De gemeente Amsterdam is op zoek naar informatie over het combineren van woningen en kantoorruimte op 2 kavels op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Met deze informatie willen ze de toekomstige plannen scherper formuleren met het oog op gemeentelijke tenders.

 

 

In de consultatie zijn 2 casussen meegegeven op het Centrumplein. Kavel A1 heeft een oppervlakte van ca. 47.000 vierkante meter bvo en kavel A5 heeft een oppervlakte van ca. 35.000 vierkante meter bvo. Het beoogde programma voor beide kavels is een mix van wonen en kantoren, met commerciële ruimtes in de plint.

 

Vragenlijst insturen

Ontwikkelaars, bouwers en beleggers kunnen zich nu aanmelden voor de marktconsultatie via TenderNed. We vragen partijen met interesse om de vragenlijst op TenderNed in te vullen en uiterlijk 6 september 2023 in te sturen. Om deel te nemen aan de marktconsulatie is een account op TenderNed verplicht. Op de website staat een uitgebreide instructie.

 

Nieuw stadscentrum

Beide kavels liggen vlakbij station Amsterdam Noord op het Buikslotermeerplein. Het gebied rond het station is volop in ontwikkeling. Hier ontstaat een nieuw stadscentrum voor Amsterdam Noord met ongeveer 7.000 woningen en verschillende voorzieningen. Het wordt een plek om te wonen, werken, winkelen en ontspannen. Een deel van het Centrumgebied is nu al klaar. Meer over het Buikslotermeerplein.

Tags

kantoorruimte woningbouw parkeren consultatie marktconsultatie tender

Meer nieuws

Is er nog plek voor de auto in onze centra?

Stadscentra worden autoluwer. Wat betekent dit voor de vitaliteit van de centra? Zijn het niet juist de bezoekers met de auto die geld in het laatje brengen? Goudappel deed onderzoek.

Lees meer

Raad Haarlem na referendum: parkeernota ingetrokken

De gemeenteraad van Haarlem heeft op 28 maart 2024 de uitslag van het parkeerreferendum besproken. De raad heeft besloten om de Nota Uitwerking parkeerregulering in te trekken.

Lees meer

Parkeerwachters van de Efteling sorteren auto’s op kleur

Een leeg parkeervak was dinsdag 12 maart niet het enige waar bezoekers van de Efteling naar moesten zoeken als ze met de auto aankwamen. Ze dienden dit keer tijdens het parkeren ook rekening te houden met de kleur van hun wagen. Dankzij een lollige actie van parkeerwachters kon een bijzondere luchtfoto worden gemaakt.

Lees meer

Duurzaam betononderhoud in parkeergarages

Nederland staat bekend om zijn innovatieve technieken op het gebied van beheer en onderhoud. Een van de minder bekende, maar uiterst belangrijke technologieën in deze sector is kathodische bescherming.

Lees meer

Wens gezamenlijke aanpak werkwijze juridische No Cure No Pay bureaus

Vexpan probeert samen met de vier grote steden verenigd in de G4, de Vereniging van Lokale Belastingen (LvLB) en de gemeentelijke belastingen kantoren de wet aangepast te krijgen ten aanzien van de proceskostenvergoeding voor parkeerbelastingen.

Lees meer

Markante personen uit de parkeerwereld: André Wielaard

André Wielaard: “Mijn missie is een open markt voor parkeerdiensten”.

Lees meer
1 2 3 34

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief