ESPA

ESPA

De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding die namens de EPA (European Parking Association) wordt verstrekt.
De ESPA wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan.

De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen aan de orde komen.

Kwaliteitslabel

De parkeergarage krijgt punten per onderdeel waarop de garage beoordeeld wordt. Als de garage voldoende punten scoort, komt deze in aanmerking voor de ESPA award, een kwaliteitslabel dus.
Met de award laat de eigenaar/exploitant de gebruikers van de parkeervoorziening zien dat ze geparkeerd staan in een garage die een onderscheiding heeft verdiend op het gebied van veiligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Standard en Gold Award

Naast de Standard Award is er nu ook de Gold Award voor garages met een excellente score.

Mocht u uw garage getoetst willen hebben voor de ESPA dan kunt u het aanvraagformulier op deze pagina invullen en aan ons retourneren. Wij zorgen ervoor zorgen dat uw garage binnen drie maanden getoetst wordt.

Om zelf vast te stellen of uw garage in aanmerking kan komen voor de award treft u op deze pagina ook een checklist aan.

Formulieren

ESPA toelichting 412.62 KB 97 downloads

Aanmeldformulier ESPA Award 128.85 KB 51 downloads

ESPA checklist 645.87 KB 166 downloads

ESPA Awards 120.88 KB 93 downloads

Overzicht garages ESPA Award

Op onderstaande kaart kunt u eenvoudig zien welke garages in Nederland een ESPA  toegekend hebben gekregen. U kunt ook een routebeschrijving naar de betreffende garage opvragen.