Nationaal Parkeercongres 2019 Duurzaamheid in mobiliteit & parkeren

Op donderdag 10 oktober a.s. organiseert Vexpan het jaarlijkse Nationaal Parkeercongres. Gekozen is voor het uitdagende thema ‘Duurzaamheid in mobiliteit & parkeren’. Waar raken duurzaamheid en circulariteit het onderdeel ‘parkeren’ in de mobiliteitsketen? Hoe kan het parkeerbeleid een instrument zijn voor de invulling van de ambities als het gaat om verduurzaming, CO2-reductie en een leefbare omgeving?

Duurzaamheid in mobiliteit en parkeren

Keynotes vertellen over hun visie op duurzaamheid in mobiliteit en parkeren. Onderwerpen als smart mobility, nieuwe logistieke concepten en de aanpak van CO2-reductie komen hierbij aan bod.
HHHoe ziet een duurzame mobiliteitsketen eruit, welke nieuwe ontwikkelingen zien we opkomen? Maar vooral, wat gaat de toekomst ons brengen? Op die brandende vragen laat trendwatcher duurzaamheid en technologie Melanie van Polen in haar presentatie ‘Next mobility: een toekomst vol innovaties en oplossingen’ haar licht schijnen.

Workshops

In de middag is er de mogelijkheid om in een interactieve setting verschillende workshops te volgen. Met elkaar werken we probleemstellingen rondom onder andere CO2-reductie, oplaadstress bij gemeenten, fietsparkeren, on- en off-street parkeren uit. Aan het einde van de dag worden de resultaten met elkaar gedeeld. Deelnemers kunnen kiezen uit een achttal workshops en er daarvan twee bijwonen. Kom vooral met meerdere collega’s, zodat u zoveel mogelijk van de dag meekrijgt! Een workshop kan ingeruild worden voor een tour op locatie in het Innovation Dock.

Sprankelende dagvoorzitter

Vorig jaar verraste zij de bezoekers van het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2018 met een lied over de belevenissen van een parkeerconsument op muziek van Bløf. Wij zijn blij u te kunnen berichten dat Herma Hulst op 10 oktober 2019 wederom de rol van dagvoorzitter van het Vexpan Nationaal Parkeercongres op zich zal nemen.

Innovatieve locatie

Zoals u van Vexpan gewend bent, is gekozen voor een bijzondere locatie: het congresgebouw van de RDM, de voormalige “Rotterdamsche Droogdok Maatschappij”. RDM Rotterdam is de plek voor innovatie, waar tevens verrassend dichtbij de stad bedrijven, studenten en onderzoekers samen aan technische projecten werken. Een inspirerende plek die u gezien moet hebben!

MaaS Experience

Ervaar de reis naar het congres als een MaaS Experience! We willen alle bezoekers van het congres oproepen om voor een andere manier van reizen te kiezen dan gebruikelijk. Maak gebruik van de watertaxi, elektrische scooter, gebruik de step of ga met de trein. En laat ons vooral zien hoe de reis verloopt! Deel uw ervaring tijdens deze congresdag met ons via #ParkeerCongres19, of stuur het naar info@vexpan.nl.

Zien we u op 10 oktober? Houd de Vexpan website en de Vexpan social mediakanalen in de gaten voor updates rondom het congres.

Vexpan Algemene Ledenvergadering op het water

Voordat het congres van start gaat, wordt op dezelfde dag de algemene ledenvergadering van Vexpan gehouden. Deze keer niet in een zaal met een bestuurstafel, stoelen in een theateropstelling en een beamer, maar op het partyschip De Contessa!
Rondvarend op de Rotterdamse wateren wordt u geïnformeerd over het wel en wee van Vexpan in de afgelopen periode.

Vexpan-lid Parkmobile maakt het mogelijk om voor deze bijzondere manier van vergaderen te kiezen.


Meld u aan!

Zowel leden van Vexpan als niet-leden zijn van harte uitgenodigd om aan het nationaal parkeercongres 2019 deel te nemen.
Leden van Vexpan kunnen het congres kosteloos bijwonen met twee deelnemers (prijs voor de derde en volgende deelnemers is € 75,- excl. btw). Van niet-leden vragen we € 275,- excl. btw. Studenten mogen het congres gratis bijwonen.
Na aanmelding geldt een no-show regeling.

Aanmelden


Sprankelende Herma Hulst wederom dagvoorzitter Vexpan Nationaal Parkeercongres

Herma verdiende haar sporen in de strategische communicatie. Eerst als hoofd communicatie bij UTZ Certified, Radio Netherlands Worldwide, Oikocredit en andere internationale koplopers in de duurzaamheid, persvrijheid en ontwikkelingssamenwerking. En later als zelfstandig consultant in onder andere de mobiliteitssector. Zo leidde zij onder meer diverse malen de communicatie voor de Randstedelijke netwerkorganisatie BEREIK!. Recent treedt zij vooral op als inspiratiekracht voor onder meer Rijkswaterstaat, de RDW, diverse hogescholen en vele andere organisaties. Haar optredens als dagvoorzitter, facilitator, docent/trainer, trainingsacteur en zangeres kenmerken zich door dynamiek en creativiteit. De rode draad: mensen in beweging brengen voor zaken die er werkelijk toe doen.


NEXT MOBILITY: EEN TOEKOMST VOL INNOVATIES EN OPLOSSINGEN

Melanie is trendwatcher via haar trendbureau Meet the Future. Na gewerkt te hebben in de mediabranche, IT-wereld en het bankwezen heeft zij haar eigen trendbureau opgericht. Daarmee helpt ze organisaties toekomstkansen te zien én in te zetten op gebied van duurzaamheid en technologie. Door die kansen in te zetten blijf je als organisatie ook in de toekomst relevant. Melanie geeft trendpresentaties en workshops zodat je vol inspiratie en handvatten aan de toekomst begint!

Tijdens de trendpresentatie ‘Next Mobility’ laat Melanie de wereld van duurzaamheid op gebied van mobiliteit en parkeren zien. Welke trends hebben invloed op onze mobiliteit en parkeerbeleid en hoe beïnvloed dat onze samenleving? Wat gaan we merken van al die concepten en innovaties? Er komen voorbeelden voorbij van organisaties die op gebied van duurzaamheid of technologie iets speciaals doen, wat kunnen we daar nu al van leren? In een beeldende presentatie neemt ze je steeds verder mee naar de toekomst: een toekomst vol innovaties en oplossingen.


VEXPAN: VAN, DOOR EN VOOR LEDEN!

Aan het succes van het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2019: ‘Duurzaamheid in mobiliteit & parkeren’ wordt gewerkt door de Vexpan-projectgroep: Peter Dingemans (ParKam/bestuur Vexpan), Stan van de Hulsbeek (Spark), Ciaran Dooijes (Parkmobile), Martin Curfs (Inpublic) en Angelique Breukel (Gemeente ’s-Hertogenbosch).


Vexpan Nationaal Parkeercongres 2018

Benieuwd naar het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2018? Een verslag van de dag kunt u hier teruglezen.