18 en de bijdrage van bestuurslid Peter Dingemans op 19:50.
> Artikel RTL Nieuws 

 

Tags

parkeren SUV's bredere auto's

Meer nieuws

Autobezoeker verschaffer retailomzet en denkfout Platform Binnenstadsmanagement

Strabo werpt nieuw licht op het onderzoek van Platform Binnenstadsmanagement, waarbij ze aantonen dat de hoofdconclusie een denkfout bevat die het belang van autobezoekers lijkt te onderschatten.

Lees meer

Parkeren in Gent sterk in ontwikkeling

Hoe is het parkeren in Gent georganiseerd? Hoe zit het beleid van de gemeente eruit? Wat zijn de verschillen met Nederland?

Lees meer

Provincies, gemeenten en sector aan beoogde coalitie: geef voldoende prioriteit aan mobiliteit

Het aankomende kabinet staat voor grote opgaven, zoals de woningbouwopgave, verduurzaming en leefbaarheid. Mobiliteit vormt een essentiële pijler voor al deze maatschappelijke opgaven en is de levensader van onze samenleving. De Mobiliteitsalliantie, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) benadrukken het belang van mobiliteit hoog op de politieke agenda.

Lees meer

NEN 9120 helpt mensen met een beperking in een parkeergarage

De nieuwe norm NEN 9120, nu nog concept, lost een groot deel van de problemen op die mensen met een beperking ervaren in parkeergarages.

Lees meer

Is er nog plek voor de auto in onze centra?

Stadscentra worden autoluwer. Wat betekent dit voor de vitaliteit van de centra? Zijn het niet juist de bezoekers met de auto die geld in het laatje brengen? Goudappel deed onderzoek.

Lees meer

Raad Haarlem na referendum: parkeernota ingetrokken

De gemeenteraad van Haarlem heeft op 28 maart 2024 de uitslag van het parkeerreferendum besproken. De raad heeft besloten om de Nota Uitwerking parkeerregulering in te trekken.

Lees meer
1 2 3 35

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief