EasyPark en Q-Park breiden samenwerking in België verder uit

Gepubliceerd op: 19 juni 2024

Eerder bleek al dat Nederlandse gebruikers van de EasyPark formerly Parkmobile app bij een bezoekje aan onze Zuiderburen graag in een Q-Park garage parkeren. Zeker tijdens vakantieperiodes is een dagje shoppen in België een geliefde bezigheid van veel Nederlanders. Reden voor EasyPark en Q-Park om de samenwerking verder uit te breiden.

 

[persbericht van EasyPark]

 

Gebruikers van de Nederlandse variant van de EasyPark-app (herkenbaar aan het paarse icoon) kunnen vanaf nu heel eenvoudig parkeren in 45 garages in de drie grootste steden van België: Gent, Antwerpen en Brussel.

 

Het in- en uitrijden gebeurt daarbij geheel automatisch via kentekenherkenning. Gebruikers bepalen zelf of ze hier gebruik willen maken door het per voertuig in de app in- of uit te schakelen. Staat kentekenherkenning ingeschakeld, dan opent de slagboom bij aankomst vanzelf. En ook uitrijden gebeurt geheel contactloos. Betalen gebeurt eenvoudig via de app. Een parkeerticket heb je niet meer nodig.

 

Michael Stark, Country Director van EasyPark Nederland: “Wij willen Nederlandse en Europese steden leefbaarder maken door parkeren makkelijk te maken. Auto’s die geparkeerd staan in de garages van Q-Park verminderen de druk in drukke straten in de binnenstad. De samenwerking met Q-Park stelt ons in staat om de makkelijkste en slimste parkeerervaring te combineren met de veiligheid en het comfort van een kwaliteitsparkeergarage.”

 

Stark vervolgt: “Zowel EasyPark als Q-Park zijn koplopers op het gebied van parkeren. Deze samenwerking is een logische volgende stap in onze ambitie om het leven in de stad aangenamer te maken.”

 

Meer informatie
> Bron: Easypark

Tags

EasyPark Q-Park parkeergarage samenwerking parkeren

Meer nieuws

Rechtvaardige straten in schoolomgevingen

Hoe is in Nederland het halen en brengen van kinderen bij schoollocaties georganiseerd? Vanuit de redactie van Vexpansie deelt senior beleidsadviseur Christian Ratering een aantal visies en onderzoeken.

Lees meer

Aftrap ‘Samen aan de slag met Fietsparkeren’

Vorige week vond het Vexpan Seminar Fietsparkeren plaats. Bekijk de terugblik en ontdek hoe Vexpan en partners samenwerken aan innovatieve oplossingen voor fietsparkeren.

Lees meer

Parkeergarage Station Haarlem: een renovatie voor optimaal parkeercomfort

Interparking Nederland voltooide in juni de renovatie van Parkeergarage Station in Haarlem. In dit interview spreken we met Erwin Lund en Bojan Robbe over de technische oplossingen en verbeterde parkeerervaring.

Lees meer

Betaald parkeren P+R Breukelen

Provincie Utrecht heeft besloten betaald parkeren te gaan invoeren op P+R Breukelen en heeft de parkeertarieven bekend gemaakt. Met betaald parkeren zetten ze in op bewuster gebruik van P+R Breukelen. De gemeente Stichtse Vecht was fel tegen.

Lees meer

Maastricht voert progressief parkeertarief in

Maastricht voert op 1 juli een progressief parkeertarief in voor parkeren op straat. Door een rechterlijke uitspraak mag een maximale parkeerduur op straat niet meer. Om de stad levendig en bereikbaar te houden, wil zij dat langparkeerders in een garage parkeren.

Lees meer

Q-Park Frontenpark flink uitgebreid

In een zeven maanden durende verbouwing is Q-Park Frontenpark niet alleen getransformeerd tot Mobility Hub, maar ook uitgebreid met een drielaagse parkeergarage. Op 25 juni heeft wethouder John Aarts de locatie feestelijk heropend.

Lees meer
1 2 3 38

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief