Themadag Gemeenten 2022: Parkeergedrag veranderen, hoe doe je dat?

Vraag jij je ook regelmatig af waarom parkeerders en verkeersdeelnemers zich gedragen zoals ze doen? Waarom worden fietsen niet gewoon in een stalling of rek geplaatst maar midden op de stoep? Waarom worden P&R voorzieningen zo slecht gebruikt? Terwijl wij in de parkeerwereld diverse maatregelen inzetten om gewenst (parkeer)gedrag te bereiken, lijken mensen deze voorzieningen te negeren. Hoe komt dat? Meld je aan voor de Vexpan Themadag Gemeenten 2022.

 

Tijdens de Themadag Gemeenten over Parkeren geven wij antwoord op deze en andere vragen over gedrag in het verkeer. Wij geven je handvaten om deze problemen aan te pakken en het gewenste (parkeer)gedrag écht en structureel te kunnen realiseren. Op 16 juni 2022 organiseert de Vexpan commissie Gemeenten deze themadag. Deze is specifiek bedoeld voor diegenen die binnen gemeenten verantwoordelijk zijn voor het mobiliteits-/parkeerbeleid en de uitvoering ervan.

De wereld van gedragsverandering
Tijdens de themadag nemen wij je mee in de wereld van gedragsverandering. Wij delen belangrijke inzichten over gedrag en hoe je gedragsverandering kunt toepassen in de parkeerwereld. Twee gedragsexperts van de Behavior Change Academy, Olga van de Ven en Anne Lanting, verzorgen een inspiratiesessie waarin zij ons vertellen hoe gedrag werkt, waar het vandaan komt en hoe wij met die kennis (parkeer)gedrag kunnen veranderen. Deze kennis gaan we vervolgens zelf inzetten wanneer we aan de slag gaan met een relevante casus waar wij in de parkeerwereld dagelijks mee te maken hebben.

 

Ontmoeten
Natuurlijk is het ook fijn en belangrijk dat we elkaar weer live kunnen zien en spreken. De themadag is dan ook perfect om als gemeente professionals in de parkeerwereld elkaar te ontmoeten en te netwerken. De locatie kent een gezellige ambiance en is zeer goed met het openbaar vervoer bereikbaar.

 

Programma
09.00 uur   Ontvangst
09.30 uur   Welkom door dagvoorzitter
09.45 uur   Introductie in gedragsverandering: wat is gedragsverandering?
11.00 uur   Pauze
11.30 uur   Werkwijze gedragsverandering: hoe pak je een gedragsprobleem aan?
13.00 uur   Lunch & Netwerk
14.00 uur   Aan de slag: in deelsessies zelf een casus oplossen.
15.00 uur   Experttafel: hoe pakken de experts deze casus aan?
15.30 uur   Parkeerweetjes
15.45 uur   Borrel & Netwerk
17.00 uur   Einde

Mis het niet en vergeet niet een plek te reserveren voor deze themadag.

 

Extraatje. Als dank voor je deelname ontvang je een inspirerend boek over gedragsverandering, zodat je de kneepjes van het gedrag mee naar huis kunt nemen.

 

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden, Arnhem en Amsterdam

 

Meer informatie

> Commissie Gemeenten

Themadag Gemeenten 2022: Parkeergedrag veranderen, hoe doe je dat?

Datum

donderdag 16 juni

Tijd

09:00 - 17:00

Locatie

Joinn!, Onderdoor 5, 3995 DW Houten

Kosten

€ 120,00 voor gemeenten die lid zijn van Vexpan | € 210,00 voor niet-leden

Meld je aan

Tags

Themadag Gemeenten Congres gedragsverandering in parkeren