Politiek wil gewijzigd beleid betaald parkeren P+R Breukelen

Gepubliceerd op: 30 mei 2023

De komst van een P+R garage op P1 in Breukelen betekent de start van betaald parkeren. Nu is het parkeren op P+R terreinen rondom het station gratis. Een aantal partijen in de gemeenteraad van Stichtse Vecht wil dat het beleid hiervoor wijzigt en dient 30 mei 2023 een motie in. 

 

Op haar site meldt de provincie Utrecht dat ze zo de capaciteit van de P+R tot ongeveer 350 plekken vergroten. Breukelen is door haar ligging populair bij reizigers als overstapplek. Door te investeren in de P+R ondersteunen ze reizen met de trein voor twee groepen in het bijzonder: inwoners van de provincie Utrecht die vanuit hun huis naar het dichtstbijzijnde station rijden en automobilisten op de A2 die het laatste deel van hun reis per trein maken. Vergroten van de P+R capaciteit moet ook bijdragen aan vermindering van parkeren in de wijk en parkeren waar dat niet is toegestaan. De provincie Utrecht verwacht in november 2023 de parkeergarage op te leveren.

 

RTV Stichtse Vecht bericht over de motie van de politieke partijen: ‘Betaald parkeren is inderdaad één van de mogelijke oplossingen om te voorkomen dat de parkeerplaats altijd vol staat met langparkeerders. Maar het kan echter niet zo zijn dat onze inwoners die dagelijks per trein reizen op hoge kosten worden gejaagd. Per fiets reizen naar het station geniet overigens onze voorkeur maar dat is niet altijd en niet voor iedereen mogelijk.’

 

Meer informatie

> Meer over ‘Realisatie parkeergarage P+R Breukelen‘, provincie Utrecht
> Meer over motie op site RTV Stichtse Vecht 

Tags

P+R betaald parkeren beleid

Meer nieuws

Fiscale parkeerhandhaving met de menselijke maat

RTL Nieuws berichtte: ‘Jaarlijks honderden boetelawines door scanauto: aangepakt om een foutje’. Hoe zit dit? De redactie van Vexpansie geeft een algemeen beeld.

Lees meer

Zware auto's moeten meer parkeergeld betalen in Parijs, opkomst referendum laag

Mensen die met een zware auto in Parijs willen parkeren, krijgen te maken met fors hogere parkeertarieven. Bij een referendum hierover heeft iets meer dan de helft van de kiezers (54,5 procent) voor een plan van de gemeente gestemd.

Lees meer

Onbekend en onbemind: de Adviescommissie Toepassing Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften

Er is een tussenweg bij verschil van mening bij bouw of verbouw: advies vragen aan de Adviescommissie Toepassing Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften. Daar gaan we in dit artikel op in.

Lees meer

EenVandaag over minder parkeerplaatsen nieuwbouw

Je auto makkelijk voor de deur parkeren: in steeds meer steden wordt dat de uitzondering. Gemeenten willen minder 'blik' langs de weg en voeren een strenger parkeerbeleid door. EenVandaag besteedt er aandacht aan.

Lees meer

Vexpan in RTL Nieuws

RTL Nieuws bericht: 'Auto's in Europa zijn steeds breder, maar daar zijn de (smalle) straten en parkeerplaatsen niet op berekend.' Vexpan bestuurslid Peter Dingemans werkt mee aan het nieuwsitem.

Lees meer

Aantal parkeerplaatsen voor bezoekers bij woningen overgedimensioneerd

Is het gebruikelijke kengetal voor bezoekersparkeren van 0,3 parkeerplaatsen per woning nog wel actueel?

Lees meer
1 2 3 33

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief