Innovatietour en nieuwjaarsreceptie

Op 10 januari jl. is Vexpan het nieuwe jaar traditiegetrouw begonnen met de Vexpan nieuwjaarsreceptie en innovatietour.

De opkomst was groot, de sfeer goed en de locatie bijzonder. In de Cool Classic Club in Naarden konden we te midden van exclusieve klassieke auto’s het glas heffen op een goed 2019!

Innovatietour

Johan Tol, voorzitter van de Branchegroep Exploitanten, verzorgde het inhoudelijke deel van de nieuwjaarsbijeenkomst. Zijn presentatie ‘Trends affecting the business model of parking operators in the 21st century’ betreft de uitkomsten van een studie die in opdracht van de branchegroep is uitgevoerd door de Erasmus Universiteit. Het doel van de studie was het verkennen van de belangrijkste trends die kunnen leiden tot uitdagingen of kansen voor de parkeersector. Het rapport is opgebouwd rond vier hoofdthema’s:

  1. Veranderende auto’s?
  2. Autobezit en gebruik
  3. Geïntegreerde mobiliteit
  4. Zijn steden aan het veranderen?

De aanbevelingen luiden:

  1. Pas je aan aan trends, maar volg niet blindelings hypes – probeer de behoeften van klanten echt zorgvuldig te doorgronden;
  2. Mobility Integrators’ komen eraan: houdt dit speelveld in de gaten en anticipeer hierop;
  3. Help planners om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor parkeren in stedelijke gebieden met een hoge dichtheid: Be proactive!;
  4. We moeten opnieuw nadenken over de manier waarop we de vraag naar parkeren berekenen: Tal van trends kunnen van invloed zijn op de vraag, maar geven veelal tegenstrijdige signalen.

Hier kunt u de presentatie van Johan Tol inzien: 20190110 Vexpan Innovatietour En Nieuwjaarsreceptie 2019 - Johan Tol

Eind februari zal het gehele rapport worden gepubliceerd. Uiteraard houden wij u op de hoogte. Ook zal het onderzoek vervolgd worden.

Transitie van 2018 naar 2019

Vexpan-voorzitter Monique Pluijm nam na Johan Tol het woord om 2018 en 2019 te bespreken. Zo werden de Vexpan Young Professionals – opgericht in 2018 – besproken, de vele ESPA (Gold) Awards toegelicht en keken we terug op een aantal succesvolle Vexpan-bijeenkomst. Zo ook het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2018, waar het onderwerp transitie een belangrijke rol speelde. Ook dit jaar zal transitie een grote rol spelen.

2019 is een jaar waarin er weer veel activiteiten op de Vexpan agenda staat, te beginnen met het Vexpan lezingenblok Parkeren op 24 januari, tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer van 23 tot 25 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Vlak daarna is de eerste lunchbijeenkomst van het nieuwe jaar, op 14 februari in het BOVAGhuis in Bunnik met als onderwerp ‘Betaalmethoden in de parkeerbranche’.

Op 17 en 18 april a.s. wordt opnieuw dé beurs voor de parkeersector, de ParkeerVak, een belangrijke schakel in de mobiliteitsketen, georganiseerd in De Brabanthallen in Den Bosch.

Vexpan borduurt voort op het succesvolle Parkeercongres dat in oktober 2018 plaatsvond met het overkoepelende thema ‘Transitie in mobiliteit & parkeren.’

Niet alleen het onderwerp van de ParkeerVak bevat transitie, ook is er sprake van transitie in de vorm van de beurs. Er zal een andere opzet en een ander concept worden toegepast.

Tevens in het kader van transitie liet Monique, al jaren gewaardeerd voorzitter van Vexpan, tijdens haar speech weten dat aan het einde van dit jaar haar voorzitterschap er na acht jaar nu echt op zit. Er zal in 2020 iemand anders het nieuwe jaar inluiden. Voelt u zich geroepen, neem dan contact op met het bestuur via info@vexpan.nl.

Maar voordat het zover is, hebben we nog een hoop leuke en interessante activiteiten in het verschiet. Proost op een goed, leuk en leerzaam 2019!

De Vexpan Innovatietour en Nieuwjaarsreceptie werden in 2019 mede mogelijk gemaakt door onze premium partner Parkmobile.

Foto-impressie