Holland Immo Group voltooit plaatsing Parking Fund Nederland X

Gepubliceerd op: 22 december 2023

Het door fondsaanbieder Holland Immo Group medio november 2023 gelanceerde Parking Fund Nederland X is voltekend. De emissie van het fonds heeft op 14 december 2023 plaatsgevonden met een totale fondsinvestering van € 16,6 miljoen en wordt volledig gefinancierd met eigen vermogen, verdeeld over 3.324 participaties van € 5.000. Het fonds belegt in twee nog op te leveren state-of-the-art parkeergarages in Den Haag – Binck City Park en One Milky Way.

 

Deze garages, met in totaal 515 parkeerplaatsen, zijn niet alleen een voorbeeld van moderne infrastructuur maar bieden ook stabiliteit door de langjarig afgesloten huurovereenkomsten van respectievelijk 25 en 20 jaar met Q-Park, marktleider in parkeeroplossingen. Beide garages vormen een integraal onderdeel van de nieuwbouwprojecten Binck City Park en One Milky Way in de Haagse wijk de Binckhorst. Deze projecten bestaan uit verschillende woontorens, commerciële ruimtes en een zorgcentrum, die bijdragen aan de dynamische ontwikkeling van de Binckhorst. Deze synergie tussen parkeren en residentiële/commerciële ontwikkelingen versterkt de duurzaamheid van de investering. Het fonds verwerft de parkeergarages van VORM Ontwikkeling, waarmee medio 2023 overeenstemming werd bereikt.

 

Peter Helfrich, Managing Director van Holland Immo Group, benadrukt de strategie achter de fondsen: “Wij richten ons op sectoren zoals parkeergarages, woningen en zorgwoningen, die niet alleen nu, maar ook in de toekomst van groot belang zijn. Parking Fund Nederland X illustreert onze commitment aan stabiele, kwalitatieve beleggingen.”

 

Meer informatie
> Lees verder

 

Tags

fonds investering parkeergarage beleggen

Meer nieuws

Sensortechnologie helpt senioren

Wayfinding-systemen kunnen aanzienlijk bijdragen aan een betere en veiligere parkeergarage voor senioren.

Lees meer

Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’

Q-Park opent officieel zijn eerste parkeergarage in Scheveningen. Q-Park Strandweg telt drie verdiepingen en biedt daarmee plek aan 750 openbare parkeerplaatsen.

Lees meer

Onbekend en onbemind: de Adviescommissie Toepassing Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften

Er is een tussenweg bij verschil van mening bij bouw of verbouw: advies vragen aan de Adviescommissie Toepassing Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften. Daar gaan we in dit artikel op in.

Lees meer

MAX Meldpunt besteedt aandacht aan de parkeerapp

Parkeerkosten betalen gaat steeds vaker via de mobiele telefoon, met de commerciële parkeerapp. Hoe handig is dat? Het consumentenprogramma MAX Meldpunt besteedt er aandacht aan.

Lees meer

Gemeenten begroten 13,3 miljard euro aan heffingsopbrengsten in 2024

Gemeenten verwachten dit jaar 13,3 miljard euro te ontvangen uit heffingen, waaronder parkeerheffingen. Dat is 8,5 procent meer dan voor 2023 werd begroot en de grootste toename sinds 2007. Dit meldt het CBS.

Lees meer

Wat is nodig om parkeergarages seniorproof te maken?

Ouderen, maar ook anderen met beperkingen kunnen zich alleen goed verplaatsen als niet alleen de verkeersruimte rekening houdt met hun beperkingen maar ook parkeergarages.

Lees meer
1 2 3 17

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief