Realisatie bovengronds parkeergebouw en commerciële ruimten Binnendok Amsterdam

Gepubliceerd op: 25 maart 2021

Continental Car Parks heeft een realisatieovereenkomst gesloten met BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed voor een parkeergebouw en commerciële ruimten op de NDSM-werf in Amsterdam.

 

Project BinnenDok op de voormalige scheepswerf NDSM in Amsterdam-Noord, bestaat uit vier karakteristieke gebouwen waarvan twee woongebouwen, een kantoorgebouw, een parkeergebouw en commerciële voorzieningen. Het parkeergebouw van in totaal 18.000 m2 krijgt de functie van openbare parkeergarage voor de buurt, een fietsenstalling voor bewoners, commerciële ruimten in de plint en een daktuin. Met zes parkeerlagen telt de parkeergarage straks 525 parkeerplaatsen. De daktuin wordt gebruikt als recreatieruimte voor bewoners. Op het dak van het parkeergebouw komen tevens PV-panelen, die de stroomvoorziening van de gebouwen verzorgen.

 

Bouwteam samenwerking

Parkeergebouw BinnenDok is ontwikkeld in samenwerking met BMB ontwikkeling, Reggeborgh Vastgoed, heren 5 architecten, JVZ Ingenieurs, DWA Adviseurs en Nieman Raadgevend Adviseurs. Barticipation Parkeeradvies maakt namens de opdrachtgever deel uit van het bouwteam. Het futuristische ontwerp van het gebouw met haar ‘’gouden’’ aluminium strekmetalengevel past bij het industriële verleden van de scheepswerf. Het parkeergebouw is gekocht door Catella Parken Europa, vertegenwoordigd door Orange Investment Managers. De parkeergarage wordt gehuurd door APCOA Parking Nederland.

 

Jeroen Drenth, commercieel directeur Continental Car Parks: “Het bijzondere architectonische parkeergebouw op de NDSM-werf laat zien dat een bovengrondse parkeergebouw een centrale functie kan hebben in een multifunctionele stadswijk door het combineren van meerdere uiteenlopende functies. Het bijzondere en moderne ontwerp en ons bouwsysteem zorgt voor een transparante, vriendelijke uitstraling van het gebouw waar het prettig verblijven is.”

 

Diko Ruit, directeur BMB Ontwikkeling: “Door de samenwerking met Continental Car Parks als ontwerp- en bouwpartner heeft het parkeergebouw van BinnenDok een unieke uitstraling gekregen. De gevel oogt als een kunstwerk, waardoor er altijd iets te zien is’’.

 

Kondor Wessels Amsterdam start deze maand met de realisatie van woontoren BinnenDok. Na het gereedkomen van de ruwbouw in de tweede helft van 2022, start Continental Car Parks met de realisatie van de parkeergarage. BinnenDok wordt in de loop van 2023 opgeleverd.

 

Meer informatie

> Continental Car Parks: Parkeergebouw Binnendok 

Tags

parkeergarage mobiliteitshub

Meer nieuws

Uitreiking Q-Park Student-Award 2023

Op 9 november is in Maastricht wederom de Q-Park Student-Award uitgereikt. Deze werd in 2014 door samenwerking van Q-Park met de Erasmus Universiteit Rotterdam in het leven geroepen.

Lees meer

Waar parkeer je jouw mobiliteitshub?

Welke mogelijkheden heb je om een hub te creëren die waarde toevoegt aan jouw gemeente?

Lees meer

Zwolle: Plannen voor eerste mobiliteitshub in Weezenlanden-Noord

De binnenstad van Zwolle is volop in ontwikkeling. Voor de auto wil de gemeente rondom het centrum zogenaamde mobiliteitshubs bouwen. 'Daarmee houden we de binnenstad bereikbaar en toegankelijk.'

Lees meer

Markante personen uit de parkeerwereld: Hillie Talens

In de visie van Hillie Talens is parkeren in belangrijke mate een financieel-economische opgave.

Lees meer

Tijd voor een nieuwe (parkeer)balans

Zijn het nieuwe inzichten die een nieuw tijdperk inluiden voor autogebruik en autoparkeren?

Lees meer

Dura Vermeer en BAM Infra vergroten hergebruik bouwmaterialen

Dura Vermeer en BAM Infra roepen grond-, weg- en waterbouwbedrijven op om DuSpot in gebruik te nemen. De softwareoplossing matcht vraag en aanbod van herbruikbare bouwmaterialen.

Lees meer
1 2 3 4

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief