PARK NOW lanceert Parking Barometer als indicator voor mobiliteitsherstel in Europa

PARK NOW Group lanceert de Parking Barometer. De barometer is een rapport gebaseerd op de parkeergegevens uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De parkeerdata uit deze landen dienen als indicator voor het herstel van de mobiliteit en bevestigen dat digitale mobiliteitsdiensten als eerste in staat zijn om signalen van herstel van het bedrijfsleven na de COVID-19-crisis te identificeren.

Waar social distancing nu de norm is, zijn digitale en contactloze betalingsgegevens sterke graadmeters van het mobiliteitsherstel. Parkeertransacties laten zien dat mensen in heel Europa weer in beweging komen en weer betaald gaan parkeren.

Touch-free: de nieuwe norm

Esther van der Meer, Managing Director van Parkmobile in Nederland: “In de afgelopen tien jaar zijn ‘touch-free’ parkeerapps al voor velen gemeengoed geworden in Nederland. Echter, er is zeker nog een mogelijkheid om het gebruik ervan voor iedereen te vergroten. In de 1,5 meter-afstand-maatschappij zijn parkeerapps voor consumenten en bedrijven de veiligste manier om te betalen voor parkeren. Samen met parkeerexploitanten en steden hebben we de verantwoordelijkheid om het gebruik ervan als nieuwe norm te stimuleren. Door het gebruik van parkeerapps, in plaats van parkeerautomaten, helpen wij mensen om veilig en contactloos te parkeren.”

De datatrends van PARK NOW Group zijn vanaf week 11 gemeten en vergeleken met data uit Q1 2020 (week 2 tot en met 10). De Parking Barometer geeft inzicht in de procentuele groei in parkeertransacties in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Naast de landelijke percentages van parkeertransacties, toont de barometer ook drie hoogtepunten: de totale groei in Europa, het land met de meeste groei en het land met de minste groei.

*De cijfers geven een percentage weer van de totale parkeertransacties in de getoonde markten, gebaseerd op de steden en landen waarin PARK NOW Group haar parkeerapps aanbiedt. De parkeertransacties via parkeerautomaten en andere parkeerapps die in deze markten worden aangeboden, zijn niet in de data opgenomen. De Parking Barometer is te vinden via deze link.