Extra functionaliteit Egis aan parkeervergunningsysteem Amsterdam

Gepubliceerd op: 06 januari 2023

Egis, parkeerdienstverlener van de gemeente Amsterdam en Diemen, heeft onlangs een extra functionaliteit toegevoegd aan bezoekersparkeren (aanmeldenparkeren.amsterdam.nl). Hierdoor kunnen bezoekers met de auto voortaan zelf hun parkeerkosten betalen.

 

Tot eind 2022 meldden vergunninghouders de bezoekers aan en af. Met de nieuwe functionaliteit kan de bezoeker nu zélf een parkeersessie met korting starten én betalen. Vooral het voorschieten en moeten terugvragen van parkeergeld, was voor veel vergunninghouders ongemakkelijk. Daarnaast is de user experience voor bezoekers verbeterd en zijn pagina’s meer responsief.

 

Als koploper in de parkeerindustrie is Egis continue op zoek naar mogelijkheden om de leefbaarheid van de stad door middel van innovaties op het gebied van informatietechnologie en data te verbeteren. Eerder ontwikkelde Egis het nieuwe Bezwaren Management Systeem, waarbij één applicatie 8 verschillende systemen verving. Met de applicatie, ontwikkeld op basis van het low code platform Mendix, worden nu alle omgevingsfoto’s, parkeerrechten, vergunningen en documentatie samengebracht binnen 1 platform. En kunnen medewerkers eenvoudig bij de benodigde informatie zodat de bezwaren aanzienlijk sneller en met een kleinere foutmarge kunnen worden behandeld.

 

Meer informatie
> Egis Parking Services
> Gemeente Amsterdam
> webpagina bezoekersparkeren

Tags

bezoekersparkeren parkeerdienstverlener parkeervergunningsysteem

Meer nieuws

Den Haag krijgt 3.200 extra laadpunten voor elektrische auto’s

De gemeente Den Haag heeft het beheer en onderhoud van haar 5.400 openbare laadpunten ondergebracht bij Vattenfall InCharge. Zij breidt het netwerk met 1.600 laadpalen uit in de komende 4 jaar.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Terugloop cash aan kassa gestagneerd, behalve bij parkeren, bioscoop en apotheek

Het totaal aantal winkeliers en dienstverleners waar je niet met cash kunt betalen is ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar. Maar in sommige sectoren zien we verschuivingen. Bij 25% van de parkeergelegenheden kun je niet meer contant betalen, een jaar geleden was dat nog 16%.

Lees meer

Brandveiligheid elektrische fietsen, steps en scooters in parkeergarages

In dit artikel wordt stilgestaan bij de risico’s van deze kleine elektrische vervoersmiddelen, hoe vaak deze in brand vliegen en wat je kan doen om deze vervoermiddelen veilig op te laden.

Lees meer

Ondergrondse expositie in parkeergarage

De expositie ‘Onder de oppervlakte’ van Marieke Struijk is vanaf zaterdag 2 maart gratis te bezoeken in parkeergarage Schouwburgplein 2 in Rotterdam.

Lees meer

Sensortechnologie helpt senioren

Wayfinding-systemen kunnen aanzienlijk bijdragen aan een betere en veiligere parkeergarage voor senioren.

Lees meer
1 2 3 18

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief