De gemeente Amsterdam is op zoek naar informatie over het combineren van woningen en kantoorruimte op 2 kavels op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Met deze informatie willen ze de toekomstige plannen scherper formuleren met het oog op gemeentelijke tenders.

 

 

In de consultatie zijn 2 casussen meegegeven op het Centrumplein. Kavel A1 heeft een oppervlakte van ca. 47.000 vierkante meter bvo en kavel A5 heeft een oppervlakte van ca. 35.000 vierkante meter bvo. Het beoogde programma voor beide kavels is een mix van wonen en kantoren, met commerciële ruimtes in de plint.

 

Vragenlijst insturen

Ontwikkelaars, bouwers en beleggers kunnen zich nu aanmelden voor de marktconsultatie via TenderNed. We vragen partijen met interesse om de vragenlijst op TenderNed in te vullen en uiterlijk 6 september 2023 in te sturen. Om deel te nemen aan de marktconsulatie is een account op TenderNed verplicht. Op de website staat een uitgebreide instructie.

 

Nieuw stadscentrum

Beide kavels liggen vlakbij station Amsterdam Noord op het Buikslotermeerplein. Het gebied rond het station is volop in ontwikkeling. Hier ontstaat een nieuw stadscentrum voor Amsterdam Noord met ongeveer 7.000 woningen en verschillende voorzieningen. Het wordt een plek om te wonen, werken, winkelen en ontspannen. Een deel van het Centrumgebied is nu al klaar. Meer over het Buikslotermeerplein.

Tags

kantoorruimte woningbouw parkeren consultatie marktconsultatie tender

Meer nieuws

Coördinatie EPA initiatieven vanwege impact EU op parkeersector

De EPA ontplooit verschillende initiatieven rond digitalisering & data die van belang zijn voor de toekomst van onze parkeersector. Werkgroep WG D&D coördineert en prioriteert deze initiatieven. Een toelichting van Ties de Groot.

Lees meer

Gemeente Den Haag stopt proef met hoge parkeertarieven

De gemeente Den Haag stapt af van het hoge parkeertarief in delen van de stad. In plaats daarvan moet er een systeem komen waarbij het per uur duurder wordt om je auto te parkeren.

Lees meer

Nieuwe parkeerkencijfers vormen basis voor parkeernormering

CROW heeft de publicatie 381 'Toekomstbestendig parkeren' vervangen door publicatie 744 'Parkeerkencijfers, basis voor parkeernormering'. Bij de update is rekening gehouden met de laatste parkeerontwikkelingen.

Lees meer

Rechtvaardige straten in schoolomgevingen

Hoe is in Nederland het halen en brengen van kinderen bij schoollocaties georganiseerd? Vanuit de redactie van Vexpansie deelt senior beleidsadviseur Christian Ratering een aantal visies en onderzoeken.

Lees meer

Aftrap ‘Samen aan de slag met Fietsparkeren’

Vorige week vond het Vexpan Seminar Fietsparkeren plaats. Bekijk de terugblik en ontdek hoe Vexpan en partners samenwerken aan innovatieve oplossingen voor fietsparkeren.

Lees meer

Van elkaar leren: Rotterdam verbetert continu proces fiscale handhaving

Gemeente Rotterdam kwam in de media over 'onterechte parkeerboetes'. Zij verbetert continu het proces van fiscale handhaving. Wat kunnen we van elkaar leren?

Lees meer
1 2 3 39

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief