Extra functionaliteit Egis aan parkeervergunningsysteem Amsterdam

Gepubliceerd op: 06 januari 2023

Egis, parkeerdienstverlener van de gemeente Amsterdam en Diemen, heeft onlangs een extra functionaliteit toegevoegd aan bezoekersparkeren (aanmeldenparkeren.amsterdam.nl). Hierdoor kunnen bezoekers met de auto voortaan zelf hun parkeerkosten betalen.

 

Tot eind 2022 meldden vergunninghouders de bezoekers aan en af. Met de nieuwe functionaliteit kan de bezoeker nu zélf een parkeersessie met korting starten én betalen. Vooral het voorschieten en moeten terugvragen van parkeergeld, was voor veel vergunninghouders ongemakkelijk. Daarnaast is de user experience voor bezoekers verbeterd en zijn pagina’s meer responsief.

 

Als koploper in de parkeerindustrie is Egis continue op zoek naar mogelijkheden om de leefbaarheid van de stad door middel van innovaties op het gebied van informatietechnologie en data te verbeteren. Eerder ontwikkelde Egis het nieuwe Bezwaren Management Systeem, waarbij één applicatie 8 verschillende systemen verving. Met de applicatie, ontwikkeld op basis van het low code platform Mendix, worden nu alle omgevingsfoto’s, parkeerrechten, vergunningen en documentatie samengebracht binnen 1 platform. En kunnen medewerkers eenvoudig bij de benodigde informatie zodat de bezwaren aanzienlijk sneller en met een kleinere foutmarge kunnen worden behandeld.

 

Meer informatie
> Egis Parking Services
> Gemeente Amsterdam
> webpagina bezoekersparkeren

Tags

bezoekersparkeren parkeerdienstverlener parkeervergunningsysteem

Meer nieuws

Wereldhave nieuw lid Vexpan

Vexpan heet Wereldhave welkom als nieuw lid van Platform voor Parkeren Nederland. Wereldhave is een beursgenoteerd bedrijf met een sterke focus op winkelcentra.

Lees meer

Evolutie van Verkeersinformatie: Real Time Traffic Information (RTTI) Sleutel tot Slimme Mobiliteit

Op 1 januari 2025 gaat de herziene Europese RTTI-verordening (Real-Time Traffic Information) in.

Lees meer

Geen toekomst meer voor personenauto's op waterstof

Het doek lijkt definitief te vallen voor de personenauto op waterstof. Zelfs de grootste ambassadeur Toyota verlegt zijn koers naar bestelauto’s, vrachtauto's en bussen. Zo is te lezen in het AD.

Lees meer

Samenwerkingsovereenkomst Regionale Aanpak Laadinfrastructuur vernieuwd

Staatssecretaris Vivianne Heijnen, gedeputeerden, wethouders en netbeheerders hebben de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst voor de regionale uitrol van laadpunten voor elektrische auto's vernieuwd.

Lees meer

Te brede auto’s en te smalle parkeervakken

Het Noorse onderzoeksinstituut SINTEF beveelt aan om parkeervakken breder te maken. Aanleiding daartoe is  de toegenomen breedte van auto’s en het toenemend aantal conflicten over parkeren.

Lees meer

Behoefte aan betaalbare parkeergarage om de hoek

Hoe denkt Nederland over parkeren op straat en in garages? EasyPark deed onderzoek. Automobilisten willen best parkeren in garages, maar vinden kosten te hoog.

Lees meer
1 2 3 15

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief