VEXPAN DIGITALE LUNCHBIJEENKOMST: ‘AFHANDELEN PUBLIEKSREACTIES, DAT KAN SNELLER EN BETER’

Op 1 oktober a.s. organiseert Vexpan i.s.m. DTV Consultants van 11.00 uur – 12.00 uur een digitale lunchbijeenkomst ‘Afhandelen publieksreacties, dat kan sneller en beter’. Daarin zullen Natalie Veenkamp en Carl Stolz van DTV Consultants de resultaten van de benchmark ‘afhandeling publieksreacties’ samenvatten.

AFHANDELEN VAN PUBLIEKSREACTIES

Parkeren staat op nummer 1 als het gaat om het afhandelen van publieksreacties. Veel van de publieksreacties richting Nederlandse gemeenten gaan namelijk over parkeren en parkeervergunning. Nederlandse gemeenten zien tegelijkertijd veel ruimte voor verbetering van de afhandeling van publieksreacties. Dit blijkt uit de eerste ‘Benchmark afhandeling publieksreacties’, uitgevoerd najaar 2019 door DTV Consultants. Gemeenten krijgen naast meldingen over parkeren veel vragen en opmerkingen over verkeersveiligheid, zo laat het onderzoek zien. De afhandeling van reacties is beperkt gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Tegelijkertijd heeft een deel van de gemeenten wel behoefte aan geautomatiseerde ondersteuning bij het genereren van antwoorden en afhandeling van deze meldingen.

Het doel van de benchmark was om te achterhalen:

  • wat het kwaliteitsniveau van deze afhandeling is;
  • in hoeverre de afhandeling van deze reacties gestandaardiseerd is;
  • of wegbeheerders de afhandeling van publieksreacties efficiënt en effectief hebben ingericht;
  • of data van deze publieksreacties structureel worden opgeslagen en gebruikt voor bijvoorbeeld beleid, begroting en planning.

Bent u al geïnteresseerd in de resultaten van de benchmark? In het artikel ‘Parkeren op nummer 1 publieksreacties gemeenten’ in Vexpansie 2020-1 kunt u de resultaten alvast doorlezen.

DEMONSTRATIE ‘BESLISBOOM EN ANTWOORDGENERATOR’

Ook zal er tijdens de digitale lunchbijeenkomst een demonstratie worden geven van een handige tool, een ‘beslisboom en antwoordgenerator’, die zijn dienst al bewezen heeft bij de gemeente Rotterdam. De tool kan helpen om publieksreacties efficiënter, uniformer en kwalitatief beter af te handelen.

Naast de presentatie en een demonstratie van de ‘beslisboom en antwoordgenerator’ is er uiteraard ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

DIGITALE LUNCHBIJEENKOMSTEN

Normaliter organiseert Vexpan viermaal per jaar een lunchbijeenkomst waar u twee uur lang, onder het genot van een lunch, een presentatie kon bijwonen. De digitale lunchbijeenkomsten zijn een reeks webinars die in plaats van deze reguliere lunchbijeenkomsten plaatsvinden.

AANMELDEN

Deelname aan de digitale lunchbijeenkomst is gratis voor Vexpan-leden. Voor niet-leden bedraagt deelname € 150,- (excl. btw).

Niet-leden die de digitale lunchbijeenkomst voor het eerst bijwonen krijgen 50% korting! Bij het aanmelden kunt u aangeven of u wel, of niet eerder een lunchbijeenkomst heeft bijgewoond. Na aanmelden ontvangt u een factuur.

U kunt zich hier aanmelden.