Eerste Q-Park in Haagse Binckhorst

Gepubliceerd op: 14 juni 2023

Aan het Maanplein in Den Haag heeft Q-Park zijn eerste parkeergarage in de vernieuwende stadswijk Binckhorst geopend. De 121 parkeerplaatsen tellende ondergrondse parkeergarage wordt geëxploiteerd in opdracht van Dekfordt en is de zeventiende openbare parkeerlocatie van Q-Park in de Hofstad.

 

[Persbericht Q-Park]

 

Sinds 2016 wordt het bedrijventerrein de Binckhorst langzaam omgevormd tot een moderne, creatieve en vernieuwende stadswijk waar mensen wonen en werken. Het is een groen en waterrijk gebied voor creatieve ondernemers, mensen met nieuwe ideeën en traditionele Haagse bedrijven. Q-Park Maanweg ligt naast het nieuwe woongebouw Elara en voorziet in de parkeerbehoefte van de omliggende kantoren, woontorens en diverse commerciële ruimtes.

 

Naast de 121 eigen parkeerplaatsen ontsluit Q-Park Maanweg het naastgelegen aparte parkeerdeel van kantoorverhuurder Unifore; met nog eens 47 parkeerplaatsen. Bij het ontwerp van de parkeergarage heeft duurzaamheid een belangrijke rol gespeeld. Zo ligt Q-Park Maanweg onder een groene daktuin en is voorzien van slimme LED-verlichting. Ook zijn er tien laadpalen voor elektrisch vervoer.

 

De nieuwe duurzame parkeergarage is een investering van en geplaatst in private placement bij enkele investeerders in het vierde eigen parkeerfonds van Dekfordt met een volume van zo’n 4 miljoen euro. “Q-Park Maanweg is het resultaat van een goede samenwerking tussen COD/Borghese, Pleijsierbouw, Q-Park en Dekfordt”, licht John Bindels, partner bij Dekfordt, toe.

 

Meer informatie
> Persbericht van Q-Park, lid Vexpan
> Den Haag, lid Vexpan
> Foto: René van den Burg Fotografie

 

Tags

parkeergarage duurzaamheid

Meer nieuws

Behoefte aan betaalbare parkeergarage om de hoek

Hoe denkt Nederland over parkeren op straat en in garages? EasyPark deed onderzoek. Automobilisten willen best parkeren in garages, maar vinden kosten te hoog.

Lees meer

Abel Sensors nieuw lid Vexpan

Vexpan heet Abel Sensors welkom als nieuw lid van Platform voor Parkeren Nederland. Dit technologisch ontwikkelbedrijf in Delft maakt realtime dataoplossingen door toepassing van slimme sensoren.

Lees meer

Voorbereiden op Wet kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen

Bouwend Nederland licht de belangrijkste informatie over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen kort en krachtig toe op hun site, inclusief een animatievideo. Wkb gaat vooralsnog in op 1 januari 2024.

Lees meer

HC PS nieuw lid Vexpan

Graag heet Vexpan HC PS van harte welkom als nieuw lid bij de branchevereniging. HC PS is specialist op het gebied van parkeergarage ventilatiesystemen en gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en onderhouden van (brand)veiligheidssystemen voor toepassing in parkeergarages en trappenhuizen.

Lees meer

Beeld over brandveiligheid in parkeergarages belangrijk aandachtsveld

Brandveiligheid in parkeergarages is een belangrijk aandachtsveld voor Vexpan. Zeker gezien de toename van EV's en uitbreiding van laadinfrastructuur. Tijdens de netwerkborrel toonde NAL aan dat er weinig branden bekend zijn met EV’s.

Lees meer

IP Parking leverancier voor 6 gemeentelijke parkeergarages gemeente Haarlem

De gemeente Haarlem heeft IP Parking geselecteerd om het volledige parkeermanagementsysteem te vervangen van de 6 gemeentelijke parkeergarages. Een opdracht waarbij IP Parking alle verouderde apparatuur en software vervangt.

Lees meer
1 2 3 14

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief