Nieuwe lockdown zorgt voor flinke daling parkeertransacties

Ongeveer een week na aanvang van de tweede lockdown ziet parkeerapp Parkmobile het aantal parkeerstransacties in heel Nederland teruglopen. Uit data blijkt dat de maatregelen zorgen voor een landelijke daling in het aantal parkeertransacties van 24,4 procent.

Parkmobile heeft met meer dan 2 miljoen gebruikers goed zicht op hoe Nederlanders zich met de auto verplaatsen. Al voor de officiële overheidsaankondiging van de tweede lockdown op maandagavond 14 december verwachtten veel Nederlanders verzwaarde coronamaatregelen. Het was toen juist extra druk en Parkmobile zag enkele uren voorafgaand aan de aankondiging een aanzienlijke piek in de parkeertransacties (+27,3 procent ten opzichte van de maandag ervoor).


De tweede lockdown ging op dinsdag 15 december van kracht en het aantal parkeertransacties liep daarna rap terug. Waar op zaterdag 12 december nog een positieve trend in het aantal parkeertransacties zichtbaar was, daalde het aantal parkeertransacties afgelopen zaterdag 33,7 procent.

Vaklieden parkeren onverminderd door

Vaklieden worden in hun werk minder geraakt door de nieuwe lockdown. Het aandeel parkeertransacties uitgevoerd door bedrijfsauto’s zoals de Volkswagen Transporter, Caddy, Mercedes Vito, Mercedes Sprinter, Ford Transit en de Opel Vivaro steeg zelfs licht (+0.8% ten opzichte van week 50).