Innovatietour en nieuwjaarsreceptie

Op 9 januari 2020 neemt Vexpan haar leden en relaties mee naar de Zuidas van Amsterdam voor de Vexpan Innovatietour en nieuwjaarsreceptie 2020: Beleef het nieuwe Amsterdam.

In de Visie Zuidas 2016 is vastgesteld dat het gebied Zuidas een gemengde stadswijk, met uniek karakter moet worden. Deze ontwikkeling is nog in volle gang. Dankzij de strategische ligging, dicht bij Schiphol en bij de Amsterdamse binnenstad, trekt het gebied gerenommeerde nationale en internationale bedrijven en instellingen aan. Ook komen er steeds meer mensen wonen. De vele ontwikkelingen zorgen voor allerlei vragen rondom mobiliteit en parkeren.

Tijdens de Innovatietour verdiepen we ons in de parkeerproblematiek èn de oplossingen van de Zuidas, zoals het inzetten van alternatieve vervoersmiddelen (MaaS) om de mobiliteitsdruk te verminderen, waarvoor recent een consortium is gevormd.

Zuidas en Zuidasdok

We worden deze dag ontvangen in het informatiecentrum van Zuidas en Zuidasdok, waar we bij een maquette van de Zuidas een toelichting krijgen op de beide projecten. Wat staat er de komende jaren te gebeuren onder en boven de grond? En wat doen de projecten om het gebied bereikbaar te houden? Johan de Boer en Anne Bijlmer van gemeente Amsterdam zullen vertellen over hoe er gewerkt wordt aan het grootste infraproject van Nederland in een stedelijk gebied waar tegelijkertijd een groot aantal woningen, kantoren en voorzieningen gebouwd worden.

Noord/Zuidlijn: Openbare ruimte in verandering

Ook gaan we kijken naar wat voor rol de Noord/Zuidlijn voor de stad Amsterdam heeft. Welke voorziene en onvoorziene effecten zien we uit de Noord/Zuidlijn ontstaan op bijvoorbeeld de economische ontwikkeling, de herinrichting van de openbare ruimte en de optimalisatie van het Amsterdamse en regionale OV-net? Kees Kaptein van Metro & Tram gemeente Amsterdam zal hier verder op ingaan.

Nieuwjaarsreceptie

Na de innovatietour zal Vexpan met haar leden het nieuwe jaar inluiden door een toost uit te brengen tijdens de Vexpan nieuwjaarsreceptie!

Programma

13.15 uur – Inloop
14.00 uur – Eerste presentatieronde
15.00 uur – Tweede presentatieronde
16.00 uur – Nieuwjaarsreceptie

Locatie

De Vexpan Innovatietour en nieuwjaarsreceptie 2020 vindt dit jaar plaats bij Miss Molly op de Zuidas van Amsterdam. het is mogelijk om gratis te parkeren in de Q-Park garage Mahler.

Het parkeren is mede mogelijk gemaakt door

Aanmelden

Zowel leden van Vexpan als niet-leden zijn van harte uitgenodigd om aan de Vexpan Innovatietour 2020 deel te nemen. Leden van Vexpan kunnen de Innovatietour 2020 kosteloos bijwonen. Van niet-leden vragen we € 75,- excl. btw. De Nieuwjaarsreceptie is alleen toegankelijk voor leden.

Na aanmelding geldt een no-show regeling.

AANMELDEN