Realisatie bovengronds parkeergebouw en commerciële ruimten Binnendok Amsterdam

Gepubliceerd op: 25 maart 2021

Continental Car Parks heeft een realisatieovereenkomst gesloten met BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed voor een parkeergebouw en commerciële ruimten op de NDSM-werf in Amsterdam.

 

Project BinnenDok op de voormalige scheepswerf NDSM in Amsterdam-Noord, bestaat uit vier karakteristieke gebouwen waarvan twee woongebouwen, een kantoorgebouw, een parkeergebouw en commerciële voorzieningen. Het parkeergebouw van in totaal 18.000 m2 krijgt de functie van openbare parkeergarage voor de buurt, een fietsenstalling voor bewoners, commerciële ruimten in de plint en een daktuin. Met zes parkeerlagen telt de parkeergarage straks 525 parkeerplaatsen. De daktuin wordt gebruikt als recreatieruimte voor bewoners. Op het dak van het parkeergebouw komen tevens PV-panelen, die de stroomvoorziening van de gebouwen verzorgen.

 

Bouwteam samenwerking

Parkeergebouw BinnenDok is ontwikkeld in samenwerking met BMB ontwikkeling, Reggeborgh Vastgoed, heren 5 architecten, JVZ Ingenieurs, DWA Adviseurs en Nieman Raadgevend Adviseurs. Barticipation Parkeeradvies maakt namens de opdrachtgever deel uit van het bouwteam. Het futuristische ontwerp van het gebouw met haar ‘’gouden’’ aluminium strekmetalengevel past bij het industriële verleden van de scheepswerf. Het parkeergebouw is gekocht door Catella Parken Europa, vertegenwoordigd door Orange Investment Managers. De parkeergarage wordt gehuurd door APCOA Parking Nederland.

 

Jeroen Drenth, commercieel directeur Continental Car Parks: “Het bijzondere architectonische parkeergebouw op de NDSM-werf laat zien dat een bovengrondse parkeergebouw een centrale functie kan hebben in een multifunctionele stadswijk door het combineren van meerdere uiteenlopende functies. Het bijzondere en moderne ontwerp en ons bouwsysteem zorgt voor een transparante, vriendelijke uitstraling van het gebouw waar het prettig verblijven is.”

 

Diko Ruit, directeur BMB Ontwikkeling: “Door de samenwerking met Continental Car Parks als ontwerp- en bouwpartner heeft het parkeergebouw van BinnenDok een unieke uitstraling gekregen. De gevel oogt als een kunstwerk, waardoor er altijd iets te zien is’’.

 

Kondor Wessels Amsterdam start deze maand met de realisatie van woontoren BinnenDok. Na het gereedkomen van de ruwbouw in de tweede helft van 2022, start Continental Car Parks met de realisatie van de parkeergarage. BinnenDok wordt in de loop van 2023 opgeleverd.

 

Meer informatie

> Continental Car Parks: Parkeergebouw Binnendok 

Tags

parkeergarage mobiliteitshub

Meer nieuws

Q-Park en Shell: 5 mobility hubs in grote steden

Q-Park en Shell gaan gezamenlijk vijf mobility hubs in grote steden in Nederland opzetten. Op deze parkeerfaciliteiten worden nieuwe concepten ingevoerd

Lees meer

Hoe kijken parkeerprofessionals naar initiatief Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven?

Gastsprekers gingen in op een aantal van de thema's van het Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven. Het initiatief en de krachtenbundeling van CROW

Lees meer

Krachtenbundeling voor Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven

Het initiatief van CROW, GNMI, SHPV en Vexpan om tot een Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven te komen, is dinsdag 12 april door parkeerprofessionals goed ontvangen.

Lees meer

Van parkeergarage naar mobiliteits- en energiehub is een gezamenlijke puzzel

Hoe kun je samen met diverse partijen van parkeergarages mobiliteitshubs maken, als basis voor zowel mobiliteit als energie? Hierover spraken diverse gasten uit de parkeerwereld inspirerend

Lees meer

Mobiliteitshubs en de parkeersector

Mobiliteitshubs staan volop in de belangstelling, en kunnen kansen bieden voor beleidsmakers en andere stakeholders. Het KiM heeft onderzocht wat de potentie van hubs is, en welke succesvoorwaarden daarbij

Lees meer

Parkeerstrategie Den Haag 2021 – 2030

Op 15 juli 2021 is nieuw parkeerbeleid voor de gemeente Den Haag aangenomen in de gemeenteraad, ‘de Parkeerstrategie Den Haag 2021-2030’. Wat zijn de uitgangspunten hoe hangt dit samen met nieuwe autoparkeer­normen en een nieuw uitvoeringsprogramma Parkeren, Deelmobiliteit en Mobiliteitshubs.

Lees meer
1 2

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief