Vexpan Innovatietour & Netwerkevent 2022 | E-laden

E-laden, de update! Samen zijn we op weg naar duurzame mobiliteit. Daarom nodigen wij je uit voor Vexpan Innovatietour & Netwerkevent 2022. We krijgen een rondleiding in het grootste laadpark van Q-Park in Nederland. En we hebben ook sprekers van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, werkgroep CLIP, ElaadNL en Shell Recharge Solutions.

 

[Gesponsord door: Orange Charging | Q-Park | Shell Recharge Solutions ]

 

Dit evenement wordt voorafgegaan door een Algemene Ledenvergadering van Vexpan en staat volledig in het teken van netwerken. Zeker omdat wij elkaar al zo lang niet fysiek hebben kunnen ontmoeten.

 

Innovatietour Q-Park Mahler
Wij zijn dinsdag 6 september 2022 te gast in de parkeergarage Q-Park Mahler in Amsterdam Zuidas. Hier zijn 53 nieuwe elektrische laadpalen geplaatst en komt het totaal op 80 laadpalen. Daardoor is deze Amsterdamse parkeergarage het grootste laadpark van Q-Park in Nederland. We krijgen een rondleiding.

 

Inhoudelijk programma
Naast het bezoek aan de parkeergarage bieden wij het inhoudelijk programma aan in Restaurant Oliver’s.

 • 12.30 uur Netwerklunch, ruimte om elkaar te ontmoeten
 • 14.00 uur Opening door Vexpan voorzitter André Wielaard en Dagvoorzitter Ernst Bos, Monit Data
 • 14.15 uur Ministerie I&W – Petrouschka Werther – Directeur Duurzame Mobiliteit,
 • Toelichting landelijke agenda/overheidsbeleid elektrisch laden
 • 14.30 uur CLIP – Richard Hovinga & Peter Dingemans, toelichting uitvoering Convenant Laadinfrastructuur in Parkeergarages
 • 14.40 uur ElaadNL – Frank Geerts – Program director Smart Charging
 • 15.10 uur Shell Recharge Solutions – Berend Wassing en Floris Janssen
 • 15.35 uur Q-Park – Pieter Vliex en Marcel Laeven
 • 16.00 uur Innovatietour door Q-Park Mahler
 • 16.30 uur Netwerkborrel
 • 18.00 uur Einde

 

Sprekers

Petrouschka Werther – Directeur Duurzame Mobiliteit | Ministerie I&W
Petrouschka Werther zal een beeld schetsen van de recente ontwikkelingen omtrent het Klimaatakkoord, inzoomend op de uitdaging voor duurzame mobiliteit. Elektrisch rijden heeft de wind in de zeilen, maar om de doelen van 2030 te behalen moeten we gezamenlijk nog wel flink aan de bak.

 

CLIP – Richard Hovinga & Peter Dingemans
Peter Dingemans en Richard Hovinga lichten kort toe waar het Convenant Laadinfrastructuur In Parkeergarages (CLIP) over gaat. Hoe zorgen we ervoor dat het opladen van een elektrische auto in parkeergarages net zo eenvoudig wordt als het opladen van je mobiele telefoon?

 

Shell Recharge Solutions – Berend Wassing en Floris Janssen
Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te laten rijden zonder uitstoot van emissies. Laadinfrastructuur blijft de komende 10 jaar een belangrijke bottleneck in verder uitrol van elektrische auto’s en wij bieden complete energie- en laadoplossingen voor zowel bedrijven als particulieren. Gegeven de hoeveelheid stroom die nodig is voor elektrisch rijden is voor veel van onze klanten de transitie naar eMobility ook een startpunt om te kijken naar hun eigen energievoorziening en -inrichting. Wij voorspellen sterke groei in de behoefte aan laadoplossingen voor gebouwen en parkeergarages, en delen jullie graag ons perspectief op de toekomst van elektrische laden in deze omgeving.

 

Q-Park – Pieter Vliex en Marcel Laeven
Pieter Vliex en Marcel Laeven nemen ons mee in de achtergronden en details van de laadproposities bij Q-Park. En de Amsterdam Mahler parkeergarage aan de Amsterdam Zuidas in het bijzonder. Met 80 laadpunten in een premium zone een meerwaarde voor de verdere elektrificering van het Nederlandse wagenpark. Beleef het zelf en parkeer met jouw elektrische auto in de premium zone op 19 mei aanstaande!

 

Tijdens het evenement is gelegenheid mee te denken over het Landelijk Actieprogramma Parkeren & Verblijven 2023. Dit wordt gepresenteerd tijdens het Nationaal Parkeercongres op 13 oktober 2022. 

 

Dit evenement wordt gesponsord door: 

   

Meer informatie

> Dit evenement is een onderdeel van de agenda Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven
> Parkeergarage Q-Park Mahler
> Ministerie Infrastructuur & Waterstaat
> Werkgroep CLIP, Convenant Laadinfrastructuur in Parkeergarages
> ElaadNL
> Shell Recharge Solutions
> Restaurant Oliver’s

 

Vexpan Innovatietour & Netwerkevent 2022 | E-laden

Datum

woensdag 15 juni

Tijd

12:30 - 18:00

Locatie

Restaurant Oliver's in Amsterdam

Kosten

Vexpan leden € 80,- | niet-leden € 180,- p.p.

Meld je aan

Tags

netwerken e-laden innovatietour Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven