Vexpan Nationaal Parkeercongres 2022

Parkeren anno gisteren was: hoe maak je de parkeerplaats mooi, centraal en dichtbij de bestemming. We zijn nu samen op weg naar een groene toekomst. En parkeren is hiermee onlosmakelijk verbonden. Hoe maak je parkeren ondersteunend aan ambities van gebieden en steden? Het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2022 brengt ons weer een stapje dichterbij.

 

We maken ruimte voor een schonere, gezondere en groene leefomgeving. Waar we allemaal prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Met de beperkte vierkante meters in de dorpen en steden, maakt de auto een pas op de plaats… Op een andere parkeerplaats. De auto maakt ruim baan voor voetgangers en fietsen. Parkeren onder de grond of op een gedeelde plek kan, maar op afstand ook. Als we met elkaar maar goed natransport regelen met mogelijkheden voor deelvervoer en OV. Waarbij we parkeergarages bouwen als mobiliteitshubs en energyhubs.

 

Hoe gaan we dit met elkaar organiseren? Welke keuzes maken we? Welke normen, technologie en verandergedrag is nodig? Wat vraagt dit van ons als organisaties, als gemeenten en als mens?

 

Met deze vraagstukken gaan we samen verdiepend aan de slag. Samen op weg naar een groene toekomst. Het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2022 brengt ons weer een stapje dichterbij.

 

Programma
09.00 uur  Inloop/netwerken
10.00 uur  Opening door bestuur Vexpan en dagvoorzitter Meindert Schut
10.15 uur  Keynote spreker Carlo van de Weijer
11.00 uur  Spreker Erik van Hal, gemeente Eindhoven
11.30 uur  Toelichting Landelijk Actieprogramma Parkeren & Verblijven 2023 en verdiepingssessies
12.00 uur  Netwerklunch
13.00 uur  Eerste ronde verdiepingssessies
14.15 uur  Tweede ronde verdiepingssessies
15.15 uur  Pauze
15.45 uur  Plenaire terugkoppeling: Waarmee gaan we aan de slag in 2023
16.30 uur  Afsluiting Netwerkborrel
18.00 uur  Diner voor wie file wil vermijden

 

Verdiepingssessies
Tijdens de verdiepingssessies delen de sprekers kennis, ervaringen en tips en er is volop ruimte voor interactie. De sessies zijn gekoppeld aan de 5 thema’s van het Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven (een initiatief van CROW-GNMI-SHPV-Vexpan):
1) Duurzaam vervoer en mobiliteit
2) Duurzame infrastructuur
3) Ruimtelijke ontwikkeling
4) Datagestuurd (parkeer)beleid en
5) De gebruiker centraal

 

Met medewerking van
– gemeente Tilburg en Empaction
– gemeente Eindhoven
– gemeente Amersfoort
– PosadMaxwan
– ParkBee
– Gaiyo
– Monit Data
– BlueMarble Charging

 

Het Vexpan Nationaal Parkeercongres is hét evenement voor iedereen die met parkeren van doen heeft. Vexpan is dé autoriteit op het gebied van parkeren binnen de sector mobiliteit en stedelijke ontwikkeling. Vexpan streeft ernaar verschillende belanghebbenden met elkaar te verbinden. En door informatie-uitwisseling in het kennisnetwerk integraal de kwaliteit van het vakgebied parkeren en verblijven te verbeteren.

 

Tijdens het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2022 wordt ook het Nationaal Actieprogramma Parkeren en Verblijven 2023 gepresenteerd. Een initiatief van CROW, GNMI, SHPV en Vexpan. 

 

 

Meer informatie

Vexpan Nationaal Parkeercongres 2022

 

Vexpan Nationaal Parkeercongres 2022

Datum

donderdag 13 oktober

Tijd

10:00

Locatie

Evoluon in Eindhoven

Kosten

Gratis voor leden

Bestel je ticket

Tags

Nationaal Parkeercongres