Taxameter Centrale B.V. exclusief distributeur Cale parkeerautomaten

Rectificatie overgang distributeurschap Cale parkeerautomaten

In 2018 zijn Parkeon en Cale gefuseerd tot Flowbird. Om de concurrentiepositie in Nederland te versterken en het marktaandeel te vergroten heeft Flowbird besloten de verkoop van beide productlijnen bij één distributeur onder te brengen. Daarom is TMC vanaf september exclusief distributeur voor zowel Parkeon als Cale parkeerautomaten en onderdelen.

In september 2019 neemt Taxameter Centrale (TMC) het distributeurschap van Cale parkeerautomaten over. TMC is in Nederland al jaren exclusief distributeur van Parkeon parkeerautomaten. Parkeon en Cale zijn in 2018 gefuseerd tot Flowbird, als gevolg hiervan heeft Flowbird nu besloten om TMC ook het exclusief distributeurschap in Nederland van Cale parkeerautomaten inclusief onderdelen, hosting en beheer toe te kennen.

TMC en Parkeon zijn al 40 jaar trouwe partners, het toewijzen van het Cale distributeurschap aan TMC is dan ook een waardevolle erkenning van deze jarenlange samenwerking. “We zijn zeer verheugd met deze toekenning waarmee we ons productportfolio vergroten en onze positie in de Nederlandse parkeermarkt verstevigen. Het biedt tevens de mogelijkheid om TMC en onze expertise op het gebied van hardware, software en compleet onderhoud en beheer te introduceren bij gemeenten met Cale parkeerautomaten”, aldus Rinus Bruinsma, commercieel directeur van TMC.

Bertrand Barthelemy, CEO van de Flowbird Group: “TMC is een betrouwbare, vakkundige  partner met een duidelijke focus op straatparkeren. Met meer dan 90 jaar ervaring in de mobiliteitsbranche hebben ze een bewezen staat van dienst opgebouwd. We zijn dan ook erg content met deze ontwikkeling en kijken uit naar de uitbreiding van onze samenwerking.”