Vexpan Themadag Gemeenten 2024

Participeren kan je leren! Tijdens Vexpan Themadag Gemeenten 2024 zetten we de kracht van betrokkenheid en samenwerking rondom parkeren in de schijnwerpers. Zowel extern met inwoners als interne participatie: de samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen de gemeente. Meld je aan voor deze boeiende en interactieve bijeenkomst met inspirerende sprekers op 30 mei in Naarden.

 

Dynamische maatschappij
In onze dynamische maatschappij streven we steeds vaker en op diverse manieren naar invloed en sturing op onze omgeving en situatie. Ook daar waar het om parkeren gaat. Die gewenste invloed en sturing vereist contact en interactie met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, overheden onderling en andere, interne, betrokkenen. Participatie is daarbij de kapstok!

 

Zinvolle betrokkenheid
Bij participatie is maatwerk en een weloverwogen afweging nodig over hoe we belanghebbenden op de juiste manier betrekken. Iedere stad, wijk en buurt kent zo haar eigen dynamiek en cultuur. Participatie gaat verder dan formele inspraak; het gaat om het faciliteren van zinvolle betrokkenheid.

 

Externe participatie
Externe participatie rondom parkeren is altijd een uitdaging waarbij te veel of een onjuiste betrokkenheid mogelijk obstakels kan creëren. Echter, wethouders en de gemeenteraad willen wel degelijk participeren. Het is van belang om hier strategisch mee om te gaan.

 

Interne participatie
Interne participatie rondom parkeren betreft de samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen de gemeente. Hoe kunnen we op een alomvattende en integrale manier omgaan met de toewijzing van beperkte ruimte? Op welke manier kunnen we interne betrokkenen tijdig betrekken bij dit proces? En welke mogelijkheden zijn er voor hun bijdrage?

 

Uitnodiging voor 30 mei 2024
De Vexpan Commissie Gemeenten nodigt je van harte uit voor de Vexpan Themadag Gemeenten 2024 in Naarden. Reserveer alvast donderdag 30 mei 2024 in je agenda. De themadag is bedoeld voor medewerkers bij gemeenten, maar anderen zijn ook welkom. En weet… participeren kan je leren! Voor leden € 150 en niet leden € 225 ex BTW. Tip: word lid.

 

Waarom zou je willen deelnemen aan de Themadag Gemeenten 2024?

  • Inspirerende Sprekers: ervaar boeiende presentaties van ervaringsdeskundigen die hun inzichten delen over het effectieve en succesvolle participatie op verschillende niveaus.
  • Interessante break-out sessies: neem in de middag deel aan praktische sessie die je de uitdagen om participatie binnen jouw organisatie te versterken. Leer van succesverhalen en ontdek best practices.
  • Innovatieve oplossingen: Verken de nieuwste trends en technologieën die participatie bevorderen. Ontdek hoe innovatie kan bijdragen aan het vergroten van betrokkenheid en het creëren van impact.
  • Netwerken: ontmoet gelijkgestemde collega’s, bouw waardevolle relaties op en wissel ideeën uit. Onze bijeenkomst biedt een uitgelezen kans om te netwerken met mensen die zich inzetten voor een inclusieve en participatieve samenleving.

 

Programma Vexpan Themadag Gemeenten
09.00 uur  Inloop/netwerken
10.00 uur  Opening door dagvoorzitter Dennis Bruin
10.15 uur   Keynote: Spoedcursus geluk | Lonneke van Dasler
11.00 uur   Pauze
11.15 uur    Keynote: Leren in Participatieland | Steven Blok, Berenschot
12.00 uur   Netwerklunch

 

13.00 uur   Eerste ronde van 3 break-out sessies

1) Participatie of polarisatie | Hans Etman, dagvoorzitter.nl
2) Participeren is volkomen waardeloos… | Frank van Ballegooyen, Smarticipatie
3) Participatie en leefstijlen | David Verschoor, Marketrespons

 

14.15 uur   Korte pauze en zalenwissel

 

14.30 uur   Tweede ronde van 3 break-out sessies

1) Het succes van reviewpanels | Dirk Moorees, Empaction
2) Opheffen van parkeerplaatsen? Hoe dan? | Pieter Oudenaarde van Gemeente Dordrecht en Jeffrey Croes van Gemeente Hoorn | Moderator: Angelique Breukel  van Spark
3) Referenda als parkeerparticipatie? | Katja Keuchenius, journalist

 

15.45 uur   Plenaire terugkoppeling door dagvoorzitter
16.00 uur  Borrel & Netwerk
17.00 uur  Einde programma

 

Vexpan Themadag Gemeenten is hét tweejaarlijks evenement voor alle medewerkers bij gemeenten die met parkeren van doen hebben. Vexpan is dé autoriteit op het gebied van parkeren binnen de sector mobiliteit en stedelijke ontwikkeling. Vexpan streeft ernaar verschillende belanghebbenden met elkaar te verbinden. En door informatie-uitwisseling in het kennisnetwerk integraal de kwaliteit van het vakgebied parkeren en verblijven te verbeteren.

 

Dit Vexpan evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Coöperatie Parkeerservice.

Coöperatie ParkeerService is een coöperatie van en voor gemeenten die gespecialiseerd is in alle aspecten van parkeren. ‘Wij brengen expertise, kennis en innovaties voor onze leden samen. Onze ambitie is een optimale service te verlenen tegen een maatschappelijk verantwoord tarief.’

 

> Meer informatie over Vexpan Commissie Gemeenten

Vexpan Themadag Gemeenten 2024

Datum

donderdag 30 mei

Tijd

09:00 - 17:00

Locatie

Naarden (Het Branche Bureau)

Kosten

€ 150 voor leden | Niet-leden € 225 ex btw

Meld je aan

Tags

Themadag Gemeenten Commissie Gemeenten participatie