Samenwerking EasyPark en Polestar om parkeren te vereenvoudigen

Deze samenwerking is zo bijzonder omdat we samen met Polestar de toekomst van digitaal parkeren vandaag beschikbaar maken, zegt Johan Birgersson, CEO van EasyPark Group.

Door de naadloze integratie van de EasyPark app in Polestar’s Android Automotive-omgeving maken de bedrijven een geheel nieuw scala aan innovaties mogelijk.

Met EasyPark hebben we een automotive app ontwikkeld die echte waarde toevoegt. Het maakt het leven aangenamer en een beetje makkelijker”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

De ingebouwde app maakt het mogelijk om te betalen voor parkeren zonder parkeermeter of smartphone; het enige wat nodig is, is de Polestar 2 zelf. Dit maakt innovatieve functies beschikbaar zoals de “autostop”, die automatisch de parkeersessie beëindigt wanneer de auto een betaalde parkeerplaats verlaat. Hierdoor betaalt de gebruiker nooit teveel. Het opent ook de weg naar nieuwe innovaties in de nabije toekomst: in combinatie met een zelfrijdende (of zelfparkerende-) auto, kan het een volledig autonome parkeerervaring mogelijk maken.

Door de app in de auto zelf te laten werken, ontstaat een reeks van nieuwe mogelijkheden. We zijn verheugd dat we met onze kennis en expertise hebben kunnen bijdragen aan de Polestar 2 en om deel uit te maken van deze stap op weg naar een grotere mate van rij-automatisering, zegt Johan Birgersson, CEO van EasyPark Group. Ons doel is om parkeren zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat mensen volop kunnen genieten van het stadsleven.

Dit is een wezenlijke wijziging in de functie van de auto en maakt het gebruik ervan vergelijkbaar met een smartphone. Deze integratie verandert niet alleen de ervaring van de gebruiker, maar betekent ook een fundamentele vernieuwing in de automotive-industrie, zegt Maurus Haefliger, Head of Partnerships bij EasyPark.