'Slim laadmanagement bespaart duizenden euro's'

Gepubliceerd op: 07 april 2021

Met de almaar groeiende elektrische autovloot stijgt ook de vraag naar oplaadpunten en laadpleinen met smart charging. Mennekes eMobility heeft een systeem ontwikkeld dat het gebruik van het bedrijfsstroomnetwerk optimaliseert. En daarmee duizenden euro’s bespaart.

 

‘De schakelaar naar elektrisch rijden is nu echt óm, zeker zakelijk”, stelt Edwin de Veen, directeur bij Mennekes eMobility Nederland. “Voor zakelijk én privé is de afweging tegenwoordig niet meer of je volgende auto diesel of benzine wordt, of zelfs maar hybride. De keuze is hooguit nog tussen plug-in hybride of volledig elektrisch.”

 

Gevolg is een snel toenemende druk op de laadinfrastructuur. De Veen: “Die groeit dubbel zo snel: er komen meer e-cars én het gemiddelde vermogen per auto stijgt.” Dat merken vooral ondernemers met middelgrote wagenparken en bedrijven met grote klantenparkeerplaatsen voorzien van e-laadpunten. De Veen: “De laadpalen zijn daar meestal gekoppeld aan de bestaande stroomaansluiting van het bedrijf, waar ook de kantoren, airco’s en bijvoorbeeld koelinstallaties aan hangen. De primaire bedrijfsfuncties hebben voorrang; alleen als er bandbreedte over is kan die naar de laadpalen.” Dat wringt: “Nu het gebruik van laadpalen verder toeneemt, zien veel ondernemers zich gedwongen om hun elektrische infrastructuur uit te breiden.

 

> Lees het volledige artikel op www.fleet-mobility.nl

Tags

e-laden elektrisch rijden laadinfrastructuur

Meer nieuws

EPA-2022 Congres

Van 12 -14 september is het EPA-Congres in Brussel. Vexpanleden krijgen korting op de toegang.

Lees meer

Fastned verhoogt laadtarieven snelladen om stijgende energieprijzen

Fastned, de uitbater van laadstations voor elektrische auto's, verhoogt met ingang van maandag zijn tarieven. Dat komt door de stijgende energieprijzen in Europa. Vanwege de onzekerheid, gaat het bedrijf de tarieven maandelijks herzien en zo nodig aanpassen.

Lees meer

Elektrisch vervoer en brandveiligheid: trends, issues en toekomst

De energietransitie betekent dat er steeds meer elektrische voertuigen in gebruik zijn. Daarmee ontstaan allerlei risico’s voor brandveiligheid. De actuele ontwikkelingen en de opgaven voor brandpreventie.

Lees meer

Parkeerkorting voor elektrische auto’s vanaf volgend jaar

Gemeenten mogen vanaf volgend jaar lagere parkeertarieven rekenen voor elektrische auto’s en auto’s die op waterstof rijden. Het kabinet is van plan de Gemeentewet daarvoor aan te passen.

Lees meer

Q-Park en Shell: 5 mobility hubs in grote steden

Q-Park en Shell gaan gezamenlijk vijf mobility hubs in grote steden in Nederland opzetten. Op deze parkeerfaciliteiten worden nieuwe concepten ingevoerd

Lees meer

Van vloeistof naar vast; beter, robuuster en veiliger!

De Solid State batterij. Van vloeistof naar vast; beter, robuuster en veiliger!

Lees meer
1 2 3 7

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Of volg ons op onze sociale media.

Ja, stuur mij de nieuwsbrief