ESPA Gold Award voor parkeergarage De Kaap in Hoogeveen

Parkeergarage De Kaap in Hoogeveen is onderscheiden met de gouden editie van de European Standard Parking Award: de ESPA Gold Award. Deze award is dé erkenning voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit en wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan, het platform parkeren in Nederland. Hiermee is parkeergarage De Kaap de negende parkeergarage in Nederland met een ESPA Gold Award.

De ESPA Gold Award is door de European Parking Association (EPA) in het leven geroepen om parkeergarages van topkwaliteit te onderscheiden van de standaard waaraan iedere parkeergarage zou moeten voldoen. Wethouder Bert Otten was betrokken bij de officiële opening van parkeergarage De Kaap op 1 juni 2017. Otten: ‘Parkeergarage De Kaap is een prachtige gebruiksvriendelijke, moderne voorziening geworden waar ontzettend veel mensen gebruik van kunnen maken tijdens een bezoek aan het centrum. De realisatie van de parkeergarage is niet zonder slag of stoot verlopen. Het was soms best wel even spannend, maar samen met onze partner WVG Ontwikkeling hebben we uiteindelijk iets ontzettend moois neergezet op De Kaap.’

De Kaap

De Kaap is een gezamenlijk project van de gemeente, Stichting Woonconcept en WVG Ontwikkeling uit Meppel. Parkeergarage De Kaap is elke dag open van 8.30 tot 22.00 uur en biedt plek aan 480 auto’s. Naast de parkeergarage zijn op De Kaap in totaal ruim 90 woningen gebouwd. 30 aanleunwoningen, 38 sociale huurappartementen en 17 koopappartementen zijn reeds opgeleverd en 8 grondgebonden koopwoningen langs het park worden in oktober in aanbouw genomen. Park Dwingeland is groter gemaakt door het uit te breiden over een deel van het dak van de parkeergarage. Op 27 mei is de nieuwe locatie van het Jannes van der Sleedenhuis geopend op De Kaap. Op 21 september zal de opening van het hele gebied De Kaap worden gevierd.

Tags: ,