Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023

Autovrije woonwijken, lage parkeernormen, gebrek aan alternatief vervoer; de strijd om het gebruik van de openbare ruimte is gaande. Maar betekent dit dat de auto verdwijnt? Zeker niet! Maar het wordt niet vanzelfsprekend opgelost voor de deur. Bereikbaarheid is van belang voor iedereen in alle woonomgevingen, groot en klein. Daarbij blijft de auto een belangrijke schakel. Kortom: parkeren is een must! Hierover gaat het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023 op 12 oktober in Ede. 

 

Parkeren is een must! Overal. Daarin hebben we ook te maken met maatschappelijke opgaven waarin de (eigen) auto een pas op de plaats maakt, op een andere parkeerplaats. Minder prominent in het straatbeeld. Maar waar? De ene wijk of gebied is de andere niet en dus is er maatwerk nodig. Welke ruimte heb je voor nieuwe mogelijkheden? Zowel letterlijk als politiek?

 

Het thema roept veel vraagtekens op. Hoe faciliteren we elders parkeren? Waar lopen gemeenten en projectontwikkelaars tegenaan? Waar zijn zij van? Aan welke knoppen moeten wij het liefst tegelijk draaien? Welke mindset hebben we van elkaar nodig? Hoe kunnen we burgers en partijen out-of-the-box hierbij betrekken? Hoe overtuigen we met data? Hoe stimuleren wij met prikkels ander gedrag? Hoe verleiden we met klantgerichte dienstverlening om mee te bewegen? Welke bouwstenen kunnen we elkaar bieden?

 

Kom naar het congres om kennis te brengen én kennis te halen! De gesprekstafels staan klaar. We gaan samen aan de bak om elkaar bouwstenen te bieden.

 

Programma Vexpan Nationaal Parkeercongres
09.00 uur  Inloop/netwerken
10.00 uur  Opening door bestuur Vexpan en dagvoorzitter Meindert Schut
10.15 uur   Keynote spreker Anders Jansen
11.00 uur   Panelgesprek met BAM en 4 gemeenten, o.l.v. Meindert Schut
12.30 uur   Netwerklunch
13.30 uur   Eerste ronde verdiepingssessies
14.30 uur   Korte pauze en zalenwissel
15.00 uur   Tweede ronde verdiepingssessies
16.00 uur   Plenaire afsluiting tijdens Netwerkborrel
17.30 uur   Diner voor wie file wil vermijden


Het Vexpan Nationaal Parkeercongres is hét evenement voor iedereen die met parkeren van doen heeft. Vexpan is dé autoriteit op het gebied van parkeren binnen de sector mobiliteit en stedelijke ontwikkeling. Vexpan streeft ernaar verschillende belanghebbenden met elkaar te verbinden. En door informatie-uitwisseling in het kennisnetwerk integraal de kwaliteit van het vakgebied parkeren en verblijven te verbeteren.

 

Het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023 is opgenomen in het Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven 2023. Een initiatief van CROW, GNMI, SHPV en Vexpan. 

 

Meer informatie

Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023

Het congres is uitverkocht. Meld je aan voor de wachtlijst door uiterlijk vrijdag 6 oktober 2023 een mail te sturen naar info@vexpan.nl ovv wachtlijst congres

Vexpan Nationaal Parkeercongres 2023

Datum

donderdag 12 oktober

Tijd

10:00 - 17:30

Locatie

50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont in Ede

Kosten

Gratis voor leden | Niet-leden € 275 ex btw

Meld je aan voor de wachtlijst

Tags

Nationaal Parkeercongres