Politiek wil gewijzigd beleid betaald parkeren P+R Breukelen

Gepubliceerd op: 30 mei 2023

De komst van een P+R garage op P1 in Breukelen betekent de start van betaald parkeren. Nu is het parkeren op P+R terreinen rondom het station gratis. Een aantal partijen in de gemeenteraad van Stichtse Vecht wil dat het beleid hiervoor wijzigt en dient 30 mei 2023 een motie in. 

 

Op haar site meldt de provincie Utrecht dat ze zo de capaciteit van de P+R tot ongeveer 350 plekken vergroten. Breukelen is door haar ligging populair bij reizigers als overstapplek. Door te investeren in de P+R ondersteunen ze reizen met de trein voor twee groepen in het bijzonder: inwoners van de provincie Utrecht die vanuit hun huis naar het dichtstbijzijnde station rijden en automobilisten op de A2 die het laatste deel van hun reis per trein maken. Vergroten van de P+R capaciteit moet ook bijdragen aan vermindering van parkeren in de wijk en parkeren waar dat niet is toegestaan. De provincie Utrecht verwacht in november 2023 de parkeergarage op te leveren.

 

RTV Stichtse Vecht bericht over de motie van de politieke partijen: ‘Betaald parkeren is inderdaad één van de mogelijke oplossingen om te voorkomen dat de parkeerplaats altijd vol staat met langparkeerders. Maar het kan echter niet zo zijn dat onze inwoners die dagelijks per trein reizen op hoge kosten worden gejaagd. Per fiets reizen naar het station geniet overigens onze voorkeur maar dat is niet altijd en niet voor iedereen mogelijk.’

 

Meer informatie

> Meer over ‘Realisatie parkeergarage P+R Breukelen‘, provincie Utrecht
> Meer over motie op site RTV Stichtse Vecht 

Tags

P+R betaald parkeren beleid

Meer nieuws

Markante personen uit de parkeerwereld | Angelique Breukel: 'Parkeren is nooit saai!'

In haar loopbaan werkte Angelique Breukel bij diverse takken van de overheid. Nu is zij ook adjunct-directeur van adviesbureau Spark en is vanuit die rol direct betrokken bij alle facetten van het parkeervak.

Lees meer

Onderzoek studenten HAN Automotive voor VEXPAN: Fietsmobiliteit in 2040

HAN studenten onderzochten voor Vexpan de opkomende trends en rol van de lichtste mobiliteit in een binnenstedelijke omgeving. Het onderzoek moet helpen om te komen met oplossingen voor de dan geldende fietsparkeerproblematiek.

Lees meer

Themadag Gemeenten: Participeren & Parkeren – Een perfecte combinatie?

Vexpan Themadag Gemeenten 2024 bewijst ook deze editie weer dat het een boeiende bijeenkomst is, nu over ‘Participeren kan je leren’. Hierbij kwamen onder meer gemeentelijke parkeermanagers samen om kennis te delen over hoe je (burger)participatie effectief kan inzetten bij parkeerbeleid.

Lees meer

Overheden versnellen gezamenlijk deelmobiliteit

Gemeenten, samenwerkingsregio’s en het Rijk slaan de handen ineen om het aanbod en gebruik van deelauto’s en –tweewielers flink te laten groeien. Dat staat in het Programmaplan van het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd als onderdeel van de Voortgangsbrief deelmobiliteit.

Lees meer

NEN 2443: nieuwe inzichten in de toepassing

Als ontwerper van een nieuwe parkeervoorziening houd je rekening met eisen waaraan de voorziening moet voldoen. De Nederlandse norm Parkeren en stallen van personenauto’s op terreinen en in parkeergarages, NEN 2443, beschrijft deze eisen.

Lees meer

Langzaam maar zeker begint de fietsparkeerdata te stromen

Ook in het mobiliteitsbeleid wordt het verzamelen en ontsluiten van data steeds belangrijker. Voor het onderwerp fietsparkeren heeft CROW-Fietsberaad de afgelopen jaren verschillende initiatieven genomen om aan te haken bij deze datatrend. Voorzichtig boeken we enige resultaten, maar het gaat langzaam.

Lees meer
1 2 3 37

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief