Vexpan in RTL Nieuws

Gepubliceerd op: 24 januari 2024

RTL Nieuws bericht: ‘Auto’s in Europa zijn steeds breder, maar daar zijn de (smalle) straten en parkeerplaatsen niet op berekend.’ Namens Vexpan, Platform Parkeren Nederland werkt bestuurslid Peter Dingemans mee aan het nieuwsitem.

 

Het nieuwsitem is naar aanleiding van een bericht in The Guardian. De Britse krant schrijft over een onderzoek naar het Europese wagenpark dat werd uitgevoerd door Transport & Environment, een koepelorganisatie voor Europese ngo’s die zich inzetten voor duurzame mobiliteit. De liefde van automobilisten voor SUV’s heeft ervoor gezorgd dat auto’s in Europa sinds 2001 elke twee jaar gemiddeld een centimeter breder zijn geworden. De onderzoekers pleiten voor een Europees maximum, omdat de auto’s buitenproportioneel veel ruimte zouden innemen.

 

Reactie Vexpan
Peter Dingemans van Vexpan: ‘Wij denken dat we wel naar een verbreding van parkeerplaatsen toe moeten. De lengte is niet het probleem, maar wel de breedte. We denken dat het goed is hiervoor meer aandacht te hebben, zeker bij nieuwbouwprojecten. En daar wordt ook rekening mee gehouden, voor zover dat mogelijk is.’

 

> Het nieuwsitem is te zien op 18:18 en de bijdrage van bestuurslid Peter Dingemans op 19:50.
> Artikel RTL Nieuws 

 

Tags

parkeren SUV's bredere auto's

Meer nieuws

Sensortechnologie helpt senioren

Wayfinding-systemen kunnen aanzienlijk bijdragen aan een betere en veiligere parkeergarage voor senioren.

Lees meer

Fiscale parkeerhandhaving met de menselijke maat

RTL Nieuws berichtte: ‘Jaarlijks honderden boetelawines door scanauto: aangepakt om een foutje’. Hoe zit dit? De redactie van Vexpansie geeft een algemeen beeld.

Lees meer

Zware auto's moeten meer parkeergeld betalen in Parijs, opkomst referendum laag

Mensen die met een zware auto in Parijs willen parkeren, krijgen te maken met fors hogere parkeertarieven. Bij een referendum hierover heeft iets meer dan de helft van de kiezers (54,5 procent) voor een plan van de gemeente gestemd.

Lees meer

Onbekend en onbemind: de Adviescommissie Toepassing Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften

Er is een tussenweg bij verschil van mening bij bouw of verbouw: advies vragen aan de Adviescommissie Toepassing Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften. Daar gaan we in dit artikel op in.

Lees meer

EenVandaag over minder parkeerplaatsen nieuwbouw

Je auto makkelijk voor de deur parkeren: in steeds meer steden wordt dat de uitzondering. Gemeenten willen minder 'blik' langs de weg en voeren een strenger parkeerbeleid door. EenVandaag besteedt er aandacht aan.

Lees meer

Vexpan in RTL Nieuws

RTL Nieuws bericht: 'Auto's in Europa zijn steeds breder, maar daar zijn de (smalle) straten en parkeerplaatsen niet op berekend.' Vexpan bestuurslid Peter Dingemans werkt mee aan het nieuwsitem.

Lees meer
1 2 3 33

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief