HC PS nieuw lid Vexpan

Gepubliceerd op: 02 augustus 2023

Vexpan heet HC PS  welkom als nieuw lid van Platform voor Parkeren Nederland. HC PS werd in 1995 opgericht en is inmiddels al 28 jaar specialist op het gebied van parkeergarage ventilatiesystemen. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en onderhouden van (brand)veiligheidssystemen voor toepassing in parkeergarages en trappenhuizen. Hierbij kun je denken aan (dagelijkse) ventilatie in parkeergarages, rookbeheersingsinstallaties, brandmeld-, gasdetectie- en overdruksystemen. Met deze oplossingen worden veilige omgevingen in parkeergarages gecreëerd en wordt veilig vluchten via trappenhuizen mogelijk. Het ontwerpen van deze veiligheidssystemen, het verlenen van passend advies en het verzorgen van de volledige installatie, is hun expertise.

 

Parkeergarages zijn een centraal punt waar veel mensen samenkomen. Het is van groot belang dat in deze veelal afgesloten gebieden extra aandacht wordt gevraagd voor de veiligheid van de gebruikers. Een gekwalificeerd ontworpen en gecertificeerd parkeergarage ventilatiesysteem dat op de juiste wijze is geïnstalleerd, in bedrijf gesteld, getest én onderhouden wordt, garandeert de veiligheid van personen in deze garage, zowel tijdens regulier gebruik als tijdens een calamiteit.

 

Het hoofddoel van een parkeergarageventilatiesysteem is het creëren van een veilige omgeving, maar een installatie heeft ook andere doeleinden:

 

  • Ventileren: Voertuigen produceren schadelijke uitlaatgassen. Als deze schadelijke stoffen niet worden afgevoerd, kan dat een gevaar vormen voor aanwezige personen
  • Warmtebeheersing: Tijdens een brand in een parkeergarage ontstaan zeer hoge temperaturen. Een rookbeheersingssysteem wordt dan ingeschakeld om de warmte snel uit de parkeergarage te voeren.
  • Rookbeheersing: Naast warmte ontstaat er bij een brand ook veel rook in een parkeergarage. Dit kan snel en veilig vluchten ernstig bemoeilijken. Na detectie zorgt het ventilatiesysteem voor een beheersbare situatie door toepassing van o.a. toe- en afvoer- en stuwdruk ventilatoren en/of voorkomt dat rook het trappenhuis in gaat en het vluchten onmogelijk maakt.
  • Branddetectie: Het tijdig detecteren van een brand waardoor veilig vluchten mogelijk wordt gemaakt alsmede een ondersteuning biedt bij de inzet van de brandweer.
  • Gasdetectie: Het detecteren van verscheidene soorten schadelijke gassen om daarmee andere installatie aan te sturen om de luchtkwaliteit op genormeerd niveau te houden.

 

HC Groep

HC PS is onderdeel van de HC Groep. Verspreid over 8 locaties in Nederland en 1 locatie in het buitenland is HC Groep met meer dan 400 medewerkers dagelijks betrokken bij de uitwerking van specialistische vraagstukken op het gebied van klimaattechniek. HC groep is in staat om voor iedere denkbare situatie een gezond binnenklimaat te realiseren én te onderhouden. Door onze producten, systemen en diensten slim te combineren met de nieuwste (gebouw)technologieën, creëren ze een leef-, woon- en werkomgeving waarbinnen het welzijn van de mens centraal wordt gesteld en waarop deze – al naar gelang behoefte – zelf invloed kan uitoefenen.

 

Visie

HC PS wil een toonaangevende leverancier zijn van parkeergarage- en trappenhuis ventilatiesystemen in Nederland. Iedere dag streven wij ernaar parkeergarages van Nederland veiliger te maken, door onze expertise en technologie toe te passen in onze (brand)veiligheidssystemen. Dit op een milieu en klimaatbewuste manier.

 

Waarom Vexpan

Bij HC PS vinden we het belangrijk dat onze veiligheidssystemen niet alleen aansluiten op de laatste wet- en regelgeving, maar ook op de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. Het is daarom van essentieel belang om te weten wat er binnen onze branche speelt en waar uitdagingen liggen. Dit is de reden dat HC PS zich heeft aangesloten bij Vexpan, hét platform voor parkeren in Nederland.

 

Verwachtingen Vexpan

Het delen van kennis staat bij HC PS hoog in het vaandel. Binnen ons team van specialisten worden regelmatig trainingen gegeven om geïnteresseerden te informeren van de laatste ontwikkelingen. Via Vexpan komen wij graag in contact met mensen uit onze branche en hopen wij onze kennis te kunnen delen met andere Vexpan-leden en uiteraard te leren van andere Vexpan-leden.

 

 

 

 

Marcel van der Krabben, Managing Director van HC PS

 

Meer informatie
> HCGroep.com

 

 

Tags

verenigingsnieuws nieuw lid HC PS betaaloplossingen ventilatiesystemen (brand)veiligheidssystemen binnenklimaattechniek

Meer nieuws

NEN 9120 helpt mensen met een beperking in een parkeergarage

De nieuwe norm NEN 9120, nu nog concept, lost een groot deel van de problemen op die mensen met een beperking ervaren in parkeergarages.

Lees meer

Den Haag krijgt 3.200 extra laadpunten voor elektrische auto’s

De gemeente Den Haag heeft het beheer en onderhoud van haar 5.400 openbare laadpunten ondergebracht bij Vattenfall InCharge. Zij breidt het netwerk met 1.600 laadpalen uit in de komende 4 jaar.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Terugloop cash aan kassa gestagneerd, behalve bij parkeren, bioscoop en apotheek

Het totaal aantal winkeliers en dienstverleners waar je niet met cash kunt betalen is ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar. Maar in sommige sectoren zien we verschuivingen. Bij 25% van de parkeergelegenheden kun je niet meer contant betalen, een jaar geleden was dat nog 16%.

Lees meer

Brandveiligheid elektrische fietsen, steps en scooters in parkeergarages

In dit artikel wordt stilgestaan bij de risico’s van deze kleine elektrische vervoersmiddelen, hoe vaak deze in brand vliegen en wat je kan doen om deze vervoermiddelen veilig op te laden.

Lees meer

Ondergrondse expositie in parkeergarage

De expositie ‘Onder de oppervlakte’ van Marieke Struijk is vanaf zaterdag 2 maart gratis te bezoeken in parkeergarage Schouwburgplein 2 in Rotterdam.

Lees meer
1 2 3 18

Nog geen lid?

Word ook lid. Vele Vexpan voordelen:

  • Gratis naar Vexpan Nationaal Parkeercongres
  • Korting op diverse evenementen zoals webinars en netwerkborrels
  • Kennis delen, netwerk opbouwen, meedenken aan het jaarprogramma en ervaring opdoen
Meer voordelen als lid