Essentiële controlepunten Brandveiligheid editie 2023 verschenen

De editie 2023 van de Essentiële Controlepunten Brandveiligheid is verschenen. De uitgave maakt duidelijk waarop je bij het bouwen, verbouwen en beheer van gebouwen in ieder geval moet letten wat betreft de brandveilige bouwmaterialen, constructies en rookbeheersingsystemen.

 

 

De uitgave wordt jaarlijks geactualiseerd uitgebracht om bij te dragen aan de borging van wettelijke eisen brandveiligheid in gebouwen. Het gaat, zoals de titel al zegt, om essentiële controlepunten en niet om uitputtende lijsten. Het betreft een gezamenlijke publicatie van Brandweer NederlandVereniging Bouw & Woningtoezicht Nederland en BBN Brandveilig Bouwen Nederland.

 

Meer informatie

Bekijk hier de publicatie | Met checklisten en whitepapers

Tags

controlepunten brandveiligheid editie 2023 rookbeheersingsystemen bouwmaterialen

Bekijk meer artikelen

Eerste stap Egis naar nieuw parkeervergunningsysteem Amsterdam

Egis, de parkeerdienstverlener van de gemeente Amsterdam en Diemen, lanceert een nieuwe webpagina voor bezoekersparkeren. Onderdeel van het nieuwe Amsterdamse parkeervergunningsysteem.

Lees meer

Sprinklerinstallatie bruikbaar als automatische detectie voor ontruimingsalarm

Een extra ontruimingsalarminstallatie met een eigen automatische detectie naast een sprinklerinstallatie in parkeergarages. Dat is overbodig, blijkt uit onderzoek van TU Eindhoven en VSI

Lees meer

Essentiële controlepunten Brandveiligheid editie 2023 verschenen

De nieuwe editie van de Essentiële Controlepunten Brandveiligheid 2023 is verschenen. De uitgave maakt duidelijk waarop je moet letten, ook bij parkeergarages.

Lees meer

Brandveiligheidsvoorschriften Bouwbesluit en Bbl vergeleken

Wat zijn de verschillen op brandveiligheidsgebied tussen het Bouwbesluit en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl)? En wat betekent dit voor de praktijk, voor het brandveiligheidsniveau in gebouwen?

Lees meer

Yellowbrick verbreedt parkeerdienstverlening samen met XXImo

Betalen voor parkeren op straat en parkeergarages met één geïntegreerde oplossing. Parkeerapp Yellowbrick en mobiliteitsspecialist XXImo sluiten de handen ineen.

Lees meer

Qualogy nieuw lid Vexpan

Graag heet Vexpan Qualogy van harte welkom als nieuw lid bij de branchevereniging. Al 25 jaar ondersteunt Qualogy haar relaties bij het ontwikkelen en beheren van software.

Lees meer
1 2 3 11