Holland Immo Group voltooit plaatsing Parking Fund Nederland X

Gepubliceerd op: 22 december 2023

Het door fondsaanbieder Holland Immo Group medio november 2023 gelanceerde Parking Fund Nederland X is voltekend. De emissie van het fonds heeft op 14 december 2023 plaatsgevonden met een totale fondsinvestering van € 16,6 miljoen en wordt volledig gefinancierd met eigen vermogen, verdeeld over 3.324 participaties van € 5.000. Het fonds belegt in twee nog op te leveren state-of-the-art parkeergarages in Den Haag – Binck City Park en One Milky Way.

 

Deze garages, met in totaal 515 parkeerplaatsen, zijn niet alleen een voorbeeld van moderne infrastructuur maar bieden ook stabiliteit door de langjarig afgesloten huurovereenkomsten van respectievelijk 25 en 20 jaar met Q-Park, marktleider in parkeeroplossingen. Beide garages vormen een integraal onderdeel van de nieuwbouwprojecten Binck City Park en One Milky Way in de Haagse wijk de Binckhorst. Deze projecten bestaan uit verschillende woontorens, commerciële ruimtes en een zorgcentrum, die bijdragen aan de dynamische ontwikkeling van de Binckhorst. Deze synergie tussen parkeren en residentiële/commerciële ontwikkelingen versterkt de duurzaamheid van de investering. Het fonds verwerft de parkeergarages van VORM Ontwikkeling, waarmee medio 2023 overeenstemming werd bereikt.

 

Peter Helfrich, Managing Director van Holland Immo Group, benadrukt de strategie achter de fondsen: “Wij richten ons op sectoren zoals parkeergarages, woningen en zorgwoningen, die niet alleen nu, maar ook in de toekomst van groot belang zijn. Parking Fund Nederland X illustreert onze commitment aan stabiele, kwalitatieve beleggingen.”

 

Meer informatie
> Lees verder

 

Tags

fonds investering parkeergarage beleggen

Meer nieuws

ESPA Gold award voor Interparking Willemspoort in Den Bosch

Afgelopen dinsdag ontving Erwin Lund, senior projectmanager ontwikkeling bij Interparking Nederland, de ESPA Gold Award voor parkeergarage Willemspoort uit handen van onze vicevoorzitter Peter Dingemans.

Lees meer

Expertteam: Zware personenauto’s in parkeergarages

Wat is het advies van het Vexpan Expertteam of zware personenauto's wel toegelaten mogen worden in parkeergarages?  

Lees meer

Kingspan Light + Air (KLA) nieuw lid Vexpan

Vexpan heet Kingspan Light + Air (KLA) welkom als nieuw lid van Platform voor Parkeren Nederland. KLA is een beursgenoteerd bedrijf en wereldwijd actief op verschillende gebieden zoals watermanagementsystemen, isolatiepanelen, glasdakconstructies, klimaatinstallaties en rookbeheersingssystemen.

Lees meer

Geef commentaar op concept NEN 9120: voor mensen met een beperking in een parkeergarage

De concept NEN 9120 over toegankelijkheid van gebouwen is een nieuwe norm voor voorzieningen voor mensen met een beperking. De commentaarronde voor deze norm die ook over parkeergarages gaat, is opgestart. Dit kan tot voor 15 juli 2024.

Lees meer

Update ontwikkelingen D-GPK: website, app en toolbox

Het digitaliseren van het GPK-parkeerrecht is een omvangrijk project van SHPV. Inmiddels heeft zij voor gemeenten en houders van een GPK een informatieve website, app en een toolbox ontwikkeld. Ook helpen zij mensen die minder digitaal vaardig zijn.

Lees meer

NEN 9120 helpt mensen met een beperking in een parkeergarage

De nieuwe norm NEN 9120, nu nog concept, lost een groot deel van de problemen op die mensen met een beperking ervaren in parkeergarages.

Lees meer
1 2 3 19

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief