Eerste Q-Park in Haagse Binckhorst

Gepubliceerd op: 14 juni 2023

Aan het Maanplein in Den Haag heeft Q-Park zijn eerste parkeergarage in de vernieuwende stadswijk Binckhorst geopend. De 121 parkeerplaatsen tellende ondergrondse parkeergarage wordt geëxploiteerd in opdracht van Dekfordt en is de zeventiende openbare parkeerlocatie van Q-Park in de Hofstad.

 

[Persbericht Q-Park]

 

Sinds 2016 wordt het bedrijventerrein de Binckhorst langzaam omgevormd tot een moderne, creatieve en vernieuwende stadswijk waar mensen wonen en werken. Het is een groen en waterrijk gebied voor creatieve ondernemers, mensen met nieuwe ideeën en traditionele Haagse bedrijven. Q-Park Maanweg ligt naast het nieuwe woongebouw Elara en voorziet in de parkeerbehoefte van de omliggende kantoren, woontorens en diverse commerciële ruimtes.

 

Naast de 121 eigen parkeerplaatsen ontsluit Q-Park Maanweg het naastgelegen aparte parkeerdeel van kantoorverhuurder Unifore; met nog eens 47 parkeerplaatsen. Bij het ontwerp van de parkeergarage heeft duurzaamheid een belangrijke rol gespeeld. Zo ligt Q-Park Maanweg onder een groene daktuin en is voorzien van slimme LED-verlichting. Ook zijn er tien laadpalen voor elektrisch vervoer.

 

De nieuwe duurzame parkeergarage is een investering van en geplaatst in private placement bij enkele investeerders in het vierde eigen parkeerfonds van Dekfordt met een volume van zo’n 4 miljoen euro. “Q-Park Maanweg is het resultaat van een goede samenwerking tussen COD/Borghese, Pleijsierbouw, Q-Park en Dekfordt”, licht John Bindels, partner bij Dekfordt, toe.

 

Meer informatie
> Persbericht van Q-Park, lid Vexpan
> Den Haag, lid Vexpan
> Foto: René van den Burg Fotografie

 

Tags

parkeergarage duurzaamheid

Meer nieuws

Den Haag krijgt 3.200 extra laadpunten voor elektrische auto’s

De gemeente Den Haag heeft het beheer en onderhoud van haar 5.400 openbare laadpunten ondergebracht bij Vattenfall InCharge. Zij breidt het netwerk met 1.600 laadpalen uit in de komende 4 jaar.

Lees meer

Tweede editie Essentiële Controlepunten Brandveiligheid

Van ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid 2024’ is een tweede editie verschenen. Daarin zijn de actuele verwijzingen naar de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) opgenomen.

Lees meer

Terugloop cash aan kassa gestagneerd, behalve bij parkeren, bioscoop en apotheek

Het totaal aantal winkeliers en dienstverleners waar je niet met cash kunt betalen is ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar. Maar in sommige sectoren zien we verschuivingen. Bij 25% van de parkeergelegenheden kun je niet meer contant betalen, een jaar geleden was dat nog 16%.

Lees meer

Brandveiligheid elektrische fietsen, steps en scooters in parkeergarages

In dit artikel wordt stilgestaan bij de risico’s van deze kleine elektrische vervoersmiddelen, hoe vaak deze in brand vliegen en wat je kan doen om deze vervoermiddelen veilig op te laden.

Lees meer

Ondergrondse expositie in parkeergarage

De expositie ‘Onder de oppervlakte’ van Marieke Struijk is vanaf zaterdag 2 maart gratis te bezoeken in parkeergarage Schouwburgplein 2 in Rotterdam.

Lees meer

Sensortechnologie helpt senioren

Wayfinding-systemen kunnen aanzienlijk bijdragen aan een betere en veiligere parkeergarage voor senioren.

Lees meer
1 2 3 18

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief