Vexpan Young: Nieuwe Stad, Nieuwe Kansen

Er zijn plannen voor een nieuwe stad in Flevoland: Eemvallei Stad. Wat als je buiten de kaders van een bestaande stad kan denken? Hoe organiseren we dan stedelijke mobiliteit en parkeren? Hierover brainstormden deelnemers van het Nationaal Parkeercongres 2021.

‘Nieuwe Stad, Nieuwe Kansen’ is een van de break-outsessies van het online congres. Hierin zijn de deelnemers zelf aan de slag gegaan. Met frisse inspiratie uit de voorgaande presentaties. De levendige discussies gingen onder meer over de vraag in hoeverre je een stad inricht voor de huidige mobiliteitsbehoefte in Nederland. Of voor nieuwe mobiliteitsideeën zoals deelmobiliteit. Die nu nog maar door een kleinere groep worden gebruikt. Illustrator Jessamijn maakte van deze sessie een beeldend verslag.

Vexpan Young
De brainstorm was onder begeleiding van Vexpan Young, de jongerentak van de brancheorganisatie. De jonge professionals organiseren een aantal keer per jaar sessies over prangende actuele parkeervragen. Nieuwsgierig naar hoe zij vraagstukken aanpakken, of hoe je deel kan nemen aan Vexpan Young? Neem dan contact op met Edwin van der Gracht via info@vexpan.nl.

Bekijk film waarin Floor van Dorresteijn meer vertelt over Vexpan Young