De gemeente Amsterdam is op zoek naar informatie over het combineren van woningen en kantoorruimte op 2 kavels op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Met deze informatie willen ze de toekomstige plannen scherper formuleren met het oog op gemeentelijke tenders.

 

 

In de consultatie zijn 2 casussen meegegeven op het Centrumplein. Kavel A1 heeft een oppervlakte van ca. 47.000 vierkante meter bvo en kavel A5 heeft een oppervlakte van ca. 35.000 vierkante meter bvo. Het beoogde programma voor beide kavels is een mix van wonen en kantoren, met commerciële ruimtes in de plint.

 

Vragenlijst insturen

Ontwikkelaars, bouwers en beleggers kunnen zich nu aanmelden voor de marktconsultatie via TenderNed. We vragen partijen met interesse om de vragenlijst op TenderNed in te vullen en uiterlijk 6 september 2023 in te sturen. Om deel te nemen aan de marktconsulatie is een account op TenderNed verplicht. Op de website staat een uitgebreide instructie.

 

Nieuw stadscentrum

Beide kavels liggen vlakbij station Amsterdam Noord op het Buikslotermeerplein. Het gebied rond het station is volop in ontwikkeling. Hier ontstaat een nieuw stadscentrum voor Amsterdam Noord met ongeveer 7.000 woningen en verschillende voorzieningen. Het wordt een plek om te wonen, werken, winkelen en ontspannen. Een deel van het Centrumgebied is nu al klaar. Meer over het Buikslotermeerplein.

Tags

kantoorruimte woningbouw parkeren consultatie marktconsultatie tender

Meer nieuws

Sociaal bewogen parkeerbeleid

Donald Appleyard, professor aan de Berkeley Universiteit in Californië, heeft in 1969 samen met Mark Lintell een studie gepubliceerd over de invloed van verkeer op de leefbaarheid en kwaliteit van de stad.

Lees meer

Autoluw beleid gemeenten: doelen, effecten en rollen

De plek van de auto in steden verandert. Veel gemeenten voeren een autoluw beleid voor de (binnen)stad. Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) onderzocht de redenen en de effecten van de diverse autoluwe maatregelen.

Lees meer

Fietsparkeren rond treinstations

NS-ketenmobiliteit richt zich vooral op het voor- en natransport van de trein: niet alleen autoparkeren, fietsparkeren, OV-fiets, maar ook bagagekluizen, toiletten en wachten op het station.

Lees meer

Samenwerking Vexpan met HAN Automotive

Vexpan gaat samenwerken met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De branchevereniging staat voor kennis opbouwen en delen. Daarin is HAN Automotive een waardevolle toevoeging.

Lees meer

Markante personen uit de parkeerwereld: Henk Steennis

Een interview met een markant persoon uit de parkeerwereld: Henk Steennis. "Blijf altijd denken vanuit de gebruiker".

Lees meer

Nota parkeernormen en open normen in een bestemmingsplan: hoe toetst de bestuursrechter?

Als de Afdeling bestuursrechtspraak de hier besproken conclusie overneemt, dan heeft dat voor de praktijk tot gevolg dat onherroepelijke planregels rondom parkeren die worden uitgewerkt bij beleidsregel toch nog aan een volledige rechterlijke toets onderworpen kunnen worden in een procedure tegen een verleende omgevingsvergunning.

Lees meer
1 2 3 28

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief