Verlichting voor parkeeroplossingen, licht in de duisternis van de huidige regelgeving…

Zeer binnenkort zullen Toine Adams, auteur / lid Kernteam Outdoor en Mark Laponder, lid Kernteam Indoor van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) een geheel nieuwe aanbeveling introduceren, welke duidelijke richtlijnen en handvatten zal geven hoe parkeergarages, parkeerdekken en parkeerterreinen verlicht moeten worden. De basis voor de nieuwe aanbeveling is de inhoud van bestaande, deels verouderde normen, richtlijnen en aanbevelingen aangevuld met recente inzichten en moderne techniek zoals het gebruik van ledverlichting.

De nieuwe aanbeveling is hierdoor aanvullend op bestaande normen en richtlijnen en geeft een toelichting op inhoudelijke zaken. Doelgroep van de aanbeveling zijn ontwerpers, installateurs en beheerders die handvatten krijgen bij het ontwerpen, realiseren en beheren van verlichtingsinstallaties in parkeergarages, parkeerdekken op parkeerterreinen.

Door het zorgvuldig toepassen van deze aanbeveling wordt het eenvoudiger om gewenste verlichtingskwaliteit te beschrijven en te realiseren en zullen minder discussies ontstaan ten aanzien van het resultaat.

Lees hier meer over alle kennissessies en sprekers. Meer over parkeervak leest u hier.