Essentiële controlepunten Brandveiligheid editie 2023 verschenen

De editie 2023 van de Essentiële Controlepunten Brandveiligheid is verschenen. De uitgave maakt duidelijk waarop je bij het bouwen, verbouwen en beheer van gebouwen in ieder geval moet letten wat betreft de brandveilige bouwmaterialen, constructies en rookbeheersingsystemen.

 

 

De uitgave wordt jaarlijks geactualiseerd uitgebracht om bij te dragen aan de borging van wettelijke eisen brandveiligheid in gebouwen. Het gaat, zoals de titel al zegt, om essentiële controlepunten en niet om uitputtende lijsten. Het betreft een gezamenlijke publicatie van Brandweer NederlandVereniging Bouw & Woningtoezicht Nederland en BBN Brandveilig Bouwen Nederland.

 

Meer informatie

Bekijk hier de publicatie | Met checklisten en whitepapers

Tags

controlepunten brandveiligheid editie 2023 rookbeheersingsystemen bouwmaterialen

Bekijk meer artikelen

Sensortechnologie helpt senioren

Wayfinding-systemen kunnen aanzienlijk bijdragen aan een betere en veiligere parkeergarage voor senioren.

Lees meer

Q-Park opent eerste parkeergarage ‘aan zee’

Q-Park opent officieel zijn eerste parkeergarage in Scheveningen. Q-Park Strandweg telt drie verdiepingen en biedt daarmee plek aan 750 openbare parkeerplaatsen.

Lees meer

Onbekend en onbemind: de Adviescommissie Toepassing Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften

Er is een tussenweg bij verschil van mening bij bouw of verbouw: advies vragen aan de Adviescommissie Toepassing Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften. Daar gaan we in dit artikel op in.

Lees meer

MAX Meldpunt besteedt aandacht aan de parkeerapp

Parkeerkosten betalen gaat steeds vaker via de mobiele telefoon, met de commerciële parkeerapp. Hoe handig is dat? Het consumentenprogramma MAX Meldpunt besteedt er aandacht aan.

Lees meer

Gemeenten begroten 13,3 miljard euro aan heffingsopbrengsten in 2024

Gemeenten verwachten dit jaar 13,3 miljard euro te ontvangen uit heffingen, waaronder parkeerheffingen. Dat is 8,5 procent meer dan voor 2023 werd begroot en de grootste toename sinds 2007. Dit meldt het CBS.

Lees meer

Wat is nodig om parkeergarages seniorproof te maken?

Ouderen, maar ook anderen met beperkingen kunnen zich alleen goed verplaatsen als niet alleen de verkeersruimte rekening houdt met hun beperkingen maar ook parkeergarages.

Lees meer
1 2 3 17