Ook Rotterdam pakt overlast deelfietsen aan

De gemeente Rotterdam gaat afspraken maken met aanbieders van deelfietsen om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Dat schreef het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Veel Rotterdammers klaagden over overlast van deelfietsen zoals rondslingerende deelfietsen, of het gebrek aan ruimte in openbare fietsenstallingen, doordat gebruikers van deelfietsen deze hier parkeren. Eerder pakte Amsterdam ook overlast door deelfietsen aan, door ze uit de openbare ruimte te verwijderen. De gemeente is nu wel bezig met een gereguleerd deelfietsenbeleid.

Proefperiode

Aanbieders van deelfietsen krijgen in Rotterdam tot 1 augustus de tijd om de overlast terug te dringen. Tijdens de proefperiode is het aanbieden van deelfietsen niet verboden. De gemeente bekijkt in de tussentijd welke kwaliteitseisen aan de aanbieders moeten worden gesteld en brengt de locaties in beeld waar de meeste overlast wordt ervaren. In de proefperiode heft de gemeente geen vergoeding voor het gebruik van openbare grond. Staan deelfietsen fout of hinderlijk geparkeerd, dan haalt de gemeente ze weg.

via gemeente.nu