Masterclass Brandveiligheid van parkeergarages

Een interactieve masterclass waarin de actuele ontwikkelingen van brandveiligheid in parkeergarages wordt besproken. 

 

 

De 1-daagse masterclass “brandveiligheid van parkeergarages” gaat in op projectspecifieke brandveiligheidsconcepten voor parkeergarages. Omdat een parkeergarage een zeer specifieke overige gebruiksfunctie is met goed gedefinieerde bouwkundige kenmerken en brandkenmerken leent het zich bij uitstek voor een projectspecifiek brandveiligheidsconcept. Maar over welke kenmerken hebben we het dan en wat zijn de onzekerheden daarin?

 

Voor wie
De masterclass is bedoeld voor projectmanagers, brandweer, adviseurs, preventiemedewerkers, medewerkers bouw- en woningtoezicht, handhavers, architecten, verzekeraars, installateurs en dergelijke. Kortom: voor iedereen die met de regelgeving van brandveiligheid te maken heeft.

 

Opleidingsniveau
Hbo/hbo+ werk- en denkniveau. Heb jij een mbo+ opleiding en heb je ruime ervaring in het vakgebied, dan is het ook mogelijk deze masterclass te volgen.

 

Inhoud van de opleiding
De eendaagse masterclass “brandveiligheid in parkeergarages” is een eendaagse interactieve masterclass, waarbij theoretische concepten worden uitgewerkt en de consequenties ervan in de praktijk worden gedimensioneerd. Daarbij wordt het autobrandscenario belicht, maar ook de invloed van de grootte van de parkeergarage, de scheidingsconstructies en de ventilatie van de garage. Voor de brandveiligheid van parkeergarages maakt het veel uit of de garage als besloten of niet-besloten brandcompartiment moet worden aangemerkt. En is een niet-besloten brandcompartiment dan ook als niet-besloten voor de vluchtveiligheid te beschouwen? Niet alleen de brandkenmerken en bouwkundige kenmerken worden in deze masterclass beschouwd, maar ook de invloed van brandbeveiligingsinstallaties wordt meegenomen.

 

Onderwerpen die aan de orde komen:

 • Lokale autobrand, traveling carfire en volledig ontwikkelde brand
 • Definitie van open en besloten compartiment
 • Natuurlijke en mechanische ventilatie
 • Ventilatie-efficiëntie
 • Sprinklerbeveiliging
 • Consequenties voor aangrenzende gebruiksfuncties
 • Consequenties voor repressief optreden

 

Daarom kies je voor deze opleiding

 • Onze masterclasses worden verzorgd door docenten met een passie en ruime ervaring op dat specifieke onderdeel van het vakgebied.
 • Deze masterclass bied je in één dag uitgebreide kennis over de brandveiligheid in parkeergarages.
 • Wij werken met kwalitatieve studiematerialen.
 • Onze locaties zijn centraal gelegen. Van cursisten krijgen wij complimenten over de goede verzorging en uitgebreide lunches.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname bij aanwezigheid

 

Meer informatie
> Op de website van Brandpreventie Academy

Masterclass Brandveiligheid van parkeergarages

Datum

donderdag 07 november

Tijd

09:00 - 16:00

Locatie

Echteld

Kosten

€ 695 (exclusief 21% BTW)

Meld je aan

Tags

Brandveiligheid Masterclass Parkeergarages