Vexpan verwelkomt nieuw lid ParkBee

Vexpan heet ParkBee van harte welkom als nieuw lid. Wouter de Bruijne, commercial director vertelt: “We zijn erg blij om ook officieel tot Vexpan toe te treden. Dit biedt ons de mogelijkheid om een nog betere verbinding te maken met de parkeersector in Nederland. Een mooie kans om te leren, kennis te delen en samen te werken met verschillende partijen.

Onze missie: ruimte teruggeven aan de stad. Steden worden steeds drukker en parkeerplekken op straat zijn vrijwel altijd volop in gebruik. Tegelijkertijd kampen veel parkeergarages met structurele onderbezetting. Parkeerplekken in kantoorgebouwen, hotels en appartementencomplexen staan grotendeels leeg, en op een aantal piekmomenten na blijven ook de parkeerplekken van commerciële parkeergarages vaak onbenut.

Bij ParkBee ontwikkelen we technologie om deze onderbezetting tegen te gaan. We hebben parkeergarages in eigen beheer en werken samen met eigenaren van parkeervastgoed om de bezetting te optimaliseren. Met één duidelijk doel voor ogen: zoveel mogelijk geparkeerde auto’s van de straat halen, om zo ruimte terug te geven aan de stad. Met onze datatechnologie, dynamische prijs-algoritmes en integraties met grote parkeerapps en boekingsplatformen maken we parkeergarages aantrekkelijk en makkelijk vindbaar.

Onze technologie maakt het mogelijk om gemakkelijk een koppeling te maken met de bestaande parkeerinfrastructuur op locatie. Met onze API-technologie kan de locatie daardoor gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande parkeerapps, boekingsplatformen en via ons eigen reserveringssysteem gekoppeld worden aan de boekingswebsites voor bijvoorbeeld hotels, evenementen of activiteiten. Op deze manier maken we een locatie zichtbaar en toegankelijk voor de juiste (nieuwe) doelgroep.

Bij ParkBee hebben we inmiddels meer dan 160 locaties in Nederland aangesloten, en ook in Engeland zijn we actief. We hebben de mijlpaal van 1 miljoen transacties behaald en maandelijks sluiten we 5 tot 10 nieuwe locaties aan. Locaties waar we het volledige beheer kunnen verzorgen, die we kunnen huren, kopen of met onze technologie kunnen zorgen dat de bezetting wordt geoptimaliseerd.”