Lunchbijeenkomst: Digitale parkeerketen, op naar de 100%

Digitalisering is niet meer weg te denken. Ook niet in parkeren. Veel gemeenten zitten midden in een digitaliseringstraject en andere staan aan de vooravond van zo’n transitie. Wat zijn de top-5 ervaringen van gemeenten? Half digitaliseren is niet slim. Waar kunnen we de laatste drempels wegnemen? Hoe kunnen we óm de valkuilen heenlopen? Met andere woorden: Hoe krijgen we de digitale parkeerketen op 100%? Daarover gaat de Vexpan lunchbijeenkomst van 23 juni, aangeboden door parkeeradviesbureau Empaction.

 
Het digitaliseringsproces kent twee kanten. Het interne bedrijfsproces en de externe gebruikerskant. Een van de drijfveren voor digitalisering is efficiency Om het bedrijfsproces in zijn totaliteit digitaal te maken, moeten in het proces de nodige hobbels genomen worden. En wat als we dit goed hebben ingericht… Hoe werkt dat dan aan de gebruikerskant? Is het systeem wel zo handig en laagdrempelig en door iedereen toe te passen?


Top-5 ervaringen

Gastspreker van de lunchbijeenkomst is Monique Pluijm, consultant bij Empaction. Vanuit de praktijk opdrachten heeft Empaction een diversiteit aan ervaringen op het gebied van digitalisering van de parkeerketen. Wat zijn nou die ervaringen? Wat staat er in de top 5? Wat zijn de struikelblokken en valkuilen bij het digitaliseren van de parkeerketen?

– vaak bij digitalisering veel aandacht voor techniek, maar waar blijft de mens
– digitalisering begint bij beleid
– alle producten voor iedereen digitaal. Kan dat…..technisch, juridisch, maatschappelijk?
– digitalisering en de zogenoemde “wethoudersknop”, maakt digitalisering een einde aan maatwerk

 

Context, praktijkvoorbeelden en discussie
Tijdens de digitale bijeenkomst schetst Monique Pluijm de context van het proces van digitaliseren. Aan de hand van de praktijkvoorbeelden, biedt zij jou als deelnemer gelegenheid voor discussie. Waar loop je tegenaan? Wat is herkenbaar? Waar moet je (bij voorbaat) aan denken?


Spreker Monique Pluijm

Gastspreker van de lunchbijeenkomst is Monique Pluijm. Zij is consultant bij Empaction. Momenteel werkt zij voor verschillende gemeenten aan (onderdelen van) de digitale parkeerketen. Onder meer als programmamanager keten parkeervergunningen in Den Haag, als adviseur digitalisering parkeerketen in Maastricht en ’s Hertogenbosch.

 

Monique Pluijm is meer dan 15 jaar actief in het parkeervak en heeft 8 jaar de rol van voorzitter bij Vexpan vervuld. Na een combinatie van studies bestuurskunde een civiele techniek is zij het parkeervak ingerold. Eerst als beleidsmedewerker bij de gemeente Den Haag. Daarna ging zij de operatie in als hoofd Parkeerzaken in Haarlem. Sinds 2006 is zij actief bij Empaction, waar zij de parkeerwereld in al haar facetten voorbij ziet komen. De laatste jaren houdt zij zich vooral bezig met digitalisering van de parkeerketen voor gemeenten en alle aspecten die daarbij komen kijken.

 

Empaction
De professionals van parkeeradviesbureau Empaction zorgen samen voor antwoorden op complexe parkeer- en mobiliteitsvraagstukken.


Meer informatie

> Empaction
> Monique Pluijm

Lunchbijeenkomst: Digitale parkeerketen, op naar de 100%

Datum

donderdag 23 juni

Tijd

11:00 - 12:00

Locatie

Digitaal

Kosten

Gratis (leden), € 95,- (niet-leden)

Meld je aan

Tags

Lunchbijeenkomst Digitalisering parkeerketen transitie