Vexpan verwelkomt nieuw lid: ENS Clean Air

Vexpan heet ENS Clean Air van harte welkom als nieuw Vexpan-lid!

Meet Lia, Esmée, Dominique, Renée, Margreet en Quirine van de Vorle van ENS Clean Air.

ENS is opgericht in 2009 en is een Nederlands familiebedrijf dat zich specialiseert in afvangen van fijnstof. ENS heeft een duurzame, betrouwbare en veilige oplossing ontwikkeld die fijnstof, roet en andere verontreinigende stoffen uit de lucht verwijdert, zonder het gebruik van filters. Door middel van haar positieve ionisatie technologie kan zowel binnen als buiten de lucht worden gereinigd.

Een doorrekening van onderzoekers op de TU/e toonde aan dat het effect op de luchtkwaliteit voor een binnenstad groot kan zijn als men fijnstof en roet afvangt in parkeergarages en schone lucht de stad in blaast. Om de potentie hiervan publiekelijk aan te tonen organiseerden wij het project ‘Longen van de stad’ samen met gemeente Eindhoven, TU/e en Air Liquide. Gedurende drie maanden reinigden onze luchtzuiveringssystemen de lucht uit de parkeergarage op het Stadhuisplein van Eindhoven. Longen van de Stad was een groot succes en inmiddels creëert ENS in het binnen- en buitenland schone lucht in o.a. parkeergarages.

Waarom lid van Vexpan?

Met het platform van Vexpan willen wij de parkeerbranche bewust maken dat zij op een positieve manier kunnen bijdragen aan schone lucht, niet alleen binnen, maar ook buiten de parkeergarage. Op deze manier gaan parkeergarages functioneren als luchtzuiverende longen van een stad.