Vexpan reikt eerste ESPA Gold Award uit aan Parkeergarage St.-Jan

Vexpan heeft dinsdag 21 juli jl. de ESPA Gold award uitgereikt aan Parkeergarage St.-Jan in ’s-Hertogenbosch. Voorzitter van Vexpan, Monique Pluijm, overhandigde de award tijdens de feestelijke opening aan wethouder Jan Hoskam. Parkeergarage St.-Jan is de eerste parkeergarage in Nederland die dit kwaliteitslabel heeft ontvangen.

Bekroond met ESPA gold award

De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding die namens de EPA (European Parking Association) wordt uitgereikt. De ESPA wordt in Nederland uitgereikt door Vexpan, het Platform voor Parkeren in Nederland en is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche. Zij wil hiermee de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen verhogen. De ESPA Gold award geldt als dé onderscheiding voor parkeergarages met een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Parkeergarage St.-Jan

Parkeergarage St.-Jan is vanaf nu geopend. Wethouder Jan Hoskam mocht als eerste in een (elektrische) auto deze bijzondere parkeergarage in rijden. Bij de opening waren onder andere de direct omwonenden en leden van de begeleidingsgroep van dit project aanwezig. ‘Een mooi moment’, aldus wethouder Jan Hoskam. ‘Het is een prachtige parkeergarage die als onderdeel van de Vestingwerken in een mooie, historische omgeving ligt’. Vanuit de ondergrondse parkeergarage is de binnenstad eenvoudig en via een mooi stukje ’s-Hertogenbosch bereikbaar. De parkeergarage is onderdeel van het parkeerbeleid van de gemeente. De hoofdlijn is lang parkeren naar transferia en overig parkeren aan de rand van de autoluwe binnenstad.

 Openingsactie

In augustus en september kunnen automobilisten gratis terecht in de ondergrondse parkeergarage met 1040 plaatsen. Mensen die hiervan gebruik willen maken kunnen zich registreren via www.parkeergaragestjan.nl

Impressie

Foto’s door Sandra Peerenboom